En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc demana pau: "El ressuscitat no es cansa de buscar-nos"

El Papa ha recordat aquest diumenge, abans de felicitar la Pasqua a tot el món i d'impartir la benedicció Urbi et Orbi, alguns dels principals…

16 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha recordat aquest diumenge, abans de felicitar la Pasqua a tot el món i d'impartir la benedicció Urbi et Orbi, alguns dels principals conflictes, sobretot "l'estimada terra de Síria, com també l'Iraq, Iemen, Sudan del Sud i la República del Congo", entre d'altres. "Avui, arreu del món, l'Església renova l'anunci ple de sorpresa per als primers deixebles: Jesús ha ressuscitat! Era veritat, el Senyor ha ressuscitat, com havia dit", ha assegurat. Després de celebrar la Missa matinal de Pasqua i de recórrer en automòbil la plaça de Sant Pere plena de fidels i convertida en un jardí florit, símbol de l'alegria per la Resurrecció de Crist, el pontífex ha recordat que "l'antiga festa de Pasqua, memorial de la alliberament de l'esclavitud al poble jueu, arriba aquí al seu acompliment, perquè Jesucrist el Bon Pastor ens ha alliberat del pecat".

El Sant Pare ha comentat que, en tota època de la història, "el Pastor Ressuscitat no es cansa de buscar-nos", per subratllar tot seguit que "també avui ell pren sobre les seves espatlles els nostres germans oprimits per nombroses expressions de mal". En aquesta línia, el bisbe de Roma ha posat els exemples "dels qui pateixen la soledat i la marginació i els qui són víctimes de treballs inhumans, tràfics il·lícits, explotació i discriminació o greus dependències". En relació amb això, ha afegit que "el Pastor Ressuscitat porta també sobre les seves espatlles els nens i als adolescents explotats i el qui té el cor ferit per les violències que pateix dins dels murs de la seva pròpia casa". Aquesta víctima, segons el pontífex, es converteix en "company de camí d'emigrants forçats, que han deixat les seves terres a causa de conflictes armats, terrorisme o mancances" en general.

Francesc ha dedicat un pensament especial a "les poblacions de Síria, Sudan del Sud, Somàlia, República Democràtica del Congo i Ucraïna, que pateixen conflictes sense final". El Papa, seguint amb aquest repàs, ha desitjat "pau per a tot el Pròxim Orient, especialment per a Terra Santa, l'Iraq i el Iemen, sense oblidar l'Amèrica Llatina, marcada per tensions polítiques i socials, tot perquè Jesús Ressuscitat sostingui els esforços dels qui es comprometen pel bé comú". Finalment ha expressat el seu desig que Jesús Ressuscitat "doni als representants de les Nacions el valor d'evitar que es propaguin els conflictes i aconseguir s'acabi amb el tràfic d'armes". Igualment el cor del Sant Pare ha estat present al continent europeu, per al qual ha mostrat la seva "esperança que el Senyor Ressuscitat ajudi els qui hi pateixen la manca de treball, en particular els joves".

En acabar el missatge i abans d'impartir la seva benedicció Urbi et Orbi, a Roma i al món, el pontífex ha recordat que "aquest any 2017 els cristians de totes les confessions celebren junts la Pasqua i, d'aquesta manera, ressona a una sola veu, en tota la terra, l'anunci més bonic: que era veritat, el Senyor ha ressuscitat!".

Missa multitudinària amb predicació sobre els drames del món

Abans de la benedicció, Francesc ha presidit l'Eucaristia a la Plaça de Sant Pere, on ha trencat la tradició i ha pronunciat una homilia per reflexionar sobre els drames actuals. Ha destacat "les malalties que cadascú de nosaltres hem viscut", per preguntar-se: "Què ens diu l'Església avui davant les nombroses tragèdies?". Immediatament ha dit que "en realitat la pedra descartada no queda descartada, ja que les pedretes que creuen i s'agafen amb força a la gran tenen un sentit". En un altre moment, el Sant Pare ha recordat que "la fe en Jesús es pot enfonsar", una situació davant la qual "l'Església no deixa de dir que els nostres als nostres cors tancats i porucs pels fracassos han de saber que el Senyor ha ressuscitat".

D'altra banda, el Papa ha explicat que Dissabte Sant va trucar per telèfon a un jove que pateix una greu malaltia. Ha revelat que el noi li va dir que "ningú no li havia preguntat si mereixia això", una reflexió davant la qual el bisbe de Roma va respondre assegurant que "la resurrecció de Crist no és una festa amb flors, sinó molt més".

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció