En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc demana que s'aturi la guerra a Síria i recorda la seva imminent reunió històrica amb el patriarca de Moscou

El Papa ha fet aquest diumenge una crida a la comunitat internacional perquè aturi la guerra a Síria, que ha definit com un "estimat i…

7 febrer 2016

Redacció

Comparteix

El Papa ha fet aquest diumenge una crida a la comunitat internacional perquè aturi la guerra a Síria, que ha definit com un "estimat i martiritzat país" on la població civil es veu forçada a abandonar-ho tot per escapar de l'horror. Al final de la pregària de l'Angelus, a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, Francesc ha assegurat que segueix "amb viva preocupació el destí dramàtic de les poblacions civils involucrades en els violents combats". També ha dit que espera que, "amb generosa solidaritat, es doni l'ajuda necessària per assegurar la seva supervivència i dignitat". Encara adreçant-se a la comunitat internacional, el Sant Pare li ha demanat que "no estalviï cap esforç per portar amb urgència les parts involucrades a la taula de negociació". Finalment ha recordat que "només una solució política del conflicte serà capaç de garantir un futur de reconciliació i de pau en un país pel qual és important resar molt". En un altre moment d'aquest diumenge al migdia, el pontífex ha tingut paraules de record esperançat per la trobada que tindrà aquest mateix divendres amb el patriarca de Moscou i de Rússia, al qual s'ha referit amb les paraules "estimat germà Kirill".

D'altra banda, Francesc ha parlat de la Jornada per la Vida, que s'ha celebrat aquest diumenge a Itàlia amb el lema "La misericòrdia fa florir la vida". El bisbe de Roma s'ha unit a l'Episcopat italià "per desitjar un renovat compromís, dins les diverses institucions educatives i socials, a favor de la vida humana des de la concepció fins al seu final natural". El Papa ha destacat, en aquesta línia, que "la societat ha de ser ajudada a guarir les ferides de tots els atemptats contra la vida, amb un canvi interior, que es manifesta també a través de les obres de misericòrdia".

I una altra qüestió important comentada aquest mateix diumenge pel Sant Pare ha estat la celebració, aquest dilluns, de la Jornada de Pregària i Reflexió contra el Tràfic de Persones i també de l'any nou lunar a l'Extrem Orient i en altres zones del món. Francesc ha recordat que el dia contra el tràfic d'éssers humans "ofereix a tothom l'oportunitat d'ajudar els nous esclaus d'avui a trencar les cadenes pesants de l'explotació per recuperar la seva llibertat i dignitat". Com a exemple, s'ha referit a "els nombrosos homes i dones, com també nens i nenes, que mereixen tot l'esforç possible per acabar amb aquest crim i aquesta vergonya intolerable". I als qui celebren l'inici d'un nou any a les terres del sol naixent, el Papa els ha animat a "experimentar la serenor i la pau en el si de les seves famílies, que constitueixen el primer lloc on es viuen i transmeten els valors de l'amor i la fraternitat, de la convivència i l'intercanvi, de l'atenció i la cura del un altre". Finalment ha demanat que aquest any nou oriental "porti fruits de compassió, misericòrdia i solidaritat", i ha proposat un aplaudiment per als xinesos i persones de l'Extrem Orient presents aquest diumenge a Roma.

Relíquies dels sants caputxins Pius de Pietrelcina i Leopold Mandic

En un altre moment de la seva intervenció pública, el Sant Pare ha saludat desenes de milers de devots, procedents de diversos països del món, que han estat aquests dies a Roma en pelegrinatge amb les relíquies dels sants Pius de Pietrelcina i Leopold Mandic, unes relíquies que el mateix Papa també havia venerat aquest dissabte a la Basílica de Sant Pere. El mateix dia, després d'un moment de pregària personal davant els dos sants caputxins, el bisbe de Roma es va aturar una mitja hora a la Basílica vaticana, juntament amb Rino Fisichella, president del Pontifici Consell per a la Nova Evangelització, alhora que es va unir als fidels que resaven el Rosari, per saludar alguns dels presents, entre ells diversos religiosos.

Finalment, en el Diari del Papa d'aquest dilluns, destaquem que Francesc ha expressat el seu «profund dolor per la notícia del devastador terratrèmol que ha sacsejat Taiwan», concretament el sud d'aquest país asiàtic. En un telegrama, signat pel cardenal secretari d'Estat, Pietro Parolin, el pontífex envia «els seus condols a la pregària» als familiars dels morts i la seva proximitat als ferits, així com el seu estímul al personal a les autoritats civils i als qui treballen en les tasques de rescat. Finalment el Papa invoca "abundants benediccions divines, consolació i fortalesa sobre tots els qui pateixen i tots els afectats per aquesta tragèdia".

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció