En directe

Laudes

PAPA FRANCESC

Francesc diu que acollir l'estranger és una obra de misericòrdia per "sortir a trobar el necessitat"

Les obres de misericòrdia han estat novament aquest dimecres el tema de l’audiència general del Papa. Francesc ha recordat que l’Església promociona aquestes virtuts perquè…

26 octubre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Les obres de misericòrdia han estat novament aquest dimecres el tema de l’audiència general del Papa. Francesc ha recordat que l’Església promociona aquestes virtuts perquè les apliquem, sobretot, a l’ajuda als més necessitats. Concretament ha seguit amb el cicle de reflexions sobre les obres de misericòrdia espirituals i corporals, "donades per Déu per mantenir la nostra fe en la vida de manera dinàmica i interior", sobretot de la d’acollir el pelegrí o l’estranger. En l’audiència general a la Plaça de Sant Pere del Vaticà i davant de milers de persones, Francesc ha recordat que les obres de misericòrdia fan evident que "els cristians no són negligents en l’espera de l’encontre del Senyor, sinó que surten a buscar el necessitat". El pontífex ha assegurat que l’obra d’acollir l’estranger "connecta amb l’actualitat, amb exemples com ara el de les migracions, que no són noves", o els refugiats. El Sant Pare ha comentat també que la mateixa família de Jesús va haver d’emigrar per escapar de l’amenaça d’Herodes, cosa que demostra que la història està plena de migracions.
El pontífex també ha lamentat que "hagin sorgit en alguns països murs i barreres que no representen la solució al problema, sinó que afavoreixen els tràfics criminals". Ha conclòs que "l’única via és la solidaritat", i ha fet una crida a tothom perquè la humanitat "sigui acollidora dels qui són obligats a deixar la seva terra perquè han perdut la feina, la dignitat i els recursos bàsics". En la mateixa línia, el Sant Pare ha recordat que és molt important que "el cristià s’acosti a la persona necessitada". Finalment Francesc ha expressat, en forma de pregària, el seu desig que "tots els creients sàpiguen acollir i donar als necessitats aquella dignitat que sovint han perdut pels abusos" i, en general, a causa de les injustícies.
Francesc ha destacat, d’altra banda, que "Maria és protagonista per contemplar, amb pregàries com la del Rosari, el rostre misericordiós de Déu". El Papa, en recordar que l’Església fixa la mirada aquest mes en la pregària mariana més popular, ha demanat que "no s’oblidin les persones necessitades i es vegi en elles el rostre sofrent de Crist". Finalment el bisbe de Roma ha fet una crida universal a no ser insensibles davant les necessitats dels més febles, alhora que ha recomanat resar el Rosari especialment als joves, als malalts i a les parelles que s’acaben de casar.
Gran expectació de cara al viatge del Papa a Suècia
Mentrestant, s’espera amb gran expectació el viatge que el Papa farà a Suècia, dilluns i dimarts, per commemorar els 500 anys de la Reforma Luterana. El portaveu de la Santa Seu, Greg Burke, ha explicat aquest dimecres que la històrica visita ecumènica servirà "per compartir, entre tots els cristians, els dons d’aquella reforma". En recordar el lema "Del conflicte a la comunió: junts en l'esperança", el director de l'Oficina de Premsa ha assegurat que el fet que "el Sant Pare hagi rebut invitació de l'Església catòlica, del govern suec i de la Federació Luterana Mundial" ja ho diu tot.
Seran dos dies intensos plens d’activitat. El Sant Pare arribarà a Malmö dilluns a les 11 del matí, i serà rebut pel primer ministre suec. Després visitarà la família reial del país escandinau, i participarà en una pregària ecumènica a la tarda a la catedral luterana. Finalment, a l’Arena de la ciutat sueca, hi haurà una gran trobada pública de Francesc amb 30 delegacions protestants. En aquest gran acte, el pontífex estarà acompanyat pel president del Pontifici Consell per la Unitat dels Cristians, Kurt Koch.
Precisament el cardenal Koch ha destacat, aquest mateix dimecres, el gran canvi que aporta aquesta commemoració conjunta. "En el passat, vam fer centenaris confessionals, amb un to triomfalista i polèmic en les dues parts, però avui volem fer això junts, i no commemorem només els 500 anys de la Reforma, sinó també dels 50 anys de diàleg entre luterans i catòlics", ha explicat. D’altra banda, l’històric viatge del Papa a Suècia tindrà una segona part dimarts, festa de Ttos Sants. Francesc celebrarà l’Eucaristia, també a Malmö, amb la petita comunitat catòlica de Suècia, abans de tornar a Roma a primera hora de la tarda.
Grup de treball contra el tràfic de persones
D'altra banda, s’ha acabat aquest dimecres al Vaticà la sisena trobada d’un grup de treball conjunt entre la Santa Seu i el Vietnam. A partir d’uns acords signats ara fa dos anys en l’anterior reunió d’aquest nivell, les dues delegacions han parlat aquests últims tres dies, amb la presidència del viceministre d’Afers Estrangers vietnamita, Bui Thanh Son, i el sotssecretari vaticà per a les Relacions amb els Estats, Antoine Camilleri, sobre les relacions bilaterals, incloent-hi la situació de l’Església catòlica al país asiàtic.
Els representants del Vietnam han destacat les millores polítiques i socials al seu país pel que fa a la protecció de la llibertat religiosa dels ciutadans, mentre s’enforteix l’actiu compromís de l’Església en el desenvolupament econòmic. La Santa Seu, per la seva banda, ha defensat la llibertat de seguir endavant amb la missió dels catòlics per a tota la societat vietnamita. Les dues parts han acordat, a més, que l’Església catòlica al Vietnam seguirà promovent la seva presència pública al servei dels ciutadans i del bé comú. També han decidit mantenir i enfortir un diàleg constructiu i de mútua comprensió.
Finalment destaquem que es fa, entre aquest dimecres i dijous al Vaticà, la Conferència de l’anomenat “Grup Santa Marta” contra el tràfic d’éssers humans. Coordinat pel cardenal Vincent Nichols, arquebisbe de Westminster i president de la Conferència Episcopal d’Anglaterra i Gal•les, i pel cap de la Policia metropolitana de Londres Bernard Hogan-Howe, el grup és una aliança entre responsables policials i episcopals de tot el món que treballen junts, amb la societat civil, per eradicar el tràfic de persones i garantir la cura pastoral de les víctimes. S’ha parlat també d’estratègies per prevenir els casos de tràfic i reintegrar les víctimes.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 26 d'octubre.

El Sant Pare assegura que tots els creients "han de saber acollir i donar a la persona aquella dignitat que sovint perd"

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció