En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

Francesc destaca la dimensió pasqual de la pau i convoca per al 24 d'abril "una col·lecta europea per Ucraïna"

Francesc ha definit aquest diumenge II de Pasqua com el "cor de l'Any Sant de la Misericòrdia". Abans de la pregària del Regina Coeli, el Papa…

3 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha definit aquest diumenge II de Pasqua com el "cor de l'Any Sant de la Misericòrdia". Abans de la pregària del Regina Coeli, el Papa ha expressat la seva proximitat a les poblacions que, en aquest moment, tenen una necessitat especial de reconciliació i pau. S'ha referit especialment a la dramàtica situació que es viu a Ucraïna, país per al qual ha convocat "una col·lecta especial en totes les esglésies catòliques d'Europa el diumenge 24 d'abril". La iniciativa, qualificada també de "suport humanitari a favor dels ucraïnesos", se suma "a l'acompanyament amb constant pensament i pregària". El Sant Pare, a més, ha invitat els creients a unir-se a la col·lecta, alhora que ha tingut un record per a la Jornada Mundial contra les Mines Antipersona, que se celebra aquest dilluns. El pontífex ha recordat que molts éssers humans continuen sent assassinats o mutilats per aquestes terribles armes, per demanar que "es renovi el compromís per un món sense mines".
Aquest diumenge de la Divina Misericòrdia, festa instituïda per Sant Joan Pau II l'any 2000 coincidint amb la canonització de la polonesa Faustina Kowalska i a partir d'unes revelacions divines atribuïdes a ella, també ha estat marcat per la Missa presidida per Francesc al matí, tot just l'endemà de la solemne vetlla de pregària del primer dissabte d'abril, en què també es va recordar el Papa polonès tot just 11 anys després de la seva mort. En l'homilia d'aquest diumenge, Francesc ha recordat que de fet "l'Evangeli és el llibre de la misericòrdia de Déu, per llegir i rellegir, perquè tot el que Jesús ha dit i fet és expressió de la misericòrdia del Pare". En aquesta línia, ha afegit que el text sagrat continua sent un llibre obert en què se segueixen escrivint els signes dels deixebles de Crist, gestos concrets d'amor, que són el millor testimoni de la misericòrdia. El pontífex ha fet una crida a tots els cristians perquè siguin "escriptors vius de l'Evangeli, portadors de la Bona Notícia a tots els homes i les dones d'avui".
Després de recordar les obres de misericòrdia, perquè són els gestos vius de la vida actualitzats, el Sant Pare s'ha aturat en les paraules de Jesús ressuscitat, "pau a vosaltres", i les ha presentades com el full de ruta per al nostre temps. Ha recordat que no es tracta "d'una pau negociada", ja que "no és la suspensió d'una cosa dolenta, sinó que és la seva pau, la pau que procedeix del cor del ressuscitat, la pau que no divideix, sinó que uneix, que no ens deixa sols, la pau que es queda en el dolor i fa florir l'esperança". Finalment, el Papa ha conclòs que aquesta pau és la referència per ser testimonis de Crist ressuscitat, amb la seva misericòrdia, i portar aquesta gran notícia a tot el món.

Vetlla molt especial dissabte a la Plaça de Sant Pere
D'altra banda, dissabte al vespre en la vetlla de la Divina Misericòrdia igualment a la Plaça de Sant Pere, Francesc recordava que "en Jesús no només podem tocar la misericòrdia del Pare, sinó que som impulsats a convertir-nos nosaltres mateixos en instruments de la seva misericòrdia". Després d'haver escoltat els testimonis d'alguns participants en la celebració i comentant les lectures del profeta Isaïes, el pontífex ha subratllat que "Déu no es cansa mai de manifestar la seva misericòrdia i nosaltres hauríem de tenir clar que sempre és una cosa nova que meravella i permet veure la gran fantasia creadora de Déu, quan surt al nostre encontre amb el seu amor".

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció