En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

Francesc demana una defensa del medi ambient que tingui en compte sobretot la lluita contra la pobresa i la injustícia

El Papa Francesc s'ha referit aquest diumenge a la XXI Conferència Internacional sobre el Canvi Climàtic que s'està fent a París. En les paraules després…

7 desembre 2015

Redacció

Comparteix

El Papa Francesc s'ha referit aquest diumenge a la XXI Conferència Internacional sobre el Canvi Climàtic que s'està fent a París. En les paraules després de l'Àngelus,  el pontífex ha recordat que "pel bé de la casa comuna, de tots nosaltres i de les futures generacions", el pontífex ha demanat "tot l'esforç de les autoritats i de les persones responsables de prendre decisions, estigui dirigit a la mitigació dels impactes dels canvis climàtics, a contrastar la pobresa ia fer florir la dignitat humana".

Recordem que uns dies enrere, en el seu discurs a la seu de l'ONU a Nairobi, el Sant Pare afirmava que "seria trist", i "fins catastròfic", que "els interessos particulars prevalguin sobre el bé comú i duguin a manipular la informació per protegir els seus projectes". En aquesta ocasió ha reiterat que "el canvi climàtic és un problema global amb greus dimensions ambientals, socials, econòmiques, distributives i polítiques", alhora que ha fet una crida a donar respostes "que incorporin una perspectiva social que tingui en compte els drets fonamentals dels més postergats".

D'altra banda, el Papa ha destacat que porta "en el cor el camí cap a la unitat dels cristians", coincidint amb el cinquantè aniversari de l'eliminació de les sentències d'excomunió intercanviades entre l'Església de Roma i de Constantinoble el 1054, seguit per una encàrrec de pregària pel patriarca ecumènic Bartomeu i pels altres caps de les Esglésies Ortodoxes: "que les relacions entre catòlics i ortodoxos s'inspirin sempre en l'amor fratern", ha dit. Igualment ha dit que prega "per la fidelitat dels nous beats proclamats aquest dissabte al Perú: Michael Tomaszek, Zbigniew Strzałkowski i Alessan".

Preparar els camins, com Joan Baptista

Amb el ressò de la litúrgia del segon diumenge d'Advent, el pontífex ha introduït la pregària dominical a la Mare de Déu, destacant que «la veu del Baptista crida encara en els deserts d'avui de la humanitat, que són les ments tancades i els cors durs, i ens provoca perquè ens preguntem si efectivament estem recorren.t el camí just, vivint una vida segons l'Evangeli». Francesc ha afegit que avui, com llavors, ell ens interpel·la amb les paraules del profeta Isaïes: «Prepareu el camí del Senyor, aplaneu-li el camí». És, segons ha recordat el  Papa, una invitació urgent a obrir el cor ia rebre la salvació que Déu ens ofereix incessantment, gairebé amb tossuderia, perquè ens vol a tots lliures de l'esclavatge del pecat. En aquesta línia, ha fet seu el preanunci: «tots els homes veuran la Salvació de Déu».

Finalment, partint de la crida que fa Sant Pau al compromís comú amb l'anunci de l'evangeli, el bisbe de Roma ha animat tothom a tenir els mateixos sentiments de Jesús i a ser valents: «aplanar les muntanyes de l'orgull i de la rivalitat, omplir els abismes excavats de la indiferència i de l'apatia, redreçar els senders de les nostres mandres i dels nostres acomodaments». Invocant l'ajuda de la Mare de Déu per enderrocar les barreres i els obstacles que impedeixen la conversió, és a dir el camí cap a la trobada amb el Senyor Jesús, el Papa ha recordat que «només ell pot donar compliment a totes les esperances de l'home».

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció