En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc diu que Benet XVI "continua servint l'Església" i que transmet "sentit de l'humor i alegria" des de la fe

Aquest dimarts al migdia s’ha fet, a la Sala Clementina del Palau Apostòlic del Vaticà, una cerimònia solemne amb motiu del 65è aniversari de l'ordenació…

28 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Aquest dimarts al migdia s’ha fet, a la Sala Clementina del Palau Apostòlic del Vaticà, una cerimònia solemne amb motiu del 65è aniversari de l'ordenació sacerdotal del Papa emèrit Benet XVI. En aquesta commemoració, el Papa Francesc ha recordat que "avui celebrem la història d'una crida que va començar ara fa 65 anys amb l’ordenació sacerdotal a la Catedral de Frisinga el 29 juny 1951". L’actual Sant Pare ha destacat que, amb la seva presència, el Papa emèrit testimonia de manera intensa i lluminosa la dimensió decisiva de "tenir la mirada i el cor dirigit a Déu", amb la qual cosa Joseph Ratzinger "continua servint l'Església" i no deixa de contribuir amb vigor i saviesa al seu creixement, des del petit Monestir Mater Ecclesiae de la Ciutat del Vaticà, que és molt més que un d'aquells racons oblidats en els quals la cultura del descartar tendeix avui a relegar a les persones quan, amb l'edat, les seves forces decauen. El bisbe de Roma ha assegurat que "és tot el contrari” i que això “permet que ho digui amb força el seu successor".
Després de destacar que, com Sant Francesc a la Porciúncula, la Providència ha volgut que el Papa emèrit arribés a un lloc "pròpiament franciscà", Francesc ha destacat que, d'aquest lloc, brolla una tranquil•litat, una pau, una força, una confiança, una maduresa, una fe, una entrega i una fidelitat que li fan un bé molt gran i li donen força al mateix successor de Pere i a tota l'Església. L’actual pontífex ha expressat igualment el seu desig que Benet XVI "segueixi sentint la mà de Déu misericordiós que el sosté, que experimenti i testimoniï l'amor de Déu i que, amb Pere i Pau, segueixi exultant amb gran alegria mentre camina cap a la meta de la fe".
En el curs d'aquesta cerimònia en honor del Papa emèrit, també han fet la seva salutació, amb agraïment a Benet XVI, els Cardenals Gerhard Müller, prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, i Angelo Sodano, degà del Col•legi Cardenalici.Durant aquesta mateixa commemoració d’avui, s’ha presentat el llibre Ensenyar i aprendre l'amor de Déu, que recull textos de Joseph Ratzinger-Benet XVI sobre el sacerdoci.Es tracta del primer volum d'una col•lecció de llibres de Benet XVI sobre el sacerdoci del qual el Papa Francesc ha escrit el prefaci.
Agraïment de Benet XVI
Benet XVI, per la seva banda, s’ha mostrat molt agraït i emocionat després d'escoltar les paraules que li han dedicat tant el Papa Francesc com els cardenals Angelo Sodano i Gerhard Müller durant la celebració del 65è aniversari de la seva ordenació sacerdotal. El Papa Ratzinger ha recordat, en el seu discurs, el terme grec que, ara fa 65 anys, l’hi va pronunciar un germà que es va ordenar amb ell: "Eucharistomen", que significa gràcies, però no unes gràcies normals, un agraïment humà, un “gràcies a tots”. I així li ho ha dit també adreçant-se al Papa Francesc, "per la seva bondat des del primer moment de l'elecció i en cada moment"
I en aquest sentit, Ratzinger ha afegit que, "més que en els Jardins Vaticans amb tota la seva bellesa, la seva bondat és el lloc on viu i se sent protegit". De la mateixa manera, ha demostrat el desig que Francesc vagi "amb tots nosaltres cap endavant en aquesta via de la Misericòrdia Divina, mostrant el camí de Jesús, cap a Jesús, cap a Déu". Al final, el Papa emèrit ha fet una crida a la integració de tothom en aquest "gràcies" del Senyor i rebre així realment la novetat de la vida i ajudar per assolir la transsubstanciació del món, a "fer que no sigui un món de mort sinó de vida i en el qual l'amor venç la mort".
Francesc rep una delegació del Patriarcat de Constantinoble
Amb gran alegria i estima, el Papa Francesc ha donat avui una cordial benvinguda a la Delegació del Patriarcat Ecumènic de Constantinoble, en la vigília de la festa dels Sants Patrons de l'Església de Roma, els Apòstols Pere i Pau. El bisbe de Roma també ha estès la seva salutació i gratitud al Patriarca Ecumènic Bartomeu i al Sant Sínode ortodox, per la visita, que un any més realitzen aquests «estimats germans en Crist», així ho ha dit, i que s'emmarca en el ja tradicional intercanvi de visites, entre l'Església de Roma i el Patriarcat Ecumènic de Constantinoble, en ocasió de les Festes dels seus respectius patrons.
Després de posar èmfasi en el fet que aquest any l'Església catòlica viu el Jubileu extraordinari de la Misericòrdia, Francesc ha encoratjat el camí ecumènic per proclamar junts - com a catòlics i ortodoxos - «les meravelles de la misericòrdia de Déu a tot el món». I ha recordat que «la misericòrdia mateixa ens allibera del pes d'un passat marcat per conflictes i ens permet obrir-nos al futur, cap al qual ens guia l'Esperit Sant».
Amb profunda commoció, Francesc ha recordat el seu viatge a l'illa de Lesbos i la trobada amb l'estimat germà Bartomeu i amb l'arquebisbe d'Atenes i de tota Grècia, Jeroni II, amb els quals va visitar un camp de refugiats. El Sant Pare, a més, ha insistit en la importància de la col•laboració entre catòlics i ortodoxos, agermanats en Jesucrist, per alleujar el tràgic sofriment de tants innocents: «Veure la desesperació a la cara d'homes, dones i nens amb la seva gran incertesa sobre el seu destí, escoltar impotents seves desgraciades vivències i aturar-se en pregària a la riba d'aquest mar que s'ha empassat la vida de tants éssers humans innocents, ha estat una experiència molt colpidora, que ha confirmat que encara queda molt per fer per assegurar dignitat i justícia a tants germans i germanes»
Igualment Francesc ha renovat la seva gran estima pels passos donats en el diàleg teològic i la seva alegria per la nova reunió de la Comissió Mixta Internacional per al Diàleg Teològic entre l'Església catòlica i l'Església ortodoxa. També ha assegurat que ha acompanyat, amb la pregària, la celebració del Concili Panortodox, a Creta.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 28 de juny.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció