En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc diu que, "si ens allunyem de Déu, ens tornem ateus"

El Papa ha expressat aquest dijous el seu profund dolor per les víctimes i els ferits de l’atemptat de dimecres al centre de Londres. En…

23 març 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest dijous el seu profund dolor per les víctimes i els ferits de l’atemptat de dimecres al centre de Londres. En un telegrama signat pel secretari d’Estat Pietro Parolin i enviat al cardenal Vincent Nichols, arquebisbe de Westminster i president de l'Episcopat d'Anglaterra i Gales, Francesc manifesta la seva solidaritat amb totes les persones colpides per aquesta tragèdia. També assegura que "encomana els morts a la misericòrdia amorosa de Déu omnipotent, alhora que invoca la força divina i la pau sobre les seves famílies i assegura la seva pregària en aquest difícil moment".
D'altra banda, en l'homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, el Sant Pare ha fet aquest dijous una crida a "escoltar la Paraula de Déu per evitar el risc que el cor s'endureixi". Francesc ha destacat que, "quan ens allunyem de Déu, ens tornem sords a la seva Paraula i arribem fins i tot a ser catòlics infidels i ateus". En la mateixa línia, ha afetit que, "quan nosaltres no ens aturem a escoltar la veu del Senyor, acabem allunyant-nos d'ell i li donem l'esquena". El Papa ha comentat igualment que, "si no s'escolta la veu del Senyor, s'escolten altres veus, altres Senyors, que són els ídols del món". I encara referint-se a l'actitud de no escoltar, ha conclòs que, "en un món i un ambient que no li fa bé, s'allunya cada dia més de Déu".
Francesc ha explicat que "la blasfèmia és la paraula final d'aquest itinerari que comença amb el no escoltar, el que endureix el cor", cosa que "porta a la confusió i fa oblidar la fidelitat". El Papa, en definitiva, s'ha inspirat en la primera lectura, un passatge del llibre del profeta Jeremies per desenvolupar tota aquesta meditació sobre l'escolta de la Paraula de Déu.

36 nous sants i 40 beats
També destaquem que l’Església tindrà 36 nous sants i 40 nous beats en les properes setmanes. Francesc, després de rebre aquest matí el cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, ha autoritzat aquest dijous el Dicasteri a promulgar els decrets d’aprovació per a aquestes beatificacions i canonitzacions. Destaquen les canonitzacions dels beats Francesc Marto i Jacinta Marto, els dos germans que, amb Lucia Dos Santos, van ser testimonis de les aparicions de Fàtima ara fa tot just 100 anys, una commemoració que presidirà el Sant Pare el 12 i 13 de maig a Portugal. 
Entre els altres nous sants, dels quals s’ha reconegut el miracle, també hi ha el beat Àngel da Acri (Luca Antonio Falcone), un frare caputxí que, entre els segles XVII i XVIII, recorria incansablement el Regne de Nàpols predicant la paraula de Déu amb un llenguatge adaptat a la gent senzilla. A més, el pontífex ha aprovat els decrets per canonitzar 33 màrtirs: dos sacerdots diocesans, Andreu de Soveral i Ambrosi Francesc Ferro, i el laic Mateu Moreira, juntament amb 27 companys assassinats per odi a la fe l'any 1645 al Brasil. Finalment, també pujaran als altars els adolescents Cristòfor, Antoni i Joan, en aquest cas assassinats a Mèxic igualment per odi a la fe.
Tot això passa unes hores abans de l'audiència que Francesc tindrà, aquest divendres a la tarda, amb els caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea, que commemoren els 60 anys del Tractat de Roma, l'inici del que avui és l'Europa dels estats membres.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 23 de març.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció