En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

Francesc demana "perdó pels últims escàndols al Vaticà" coincidint amb una crida a transmetre fe i valors als infants

El Papa Francesc ha parlat aquest dimecres de les promeses que fem als nens, sobre acollida, atenció concreta i sobretot amor. Ha estat en l’audiència…

14 octubre 2015

Redacció

Comparteix
El Papa Francesc ha parlat aquest dimecres de les promeses que fem als nens, sobre acollida, atenció concreta i sobretot amor. Ha estat en l’audiència setmanal, una trobada que el pontífex ha obert aquesta vegada demant "perdó pels últims escàndols a Roma i al Vaticà". Hi havia una referència implícita a la filtració dilluns d’una carta d’un grup de cardenals sobre els mètodes del Sínode, desmentida pels suposats signants i en el contingut també pel portaveu vaticà Federico Lombardi, així com al cas del sacerdot polonès Krzysztof Charamsa, membre de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, que revelava un dia abans de començar el Sínode que havia trencat el seu compromís de celibat fent públic que tenia parella alhora que desvetllava la seva homosexualitat. El Sant Pare, una vegada més, predica amb l’exemple de l’autocrítica, la coherència i la purificació, tres valors que, amb la misericòrdia i el perdó en el  centre, necessitem ara més que mai entre els cristians.
En l’audiència general, el Sant Pare ha recordat que prega “per totes les famílies, sobretot pels nens, amb l’objectiu que s’ajudi els més petits”, alhora que ha fet una crida a tot el món "perquè treballi per eradicar la pobresa i la misèria, ara que ens trobem a les portes del Dia Mundial aquest dissabte". El pontífex, abans de començar la catequesi a la plaça de Sant Pere, ha saludat 700 malalts a l’aula Pau VI. Francesc, davant de desenes de milers de persones, entre elles 33 miners xilens que van sobreviure sepultats en una mina, s’ha centrat en les promeses que fem als nens, que conflueixen "en l’amor dels pares i mares als seus infants".
El Sant Pare ha recordat que els aduls parlem dels infants veient-los com una promesa de la vida, i ha assegurat que els pares són "autèntics instruments de Déu". Francesc ha assegurat que la transmissió de la fe i els valors de pares a fills és un acte d’amor total. En un altre moment de la catequesi, el Sant Pare ha demanat "pregàries pel Sínode dels Bisbes", sobre la família, i ha reiterat la seva crida a lluitar contra la pobresa, tot recordant la jornada de dissabte, per l’eradicació de la pobresa. Finalment, el pontífex ha animat tothom a estimular la presència de Déu en el món, així com a acompanyar els pares i mares perquè "garanteixin per als seus fills un futur de vida i de fe". També ha recordat la mirada que l’Església té posada durant el mes d’octubre en les missions, amb la celebració del Diumenge Mundial de la Propagació de la Fe, el DOMUND, aquesta mateixa setmana.
El llenguatge i no magnificar els problemes de les famílies, eixos del Sínode
I pel que fa al Sínode, durant la Congregació General d'aquest matím els diversos cercles menors han presentat, davant els pares sinodals, el resultat de les seves reflexions sobre la segona part de l’Instrumentum Laboris (document bàsic de treball). Gairebé tots els grups coincideixen en la necessitat que el document final del Sínode utilitzi el llenguatge de la teologia bíblica i que, com afirma el cercle francès B, sigui clar i simple per evitar les ambigüitats i equívocs que perjudiquin la comprensió de la vocació i la missió pròpia de la família en l'Església i en el món. S’afirma concretament que ''caldria tenir en compte la fragilitat i els patiments de la família, sense sobrevalorar la situació actual, perquè han existit sempre”. En aquesta línia, els participants apunten que “la insistència en aquesta dimensió porta a subratllar que l'Església acompanya tots els seus fills i que ha de proclamar l'evangeli i la seva crida a la conversió''.
Ja coincidint amb l'equador del Sínode, el Sant Pare presideix aquest dijous, a les 7 del matí, la Missa diària a la capella de la residència Santa Marta del Vaticà. Després, a les 13.00 hores, es farà una nova sessió informativa, des de la sala de premsa de la Santa Seu, per explicar l’última hora sobre els treballs del Sínode dels Bisbes.
I d’altra banda, també aquest dijous, s’acaba l’Any Teresià, que ha servit per commemorar el cinquè centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús. A més de la concelebració eucarística que hi haurà a les 11.30 hores a Àvila, presidida pel president de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez, se celebrarà a Roma igualment una Missa de cloenda, en aquest cas amb el vicari general del Carmel Descalç, el català Agustí Borrell.
Es pot escoltar AQUÍ tota l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES
 
RTVE: Francesc demana perdó pels escàndols a Roma i el Vaticà
LA REPUBBLICA: Escàndols al Vaticà
 
LA NACIÓN (diari argentí): El Vaticà qualifica d'aldarull la carta de 13 cardenals al Papa
 
EL PERFIL (setmanari argentí): 13 cardenals que van criticar el papa Francesc
 
LA VANGUARDIA: Vatileaks en el Sínode
 
NOTIMERICA (notícia de Europa Press): La immigració, possible tema central en la visita del Papa a Mèxic 

Més actualitat

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció