En directe

Fabricació pròpia

PAPA FRANCESC

Francesc diu que Joan Pau II és "home de justícia i misericòrdia"

El Papa Francesc ha presentat aquest dilluns el seu predecessor Sant Joan Pau II com "un home de pregària, proximitat i aquella justícia que és…

18 maig 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa Francesc ha presentat aquest dilluns el seu predecessor Sant Joan Pau II com "un home de pregària, proximitat i aquella justícia que és misericòrdia". En una Missa matinal especial celebrada a la Basílica de Sant Pere, a la capella on hi ha la tomba del pontífex polonès, el Sant Pare actual s’ha sumat a la celebració dels cent anys del naixement de Karol Wojtyla. Francesc ha valorat de Joan Pau II sobretot el sentit que donava a la justícia. "Va ser un home que volia la justícia social i del poble, la que acaba amb les guerres, però una justícia plena perquè era l'home de la misericòrdia", ha assegurat. Igualment ha destacat que "justícia i misericòrdia van juntes i no es poden diferenciar, perquè l'una no es pot trobar sense l'altra".
A més, el bisbe de Roma ha destacat el fet que Sant Joan Pau II instituís la festa de la Divina Misericòrdia coincidint amb el segon diumenge de Pasqua. Ha invitat a pensar "en tot el que va fer Sant Joan Pau II perquè la gent entengués la misericòrdia de Déu: en la manera d'impulsar la devoció a Santa Faustina, la memòria litúrgica de la qual s'ha expandit per tota l'Església". Després de reiterar que el Papa polonès "havia captat que la justícia de Déu tenia aquest rostre i aquesta actitud de misericòrdia", Francesc ha conclòs que "aquest és un do que ell ens ha deixat: la justícia que és misericòrdia i la misericòrdia justa".
Entre els concelebrants d’aquesta Missa especial, hi havia el cardenal Angelo Comastri, vicari general del Papa per a la Ciutat de Vaticà i arxiprest de la Basílica Vaticana, el cardenal polonès Konrad Krajewski, almoiner Apostòlic, el cerimonier Piero Marini, durant 18 anys mestre de les celebracions litúrgiques durant el pontificat de Joan Pau II, i l'arquebisbe polonès Jan Romeo Pawłowski, cap de la Tercera Secció de la Secretaria d'Estat que s'ocupa del personal diplomàtic de la Santa Seu. Aquesta ha estat l'última de les misses matinals celebrades per Francesc i transmeses en directe cada dia des del 9 de març passat, després de la suspensió de les celebracions amb la participació del poble a causa de la pandèmia de Covid-19. Amb la represa a Itàlia i en altres països de les celebracions amb els fidels, l'emissió en directe de la missa de les 7 del matí des de la Casa Santa Marta ja s’acaba.

Gest del món universitari amb Sant Joan Pau II

D'altra banda, el Sant Pare acaba d'enviar una carta al rector de la Universitat Pontifícia de Sant Tomàs d'Aquino - Angelicum, amb motiu de la inauguració de l'Institut de Cultura "Sant Joan Pau II". En aquest escrit, Francesc manifesta la seva estima per aquesta iniciativa, alhora que saluda cordialment tota la comunitat acadèmica. L'Oficina de Premsa de la Santa seu ha publicat aquest mateix dilluns la carta, que el Papa havia enviat concretament al dominic Michał Paluch, rector de la Universitat Pontifícia de Sant Tomàs d'Aquino - Angelicum. El motiu principal és la inauguració, a la Facultat de Filosofia, de l'Institut de Ccultura "Sant Joan Pau II", precisament en el centenari del seu naixement.  El pontífex envia “una cordial salutació a tota la comunitat acadèmica i a tots els qui s'han reunit per a aquest acte, en particular els representants de les dues fundacions poloneses, Futura Iuventa i Sant Nicholas, que sostenen el nou Institut".

I d’altra banda, "els 100 anys de Karol Wojtyla explicats als nois que no el van conèixer" és la motivació essencial d’un llibre publicat per la Libbreria Editrice Vaticana amb el títol "100 Anys. Paraules i imatges", una selecció de textos i fotos de San Joan Pau II amb motiu de el centenari del seu naixement. En el prefaci, el Papa Francesc subratlla la "gran passió per la dimensió humana" que tenia un testimoni de l'Evangeli que va patir molt de jove, ja que va perdre tota la seva família i, com a Papa, va ser un exemple de com es pot caminar "alegrement, tot i les dificultats, pels camins del món".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 20') l'última edició de DIARI DEL PAPA (minut 20')

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció