En directe

Estel Migdia

PAPA FRANCESC

Francesc diu que Joan Pau II és "home de justícia i misericòrdia"

El Papa Francesc ha presentat aquest dilluns el seu predecessor Sant Joan Pau II com "un home de pregària, proximitat i aquella justícia que és…

18 maig 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa Francesc ha presentat aquest dilluns el seu predecessor Sant Joan Pau II com "un home de pregària, proximitat i aquella justícia que és misericòrdia". En una Missa matinal especial celebrada a la Basílica de Sant Pere, a la capella on hi ha la tomba del pontífex polonès, el Sant Pare actual s’ha sumat a la celebració dels cent anys del naixement de Karol Wojtyla. Francesc ha valorat de Joan Pau II sobretot el sentit que donava a la justícia. "Va ser un home que volia la justícia social i del poble, la que acaba amb les guerres, però una justícia plena perquè era l'home de la misericòrdia", ha assegurat. Igualment ha destacat que "justícia i misericòrdia van juntes i no es poden diferenciar, perquè l'una no es pot trobar sense l'altra".
A més, el bisbe de Roma ha destacat el fet que Sant Joan Pau II instituís la festa de la Divina Misericòrdia coincidint amb el segon diumenge de Pasqua. Ha invitat a pensar "en tot el que va fer Sant Joan Pau II perquè la gent entengués la misericòrdia de Déu: en la manera d'impulsar la devoció a Santa Faustina, la memòria litúrgica de la qual s'ha expandit per tota l'Església". Després de reiterar que el Papa polonès "havia captat que la justícia de Déu tenia aquest rostre i aquesta actitud de misericòrdia", Francesc ha conclòs que "aquest és un do que ell ens ha deixat: la justícia que és misericòrdia i la misericòrdia justa".
Entre els concelebrants d’aquesta Missa especial, hi havia el cardenal Angelo Comastri, vicari general del Papa per a la Ciutat de Vaticà i arxiprest de la Basílica Vaticana, el cardenal polonès Konrad Krajewski, almoiner Apostòlic, el cerimonier Piero Marini, durant 18 anys mestre de les celebracions litúrgiques durant el pontificat de Joan Pau II, i l'arquebisbe polonès Jan Romeo Pawłowski, cap de la Tercera Secció de la Secretaria d'Estat que s'ocupa del personal diplomàtic de la Santa Seu. Aquesta ha estat l'última de les misses matinals celebrades per Francesc i transmeses en directe cada dia des del 9 de març passat, després de la suspensió de les celebracions amb la participació del poble a causa de la pandèmia de Covid-19. Amb la represa a Itàlia i en altres països de les celebracions amb els fidels, l'emissió en directe de la missa de les 7 del matí des de la Casa Santa Marta ja s’acaba.

Gest del món universitari amb Sant Joan Pau II

D'altra banda, el Sant Pare acaba d'enviar una carta al rector de la Universitat Pontifícia de Sant Tomàs d'Aquino - Angelicum, amb motiu de la inauguració de l'Institut de Cultura "Sant Joan Pau II". En aquest escrit, Francesc manifesta la seva estima per aquesta iniciativa, alhora que saluda cordialment tota la comunitat acadèmica. L'Oficina de Premsa de la Santa seu ha publicat aquest mateix dilluns la carta, que el Papa havia enviat concretament al dominic Michał Paluch, rector de la Universitat Pontifícia de Sant Tomàs d'Aquino - Angelicum. El motiu principal és la inauguració, a la Facultat de Filosofia, de l'Institut de Ccultura "Sant Joan Pau II", precisament en el centenari del seu naixement.  El pontífex envia “una cordial salutació a tota la comunitat acadèmica i a tots els qui s'han reunit per a aquest acte, en particular els representants de les dues fundacions poloneses, Futura Iuventa i Sant Nicholas, que sostenen el nou Institut".

I d’altra banda, "els 100 anys de Karol Wojtyla explicats als nois que no el van conèixer" és la motivació essencial d’un llibre publicat per la Libbreria Editrice Vaticana amb el títol "100 Anys. Paraules i imatges", una selecció de textos i fotos de San Joan Pau II amb motiu de el centenari del seu naixement. En el prefaci, el Papa Francesc subratlla la "gran passió per la dimensió humana" que tenia un testimoni de l'Evangeli que va patir molt de jove, ja que va perdre tota la seva família i, com a Papa, va ser un exemple de com es pot caminar "alegrement, tot i les dificultats, pels camins del món".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 20') l'última edició de DIARI DEL PAPA (minut 20')

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció