En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc diu que "els conflictes no es resolen mitjançant la guerra"

El Papa va recordar aquest diumenge, al final de l’Àngelus des del Vaticà, que "els conflictes no es resolen a través de la guerra" i…

30 març 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa va recordar aquest diumenge, al final de l’Àngelus des del Vaticà, que "els conflictes no es resolen a través de la guerra" i que la fraternitat entre els pobles és ara més necessària que mai per la crisi del coronavirus. Va expressar el seu desig "que el compromís conjunt contra la pandèmia pugui portar tothom a reconèixer la nostra necessitat de reforçar els lligams fraterns com a membres d’una sola família, i que susciti particularment en els responsables de les nacions i en les altres parts implicades un renovat compromís amb la superació de les rivalitats". Igualment el pontífex va demanar "que els conflictes no es resolguin a través de la guerra, perquè cal superar els antagonismes i els contrastos mitjançant el diàleg i una recerca constructiva de la pau".

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

Referint-se a la situació de conflicte a Síria i en altres països del món, Francesc va demanar "un alto a foc global i immediat a tot arreu", alhora que va mostrar també la seva preocupació "pel problema de de la massificació i el col·lapse a les presons, una realitat que podria convertir-se en una tragèdia". Dins aquesta reflexió després de la pregària de l’Àngelus, el pontífex es va unir així "als qui demanen també la creació de corredors per a l'ajuda humanitària, l'obertura a la diplomàcia i l'atenció als qui es troben en situacions de més vulnerabilitat".

D’altra banda, en el missatge d’aquest diumenge cinquè de Quaresma dins el mateix Àngelus, el bisbe de Roma va animar els creients a "treure la pedra del propi cor, com Jesús va ordenar fer amb Llàtzer quan ja era mort”. El pontífex igualment va demanar que tothom permeti “que Déu ens retorni a la vida" perquè "estem cridats a treure les pedres de tot el que té a veure amb la mort".  I a més d’invocar la protecció de la Mare de Déu, Francesc va comentar el fragment del capítol 11 de l’evangeli de Joan, proclamat ahir a la litúrgia, per recordar que l’amistat de Jesús amb Llàtzer i la seva germana Marta va fer que es commogués davant la situació i arribés a plorar. El Papa va afegir que, amb aquest gest, Jesús mostra que el Déu Pare sempre escolta.

I també aquest diumenge, en aquest cas a l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, el Sant Pare va pregar pels qui ploren i pateixen en aquest temps de desesperació. "Penso en molta gent que plora: gent aïllada, gent en quarantena, les persones grans soles, persones hospitalitzades i persones en teràpia, pares i mares que veuen que, perquè no cobren un salari, no podran alimentar els seus fills. Molta gent plora. Nosaltres també, des del nostre cor, els acompanyem. I no ens farà mal plorar una mica amb el plor del Senyor per tot el seu poble", va exposar. En la seva homilia, Francesc va recordar que Jesús també va plorar, com molta gent avui, i va animar les famílies i les comunitats cristianes a demanarla gràcia de saber plorar amb ells.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció