En directe

Laudes

PAPA FRANCESC

Francesc demana que "es protegeixi els infants exposats a elevat risc d´explotació, tràfic i conductes desviades"

Els nens desapareguts, més de 8 milions cada any, i la situació de terrorisme i guerra a Síria han estat molt presents aquest dimecres a…

25 maig 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Els nens desapareguts, més de 8 milions cada any, i la situació de terrorisme i guerra a Síria han estat molt presents aquest dimecres a l’audiència general del Papa Francesc a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. En un moment de la intervenció, el Sant Pare ha presentat la pregària com a font de misericòrdia, comentant un fragment de l’evangeli de Lluc. Francesc ha reivindicat la fe i l’amor, en la vigília de la solemnitat del Cos i la Sang de Crist dins el Jubileu de la Misericòrdia. 
El Papa ha recordat el terrorisme a Síria i ha pregat per la conversió dels qui maten. Coincidint amb el Dia Internacional dels Infants Desapareguts, el bisbe de Roma ha fet una crida perquè, arreu del món, "es protegeixi els nens i nenes, sobretot els exposats a elevat risc d’explotació, tràfic de persones i conductes desviades". El pontífex ha fet una crida a "la sensibilització de les consciències, perquè cada infant allunyat de l’afecte dels seus pugui tornar al costat dels seus éssers estimats", i ha recordat la situació a Síria, especialment "els atemptats de dilluns, en què han mort violentament desenes de persones".
Al final de l’audiència, el Sant Pare ha rebut una representació de l'ONG Proactiva Open Arms, que treballa a l'illa grega de Lesbos socorrent refugiats. El grup ha lliurat a Francesc una armilla salvavides d'una nena de 6 anys que va morir ofegada al costat de la seva família. Els cooperants s’han presentat dient que són "socorristes que salven vides al Mar Egeu". El Papa els ha respost que els coneix, tot adreçant-se a Òscar Camps, iniciador d'aquesta organització sense ànim de lucre espanyola que va arribar a Lesbos davant la indignació de veure com "centenars de nens morien en les ribes mentre ningú no hi feia res".
El Sant Pare ha demanat fe per confiar en la pregària encara que de vegades sembli ineficaç o ens cansi. "Demanem al Senyor una fe que es converteixi en pregària insistent, alimenti l'esperança i ens faci experimentar la compassió de Déu". Francesc ha seguit amb la sèria d’audiències sobre la misericòrdia en el Nou Testament, aquesta vegada sobre "la pregària com a font de misericòrdia, a partir de la paràbola del jutge injust i la vídua que relata l’evangelista Lluc". El pontífex ha desenvolupat així el tema de la persistència en una pregària que no és per satisfer els nostres desitjos, sinó per posar-nos en mans de Déu. Ha afegit que "la perseverança no es rendeix ni s'acaba, perquè no hem de pretendre que Déu s'adapti a les nostres exigències".
Igualment Francesc ha recordat que aquest dijous a les 19.00 hores, a la basílica de Sant Joan del Laterà de Roma, se celebrarà l’Eucaristia i després, una processó amb el Cos de Crist que completarà el tradicional recorregut fins a la Basílica de Santa Maria la Major.
El nou custodi de Terra Santa elogia el pontífex
"Terra Santa és al cor del Papa", segons ha assegurat  el nou custodi dels Sants Llocs, el franciscà Francesco Paton. El frare ha explicat que el fet que el Sant Pare anés a Terra Santa com a pelegrí reflecteix el compromís de l’actual pontífex per ajudar els cristians en totes les zones de Terra Santa. "És un canvi en la meva vida, perquè es tracta de començar de nou amb confiança en el Senyor, cosa que m'ajudarà a assumir la tasca, juntament amb la col·laboració dels germans que treballen a Terra Santa, els primers mestres per a mi", ha explicat.
El custodi de Terra Santa ha assegurat, en la mateixa línia, que nota amb molta força el suport del Papa Francesc: "L'estil del Sant Pare, que ens proposa construir ponts i, ara fa tres anys, ens demanava pregar i dejunar per la situació a Síria, tot signes i invitacions molt fortes perquè els Sants Llocs són en el cor de Francesc, perquè ha estat pelegrí i ha reunit els presidents d'Israel i Palestina"Francesco Patton ha assegurat que viu aquest moment emocionat, amb confiança en Déu i alhora amb obediència.
Missatge als participants en un congrés sanitari
I el Sant Pare diu, en un missatge enviat als participants en un Congrés organitzat pel Policlínic Gemelli de Roma sobre la investigació perinatal, que “és urgent difondre un concepte de ciència que es faci servei i que no seleccioni”. En aquest escrit, signat pel secretari d’Estat del Vaticà, PietroParolin, Francesc fa una crida al “compromís diari en l’actuació i el desenvolupament del projecte de Déu sobre la vida, protegint-la amb coratge i amor, amb l’estil de la proximitat i afagant distància amb la cultura del descartar, que només proposa itineraris de mort perquè pensa a eliminar el sofriment suprimint precisament el qui pateix”. Aquest Congrés sanitari al Policlínic Gemelli es fa sota el títol “Custodiar la vida: la investigació clínica perinatal, una resposta científica, ètica i humana al diagnòstic prenatal”.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 25 de maig.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció