En directe

Sense distància

PAPA FRANCESC

Francesc destaca la importància de la formació cristiana, sobretot en infants i joves, coincidint amb l'inici del curs

El Papa fa seu el missatge de l’Església en l’inici del curs escolar, un període també de gran importància per a la formació cristiana, sobretot…

14 setembre 2015

Redacció

Comparteix
El Papa fa seu el missatge de l’Església en l’inici del curs escolar, un període també de gran importància per a la formació cristiana, sobretot en infants i joves. Així ho expressa en una entrevista a una emissora portuguesa. En aquesta intervenció a  l’emissora portuguesa Ràdio Renaixença, Francesc destaca la importància de la catequesi i la formació cristiana dels joves. Francesc es refereix a les dues grans preocupacions manifestades als bisbes de Portugal, en visita ad limina aquests dies passats. 
El Sant Pare ha dit que cal parlar a aquests joves de manera oportuna, transmetent aquest llenguatge per a tota la vida que cal comunicar de diverses maneres i amb diversitat de formes. També ha manifestat el seu desig de viatjar a Portugal coincidint amb el centenari, l’any 2017, de les aparicions de Fàtima. Francesc, després de recordar que tots som pecadors, ha explicat que el problema migratori és com la punta de l’iceberg dins un sistema econòmic dolent i injust. Sobre la defensa de la terra i l’ecologia, el pontífex ha assegurat novament que la persona ha d’ocupar sempre el centre. En l’àmplia entrevista, a més, el Papa ha recordat que una vida sense problemes és avorrida, i que l’home té al seu interior el repte d’afrontar i resoldre aquests problemes. Finalment, ha defensat una Església oberta, en sortida i accidentada perquè, si es queda tancada com una habitació humida, transmet mala olor. I sobre els processos de nul•litat matrimonial, ha assegurat que cal agilitzar-los i ha afegit que les parelles en situació irregular, amb una nova unió després d’un divorci, formen part de l’Església i no estan excomunicades.
D'altra banda, el Papa Francesc ha concedit una entrevista a Marcelo Figueroa, periodista protestant de FM Milenium 106.7 de l’Argentina i amic personal seu. Durant més de mitja hora de conversa, el Sant Pare afirma que un amic no és pas un conegut, ja que l’amistat és profunda i precisament Jesús així ho va voler. El Sant Pare recorda que les veritables amistats no s’expliciten, sinó que es van conreant des d’una sana curiositat de saber com li van les coses a l’altre. Francesc, en recordar les paraules de Jesús quan diu “vosaltres sou els meus amics”, ha assegurat que cal treballar per una cultura de l’encontre, de la germanor i sempre sense jutjar. El Papa avisa davant el perill d’aquella foscor transversal que ens treu horitzons i fa que ens tanquem en les pròpies conviccions i ideologies. I sobre la importància de l’encontre, Francesc diu que sent la necessitat de trobar-se amb la gent, cosa que li dóna, afegeix, el contacte amb Jesús. Finalment, es refereix a la mala relació actual de l’ésser humà amb la creació, i insisteix en la incultura que provoca l’home quan va més enllà dels límits que la natura li dóna.
"Agafar la pròpia creu", missatge de diumenge
En l’Àngelus dominical, el Sant Pare ha recordat aquest diumenge que seguir Jesús és agafar la pròpia creu, i ha destacat el paper de Maria, la Mare de Déu, a l’hora d’ajudar-nos a purificar la nostra fe distingir el Déu veritable dels déus falsos. Davant milers de persones a la plaça de Sant Pere, Francesc ha destacat que la resposta a la pregunta “qui dieu que sóc jo”, feta pel mateix Jesús, serveix per a la qüestió més important que planteja el fill de Déu. Finalment, el Papa ha invitat tothom a llegir cada dia un fragment de l’evangeli i de la Paraula de Déu. Francesc, d’altra banda, ha recordat la beatificació aquest diumenge del primer sud-africà que puja als altars, Samuel Beneditk Dàssua, un pare de família assassinat el 1990 a Sud-àfrica per la seva fidelitat a l’evangeli. El Papa ha demanat que el seu testimoni ajudi les famílies per difondre la caritat de Crist.
Per anar endavant "pel camí de la vida cristiana", cal rebaixar-se com va fer Jesús a la Creu. Aquest ha estat dilluns l'aspecte més destacat que el Papa Francesc expressava en la seva homilia de la Missa matinal celebrada a la capella de la Casa de Santa Marta, en què també van participar els Cardenals consellers que des d'aquest dilluns i fins al dimecres16 de setembre mantindran reunions amb el Sant Pare. A més, en la festa de l'Exaltació de la Santa Creu, el Pontífex va posar en guàrdia davant el diable "que ens encanta i després - va dir - ens porta a la ruïna". Estar atents a les temptacions del mal que ens sedueix per després arruïnar. El Sant Pare Francisco va desenvolupar la seva homilia partint de les lectures del dia en què va observar que la serp és protagonista. El Gènesi - va dir - ens mostra que la serp és astuta, "és una encantadora, i també té la capacitat de fascinar", de fascinarte.
I pel que fa a les previsions, aquest dimarts es farà a la sala de premsa de la Santa Seu, a les 11.30 del matí, un encontre informatiu sobre el viatge apostòlic que el Papa Francesc iniciarà el proper dissabte a Cuba, els Estats Units i l’ONU. Al vespre, a les 20.30 a la plaça de Sant Pere del Vaticà, encontre mundial de joves consagrats, també amb la presència del Pontífex.
Es pot escoltar AQUÍ tota l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

EL MUNDO: La seguretat del Papa als Estats Units

EL COMERCIO (diari peruà): Els Estats Units desactiven amenaça contra el papa Francesc

EL NUEVO DIA (diari líder de Puerto Rico): Rebuda especial per al papa Francesc

TELEVISA (tv mexicana): Amenaça al papa Francesc
 
GRANMA (diari oficial del Partit Comunista Cubà): La visita a Cuba del papa Francesc

CUBADEBATE (diari cubà): Canvis de serveis a l'aeroport José Martí per visita del papa Francesc

REUTERS ESPAÑA (agencia de notícies británica, edició Espanya)

THE GUARDIAN (diari britànic): El Papa a Cuba i Estats Units

CNN (tv americana): El Papa i Obama

RÀDIO MITRE (Argentina): entrevista al Papa Francesc

EL PAÍS: De conservador a aperturista (opinió)

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024