En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

Francesc demana una defensa del medi ambient que tingui en compte sobretot la lluita contra la pobresa i la injustícia

El Papa Francesc s'ha referit aquest diumenge a la XXI Conferència Internacional sobre el Canvi Climàtic que s'està fent a París. En les paraules després…

7 desembre 2015

Redacció

Comparteix

El Papa Francesc s'ha referit aquest diumenge a la XXI Conferència Internacional sobre el Canvi Climàtic que s'està fent a París. En les paraules després de l'Àngelus,  el pontífex ha recordat que "pel bé de la casa comuna, de tots nosaltres i de les futures generacions", el pontífex ha demanat "tot l'esforç de les autoritats i de les persones responsables de prendre decisions, estigui dirigit a la mitigació dels impactes dels canvis climàtics, a contrastar la pobresa ia fer florir la dignitat humana".

Recordem que uns dies enrere, en el seu discurs a la seu de l'ONU a Nairobi, el Sant Pare afirmava que "seria trist", i "fins catastròfic", que "els interessos particulars prevalguin sobre el bé comú i duguin a manipular la informació per protegir els seus projectes". En aquesta ocasió ha reiterat que "el canvi climàtic és un problema global amb greus dimensions ambientals, socials, econòmiques, distributives i polítiques", alhora que ha fet una crida a donar respostes "que incorporin una perspectiva social que tingui en compte els drets fonamentals dels més postergats".

D'altra banda, el Papa ha destacat que porta "en el cor el camí cap a la unitat dels cristians", coincidint amb el cinquantè aniversari de l'eliminació de les sentències d'excomunió intercanviades entre l'Església de Roma i de Constantinoble el 1054, seguit per una encàrrec de pregària pel patriarca ecumènic Bartomeu i pels altres caps de les Esglésies Ortodoxes: "que les relacions entre catòlics i ortodoxos s'inspirin sempre en l'amor fratern", ha dit. Igualment ha dit que prega "per la fidelitat dels nous beats proclamats aquest dissabte al Perú: Michael Tomaszek, Zbigniew Strzałkowski i Alessan".

Preparar els camins, com Joan Baptista

Amb el ressò de la litúrgia del segon diumenge d'Advent, el pontífex ha introduït la pregària dominical a la Mare de Déu, destacant que «la veu del Baptista crida encara en els deserts d'avui de la humanitat, que són les ments tancades i els cors durs, i ens provoca perquè ens preguntem si efectivament estem recorren.t el camí just, vivint una vida segons l'Evangeli». Francesc ha afegit que avui, com llavors, ell ens interpel·la amb les paraules del profeta Isaïes: «Prepareu el camí del Senyor, aplaneu-li el camí». És, segons ha recordat el  Papa, una invitació urgent a obrir el cor ia rebre la salvació que Déu ens ofereix incessantment, gairebé amb tossuderia, perquè ens vol a tots lliures de l'esclavatge del pecat. En aquesta línia, ha fet seu el preanunci: «tots els homes veuran la Salvació de Déu».

Finalment, partint de la crida que fa Sant Pau al compromís comú amb l'anunci de l'evangeli, el bisbe de Roma ha animat tothom a tenir els mateixos sentiments de Jesús i a ser valents: «aplanar les muntanyes de l'orgull i de la rivalitat, omplir els abismes excavats de la indiferència i de l'apatia, redreçar els senders de les nostres mandres i dels nostres acomodaments». Invocant l'ajuda de la Mare de Déu per enderrocar les barreres i els obstacles que impedeixen la conversió, és a dir el camí cap a la trobada amb el Senyor Jesús, el Papa ha recordat que «només ell pot donar compliment a totes les esperances de l'home».

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció