En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Francesc: "El millor medicament per als infants és la carícia"

El Papa ha tingut aquest dilluns a la tarda una trobada, en un clima entranyablement cordial i familiar, amb un grup de nens i nois,…

11 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha tingut aquest dilluns a la tarda una trobada, en un clima entranyablement cordial i familiar, amb un grup de nens i nois, de 5 a 18 anys d’edat, internats a l'Hospital Pediàtric Bambino Gesù de Roma, acompanyats pels seus pares, metges i personal sanitari que els atenen. Després de les presentacions i les fotos, el pontífex ha llegit una targeta que li havia lliurat un dels nois. Deia això: «Estimat Francesc, gràcies per trobar-te amb nosaltres; estem contents de ser aquí, perquè ens dones esperança i coratge per al demà. T’estimem molt, gràcies!». A la trobada, a la saleta de l'Aula Pau VI, hi han participat també la presidenta del mateix hospital, Mariella Enoc, i el director de la Radiotelevisió Italiana (RAI), que emet una sèrie titulada precisament: «Els nois del BambinoGesù», en la qual els petits pacients expliquen les seves històries. En agrair el llibre que li van regalar, amb moltes fotos i vivències, Francesc ha subratllar la importància del "clima familiar en un hospital", un fet que va percebre ja en una trobada anterior, el 15 de desembre passat.
El Sant Pare també ha explicat que hi ha nens petits que, quan el veuen de prop, vestit de blanc, s'espanten perquè creuen que és "un metge a punt de posar-los una vacuna però que, quan els acaricia, es tranquil•litzen". En aquest context, el Papa ha alertat davant «el perill d'oblidar la medecina més important, que només una família pot donar: les carícies, un medicament que costa molt perquè, per tenir-lo i per poder-lo fer, cal posar-li tot el cor i l'amor». També ha participat en la trobada la presidenta de l’hospital, Mariella Enoc, que ha explicat al Sant Pare el nou projecte de centre sanitari que es realitzarà a Síria, per a la formació dels qui hauran d’estar al costat dels nens i nenes que han de superar els traumes de la guerra, una situació que de fet ja pateixen. Francesc, en un altre moment de la seva intervenció, ha elogiat la tasca del centre romà i del seu personal, i ha recordat que el Bambino Gesù, «pel fet de ser un hospital catòlic, primer ha de ser humà».

Data per al consistori de canonització de nous sants
D'altra banda, la Santa Seu a anunciat aquest dimarts que el Sant Pare Francesc presidirà dijous de la setmana vinent, dia 20 d'abril, a les 10 del matí a la Sala del Consistori del Palau Apostòlic Vaticà, la celebració de l'Hora Tèrcia i el consistori Ordinari Públic per a la Canonització dels Beats Andreu de Soveral i Ambrosi Francesc Ferro, sacerdots diocesans, Mateu Moreira, laic, i 27 companys màrtirs del Brasil; com també de Cristòfol, Antoni i Joan, adolescents màrtirs de Mèxic, Faustí Míguez, sacerdot escolapi, fundador de l'Institut Calassanci de les Filles de la Divina Pastora, espanyol, Àngel de Acri, sacerdot profés, de l'Orde dels Germans Menors Caputxins, italià, i els portuguesos Francesc Marto i Jacinta Marto, nens vidents de la Mare de Déu de Fàtima. En aquest acte, es podria confirmar que el pontífex canonitzarà Francesc i Jacinta, els pastorets de Fàtima, coincidint amb la seva visita al santuari marià els propers dies 12 i 13 de maig, en el centenari de les primeres aparicions.
Comença a funcionar la bugaderia del Papa Francesc
A Roma, ha començat a funcionar en les últimes hores la "Bugaderia del Papa Francesc". Es tracta d'un servei ofert gratuïtament a les persones més pobres, particularment als sense llar, que d'aquesta manera podran rentar, eixugar i planxar la seves peces de roba. L’almoineria apostòlica ha recordat que "la iniciativa va néixer gràcies a la invitació del Sant Pare a donar signes concrets a l'experiència de gràcia de l'Any Jubilar de la Misericòrdia”. Francesc escrivia a la Carta Apostòlica Misericòrdia et misera, al final del Jubileu, que "voler ser a prop de Crist exigeix apropar-se als germans, perquè no hi ha res més agradable al Pare que un signe concret de misericòrdia".
La Bugaderia està situadaen l'interior del "Centre Gent de Pau" de la Comunitat de Sant Egidi, a l'antic complex hospitalari de Sant Gal•licà. Precisament aquesta associació de voluntariat serà la que administrarà la Bugaderia del Papa, al costat dels altres serveis -actius ja des de fa més de 10 anys- d'acollida i assistència a les persones més pobres, uns serveis als quals també s'afegiran en els propers mesos els de les dutxes, la barberia, un guarda-roba, ambulatoris mèdics i la distribució d'aliments de primera necessitat.

Es publiquen els textos del Via Crucis de Divendres Sant
Destaquem finalment que s’han conegut en les últimes hores els textos de les meditacions per al Via Crucis de divendres sant al Colisseu de Roma, que serà presidit com cada any pel Papa. En les primeres paraules, es diu: "Ha arribat l’hora. El caminar de Jesús per les rutes de Galilea i Judea a l’encontre dels que pateixen en el seu cos i en el seu cor, empès per la urgència d'anunciar el Regne, aquest caminar seu acaba avui, aquí. Al turó del Gòlgota”. Les meditacions han estat confiades aquest any a la biblista francesa Anne-Marie Pelletier, professora de Sagrada Escriptura i Hermenèutica bíblica a la Facultat de Notre Dame de París.Per primera vegada en el Pontificat de Francesc, és una dona qui escriu les reflexions del Via Crucis, en un nou gest de "donar espai a les dones, fa bé a l'Església", propi del pensament de l’actual pontífex.La professora Pelletierha destacat en el catolicisme francès contemporani. El 2014 va rebre el premi Ratzinger.
Anne-Marie Pelletier és la quarta dona que prepara les Meditacions del Via Crucis dels Papes al Colisseu. Aquests textos davant del crucificat busquen introduir i crear un clima de silenci, en el qual, "la veritat de l'escàndol de la Creu" pugui difondre per a cadascú de nosaltres". L’autora de les meditacions diu, entre altres coses, que “avui l'amor del Pare, que vol que tots els homes se salvin mitjançant el Fill arriba fins a l'extrem, allà on nosaltres no tenim ja paraules, on som desorientats, on la grandesa del pla de Déu supera la nostra religiositat". Pelletier assegura que "hem de tenir el valor de dir que l'alegria de l'Evangeli és la veritat d'aquest moment”. També comenta que, “si no arribem a entendre aquesta veritat, aleshores quedarem atrapats en les xarxes del sofriment i de la mort, i la Passió de Crist no donarà fruit en nosaltres".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts, 11 d'abril

Més actualitat

SOCIETAT

L'esfondrament de l'edifici del carrer Canigó de Badalona era "indetectable"

Els bombers treballen en l'edifici sinistrat del carrer Canigó de Badalona el 7 de febrer de 2024 | Arxiu ACN

Així ho indica el cap de l'àrea tècnica del Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona, Jordi Marrot, en declaracions a Ràdio Estel arran d'una primera anàlisi visual

26 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

"Tinc la sensació que Biden tornarà a guanyar"

eleccions als Estats Units 2024

Francesc Garriga, corresponsal de Catalunya Ràdio als Estats Units, s'aventura a fer un pronòstic del resultat i vaticina unes eleccions molt disputades

23 febrer 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

Aigües Costa Brava – Girona descarta, de moment, comprar dessaladores mòbils com les de Lloret de Mar per la sequera

Una dessaladora mòbil, en el Port de la Selva, en agost de 2018 | Arxiu ACN

En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, el president del Consorci d'Aigües Costa Brava-Girona, Miguel Noguer, diu que no tanquen la porta a parlar-ne

23 febrer 2024

Redacció