En directe

Plusvàlua dones

PAPA FRANCESC

Francesc diu, davant de 6.000 consagrats, que murmurar és "una forma de terrorisme i d'allunyar-se de les comunitats"

El Papa ha dit aquest dilluns, adreçant-se als 6.000 participants en el Jubileu de la Vida Consagrada, que "els consagrats estan cridats a viure en…

1 febrer 2016

Redacció

Comparteix
El Papa ha dit aquest dilluns, adreçant-se als 6.000 participants en el Jubileu de la Vida Consagrada, que "els consagrats estan cridats a viure en Crist i portant Crist pels camins del món, mentre són Església i do per a la humanitat”. En la vigília de la cloenda de l’Any de la Vida Consagrada, Francesc ha posat la profecia, la proximitat i l’esperança en els fonaments del seu missatge, en un discurs improvisat adreçat als membres dels instituts de vida consagrada i de les societats de vida apostòlica de tot el món. El pontífex ha dit als consagrats que tenen un deure d’obediència, però ha aclarit que no és una disciplina militar, sinó un do de servei. D’altra banda, Francesc ha dit que "la vida consagrada és un estat personal per a la proximitat física i espiritual a la gent".
En l’altre extrem, segons el pontífex, hi són "les murmuracions", i ha qualificat aquestes murmuracions fins i tot de "forma de terrorisme, una manera d'allunyar-se de les comunitats, perquè qui parla malament dels altres llença com una bomba una paraula i després segueix com si res". El Papa, a més, ha elogiat els monestirs i convents "portats per tres o quatre membres que sovint envelleixen sense renovació i demostren que la seva vocació és autèntica". Finalment el Sant Pare ha vinculat l’esperança a Déu davant "aquella que ofereix el món, amb els diners, al qual s'enganxen alguns religiosos, i les riqueses materials". El pontífex ha recordat que, encara que s’acabi l’any de la Vida Consagrada, es manté el compromís de religiosos, religioses i altres consagrats, amb Déu i amb el món. Com a anècdota, Francesc ha improvisat tot el seu discurs però ha lliurat igualment el text escrit, aclarint que era una mica avorrit i que preferia parlar sense papers.
I d’altra banda, la mateixa Aula Pau VI ha acollit aquest mateix dilluns, però ja al vespre, un esdeveniment musical, dirigit per Marco Frisina. Finalment aquest dimarts, festa de la Candelera i Jornada Mundial de la Vida Consagrada, els participants pelegrinen a les basíliques majors de Sant Maria la Major i Sant Pau Extramurs, a Roma. Finalment, a les 17.30 hores, tots se sumaran a l’Eucaristia de cloenda de l’Any de la Vida Consagrada, presidida pel mateix Sant Pare a la Basílica de Sant Pere del Vaticà.
Francesc diu que "la humilitat és camí cap a la santedat"
El bisbe de Roma, d'altra banda ha assegurat aquest mateix dilluns al matí que "la humilitat és el camí cap a la santedat". En l’homilia de la Missa matinal a la capella de Santa Marta, Francesc s’ha aturat en la vivència del rei David, que "accepta les humiliacions, conscient del seu pecat, amb una gràcia especial que li va permetre canviar el seu cor noble, abans d’entrar en la corrupció gràcies al profeta Nathan"
El Papa ha presentat David com "un home que segueix, malgrat els seus pecats, un camí cap a la santedat tot just abans de caure en la corrupció". El pontífex ha dit que pensava en cadascú de nosaltres, que "intentem dir que no és veritat quan algú ens diu una cosa lletja". En aquesta línia, ha afegit que "la humilitat només pot arribar al nostre cor a través de les humiliacions" i que, per tant, "no hi ha humilitat sense humiliacions".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció