En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Francesc demana que oferir l'evangeli als pobres no comporti "ni assistència ni fer política", sinó que siguin "el centre"

El Papa ha recordat aquest diumenge que "la missió de l'Església i de tot batejat és evangelitzar els pobres", anunciant l'Evangeli amb les paraules i…

24 gener 2016

Redacció

Comparteix

El Papa ha recordat aquest diumenge que "la missió de l'Església i de tot batejat és evangelitzar els pobres", anunciant l'Evangeli amb les paraules i la vida. En la predicació dins la pregària de l'Àngelus, Francesc ha demanat que "oferir l'evangeli als pobres no comporti ni assistència ni fer política". En una reflexió a la Plaça de Sant Pere en què va saludar un grup de la localitat de Cervelló, el Sant Pare va destacar que l'evangelista Lluc, abans de presentar el discurs programàtic de Jesús de Natzaret, "resumeix breument la seva activitat evangelitzadora, que consisteix a anunciar el perdó de Déu Pare misericordiós".

El Papa també ha explicat que "tant la missió de Jesús com la de l'Església, i la de tots els batejats en l'Església, és evangelitzar els pobres", perquè "ser cristià i missioner és el mateix". En aquesta línia, ha afegit que anunciar l'Evangeli, amb la paraula i sobretot amb la vida, "és la finalitat principal de la comunitat cristiana i de cadascun dels seus membres". Igualment Francesc ha recordat que evangelitzar els pobres és acostar-se a ells servir-los, alliberar-los de la seva opressió, i tot això en el nom de Crist i amb el seu Esperit, perquè és ell la Misericòrdia i l'alliberament de Déu.

El pontífex ha fet una crida a totes les comunitats cristianes, moviments i associacions de creients perquè siguin de debò fidels al programa de Jesucrist. Ha aclarit que "es tracta d'oferir la força de l'Evangeli de Déu, que converteix els cors, sana les ferides i transforma les relacions humanes i socials segons la lògica de l'amor", ja que els pobres -segons ha afegit el Sant Pare- "són en el centre de l'Evangeli". Francesc ha conclòs la seva meditació demanant "a Maria, Mare dels evangelitzadors, que ens ajudi a sentir la fam i la set de l'Evangeli que hi ha al món, especialment en el cor i en la carn dels pobres, perquè siguem capaços de testimoniar concretament la misericòrdia que Crist ens ha donat".

Francesc visitarà Colòmbia l'any 2017

D'altra banda, aquest cap de setmana, ha estat notícia un anunci molt especial: El Papa visitarà Colòmbia en el primer o el segon trimestre del 2017. Ho ha afirmat aquest dissabte, des de Roma, el president de la Conferència Episcopal Colombiana i arquebisbe de la diòcesi de Tunja, Luis Augusto Castro Quiroga.

El prelat, acompanyat per l'arquebisbe de Bogotà, el cardenal Rubén Salazar Gómez, i altres pastors colombiats, han estat rebuts en audiència privada pel mateix Francesc al Vaticà. Després de la reunió, Luis Augusto Castro ha parlat amb els mitjans de comunicació i ha confirmat la intenció del Sant Pare de visitar el país, immers en un complex procés de pau entre el govern i la guerrilla de les FARC, tot i que encara no hi ha una data concreta.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

VIATGE ACOLOMBIA 2017

TELESUR: El Papa Francesc visitarà Colòmbia

ELUNIVERSO (diari ecuatorià): Colòmbia espera acollir el Papa amb la pau consolidada

AJUDARELS POBRES NO ÉS FER POLÍTICA

LANACIÓN: El Papa diu que ajudar els pobres no és fer política

 NOTIMÉRICA(EUROPAPRESS): Francesc recorda que evangelitzar els pobres no és ni assistència ni política

EL "CURA BOCHERO", NOUSANT

LANACIÓN: El 'Cura Brochero' serà sant en ser aprovat el seu segon miracle

CLARÍN: Francesc aprova la canonització del 'Cura Brochero'

Més actualitat

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció