En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc diu que "l'Esperit Sant fa cristians autèntics, no pas virtuals", i permet "anar més enllà d'uns manaments"

El Papa ha dit aquest dilluns que "l’Esperit Sant, que mou l’Església, ens fa cristians veritables i autèntics, no pas virtuals". En l’homilia de  la…

9 maig 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dit aquest dilluns que "l’Esperit Sant, que mou l’Església, ens fa cristians veritables i autèntics, no pas virtuals". En l’homilia de  la Missa matinal a la casa vaticana de Santa Marta, Francesc ha lamentat que l’Esperit Sant sigui desconegut, i ha afegit que "ens ensenya el camí de la llibertat". Ha saludat, d'altra banda, les germanes vicentines per la festa de la seva fundadora, Santa Lluïsa de Marillac. El Sant Pare ha subratllat que també avui, com van viure els deixebles que no sabien qui era la tercera persona de la Trinitat, "l’Esperit Sant fa molt, però sovint no sabem ni ens plantegem què és el que fa".
El Sant Pare ha assegurat que "l'Esperit Sant treballa en l'Església, i en els nostres cors, i és qui fa de cada cristià una persona diferent de les altres mentre construeix la unitat de tots junts". En aquesta línia, ha afegit que "pica a les nostres portes i ens envia a donar testimoni de Jesús". Igualment Francesc ha comentat que l'Esperit Sant "és en nosaltres i ens ensenya a mirar al Pare, alhora que ens allibera de la condició d'orfes a  la qual ens vol portar l'esperit del món".
El pontífex, d’altra banda, ha comentat que "l’Esperit Sant és el protagonista de l’Església viva, on treballa", alhora que ha alertat davant el perill de no viure-ho i no estar a l’alçada d’aquesta realitat, cosa que "fa que ens quedem en una simple ètica i només en una moral de complir una manaments, i ja està". Davant el perill d’una moral freda, Francesc ha fet una crida a "anar més enllà d'uns manaments" i a "viure la presència de l’Esperit Sant com una trobada que ens porta a Jesucrist, no pas com un presoner de luxe que ens fa cristians de cara a la galeria".
El bisbe de Roma, a més, ha fet una crida als creients perquè "reflexionin, en aquesta setmana de preparació per a la Pentecosta, sobre què fa l’Esperit Sant en la pròpia vida, es preguntin si ha ensenyat el camí de la llibertat i valorin si ensenya alguna cosa per a la mateixa vida". També ha animat tothom a "parlar amb ell  i dir-li que és en el cor i aprendre així a tenir la gràcia de la docilitat a ell, a l'Esperit Sant". Finalment el Papa ha presentat l’Esperit Sant com el company de la llibertat i de l’autenticitat.
Missatge als socis del Cercle de Sant Pere, entitat caritativa de Roma
El Sant Pare ha animat també aquest dilluns els socis del Cercle de Sant Pere, una  associació que fa diverses obres caritatives a Roma des de l’any 1869, a continuar amb el testimoni de l’evangeli de la caritat i a ser Església en sortida, "una Església que camina per buscar, visitar, trobar, escoltar, compartir i aturar-se davant les persones més pobres". Francesc ha recordat que, a cadascú dels integrants d'aquesta entitat, "se'ls demana no només anar a l'encontre dels més necessitats, sinó d'anar-hi portant Jesús, com a deixeble i amics del Senyor". Ha conclòs que "es tracta de compartir la seva paraula, la de l'evangeli, de repetir els seus gestos de perdó, d'amor i de do i de no buscar el propi prestigi, sinó el bé dels altres".
A més, el Papa ha presentat en aquesta audiència el testimoni de Maria, de qui ha subratllat la profunda comunió amb Déu, cosa que "tots els cristians han d’expressar en la caritat". Francesc ha recordat que "només en la fe es porta Jesús i no un mateix". Finalment, en e l context de l'Any de la Misericòrdia, ha assegurat que, "per portar la visita del Senyor als qui pateixen en cos i en esperit, cal conrear la fe que neix de l'escolta de la Paraula de Déu i busca una profunda comunió amb Jesús". I encara ha agraït l’aportació del Cercle a l’òbol de Sant Pere, alhora que ha encoratjat els seus membres a seguir promovent l’evangeli de la misericòrdia. L’entitat gestiona, entre altres coses, cuines socials i sostre per als qui no tenen llar. Francesc ha també ha qualificat tota l’obra de referent d’amor als més necessitats de Roma.
Solidaritat i pregària pel  Canadà
Finalment destaquem que la dramàtica situació de la ciutat canadenca de Fort McMurray, on un incendi ha destruït almenys 1.600 edificis i ha obligat a evacuar 90.0000 persones, ha colpit també el Papa. Enmig del dolor per aquesta tragèdia, Francesc demana en un missatge que tots els creients preguin per la població d’aquesta ciutat. En una carta enviada a la zona del foc, el secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin, assegura que “el Sant Pare està trist per la destrucció i el sofriment a causa dels incendis”, alhora que recorda que “prega per tots els evacuats i afectats, sobretot els infants, que han perdut casa seva”.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 9 de maig.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

PROHIBICIÓ VATICÀ

EL MUNDO TODAY: El Vaticà prohibeix ficar allò...
CATALÀ

LA VANGUARDIA: Francesc s'expressa per primera vegada en català

LA RAZÓN: El Papa usa per primer cop el català per Internet

HUFFINGTONPOST (castellà): Francesc utilitza el català
DISCURS EUROPA I MIGRANTS

LA RAZÓN: Felip VI assisteix al lliurament del Premi Carlemany al Papa
RELACIÓ AMB VENEÇUELA
CLARÍN: Francesc envia missatge al canceller de Veneçuela 

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció