En directe

Vespres

PAPA FRANCESC

Francesc diu, en obrir la Porta Santa a la Catedral de Roma, que és l'any del "gran perdó": "Déu no estima les rigideses"

El Papa Francesc ha obert aquest diumenge la Porta Santa de l'Any de la Misericòrdia a la Basílica de Sant Joan del Laterà, la catedral…

13 desembre 2015

Redacció

Comparteix

El Papa Francesc ha obert aquest diumenge la Porta Santa de l'Any de la Misericòrdia a la Basílica de Sant Joan del Laterà, la catedral de Roma. Així ha donat inici a la commemoració jubilar a totes les diòcesis del món, començant per la primada de l'Església universal. El Sant Pare ha recordat novament que Déu no es cansa mai de perdonar-nos i que tots som cridats a reconciliar-nos amb ell sempre que ens hi acostem, perquè tots som pecadors. Durant l'homilia, en l'explicació del gest de l'obertura, el Sant Pare ha assegurat que comença una commemoració jubilar que "serà la del gran perdó". En aquesta línia, ha alertat contra el perill de caure en mentalitats intransigents davant el pecat. "Déu no estima les rigideses", ha dit amb claredat.

Referint-se al significat profund de "travessar la porta santa", el pontífex ha recordat que "tots som cridats, amb aquest pas, a ser instruments de misericòrdia". Francesc ha dedicat igualment una part de la seva reflexió als contrastos que viu el món, entre la decepció i l'esperança: "En un context històric de grans injustícies i violències, per obra sobretot d'homes de poder, Déu fa saber que ell mateix regnarà sobre el seu poble, que no el deixarà més en mans de l'arrogància dels seus governants, i que l'alliberarà de tota angoixa ". Després de vincular l'Any de la Misericòrdia a "la tendresa d'un Pare que ens acull sempre", el Papa ha definit la commemoració com "el moment de descobrir la presència de Déu i la seva tendresa de pare ". El Senyor, va dir el Papa, "ens convida a actuar amb justícia ia mirar a les necessitats de tots es troben en dificultat".

Avís als participants en la Cimera del Clima de París

D'altra banda, durant la pregària de l'Àngelus aquest diumenge al migdia, el pontífex ha valorat positivament l'acord assolit en la Cimera del Clima, a Paría, alhora que ha recordat als líders mundials que "la seva actuació requerirà una obstinació coral i una generosa dedicació per part de cadascun d'ells". En la mateixa línia, ha expressat el seu desig "que sigui garantida una particular atenció a les poblacions més vulnerables". Com a síntesi, Francesc ha animat "tota la comunitat internacional a continuar decididament pel camí emprès, en el signe d'una solidaritat que es concreti cada vegada més".

Finalment Francesc s'ha referit a la Conferència Ministerial de l'Organització Internacional del Comerç, que començarà aquest dimarts a Nairobi (Kènia). El Sant Pare ha demanat als països participants "que les decisions que es prendran tinguin en compte les necessitats dels pobres i de les persones més vulnerables, com també de les legítimes aspiracions dels països menys desenvolupats i del bé comú de tota la família humana".

I sobre el missatge litúrgic d'aquest diumenge III d'Advent, també anomenat "Gaudete", el Papa ha assegurat que aquest temps de preparació per al Nadal "ens ajuda a descobrir una particular dimensió de la conversió, aquesta és la dimensió d'una alegria que en un món sufocat per tants problemes, incògnites i pors, tot això provoca que es perdi el seu sentit i valor". El pontífex va convidar a "tenir coratge per poder parlar de l'alegria, però no pas superficial i efímera, sinó una alegria profunda, un do que ve del Senyor, una alegria que omple tota la vida i ens dóna la certesa que el Senyor és a prop".

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció