En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc: "El qui odia no pot resar, sinó que només fingeix"

El Papa ha recordat aquest dimecres que, "si una persona odia, no pot resar, sinó que només fingeix". En una nova audiència general dedicada al…

16 desembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha recordat aquest dimecres que, "si una persona odia, no pot resar, sinó que només fingeix". En una nova audiència general dedicada al tema de la pregària, Francesc ha destacat que, "si no es recullen en la pregària les alegries i els dolors, les esperances i les angoixes de la humanitat, el gest es converteix en una activitat decorativa". En aquesta línia, ha afegit que "el qui resa no deixa mai el món a la seva esquena". El pontífex ha assegurat també que "tots necessitem aquella interioritat de retirar-nos en un espai i en un temps dedicat a la nostra relació amb Déu, cosa que no significa evadir-se de la realitat". Igualment ha comentat que, "en la pregària, Déu ens agafa, ens beneeix i, després, ens parteix i ens dona". Ha aclarit, a més, que "qualsevol cristià està cridat, en les mans de Déu, a convertir-se en pa partit i compartit".
En un altre moment, el bisbe de Roma ha dit que, "si algú és indiferent, no pot resar perquè la pregària només es dona en l'esperit de l'amor". El Papa ha suratllat que "els homes i les dones de pregària busquen la solitud i el silenci, no pas per no ser molestats, sinó per escoltar millor la veu de Déu". Ha apuntat que "els qui preguen, tot i que es puguin retirar en secret en una habitació com recomana Jesús, tenen sempre oberta la porta del seu cor allà on siguin". Finalment ha afirmat que "qualsevol pot picar a la porta d'algú que prega i trobar, en ell o en ella, un cor compassiu que no exclou ningú".

"L'educació és un acte d'esperança"

D'altra banda, s'ha fet públic aquest mateix dimecre un videomissatge de Francesc amb motiu d'un simposi que se celebra fins a aquest dijous, al Vaticà, per posar en marxa la Missió 4.7 i el Pacte Mundial sobre l'Educació, una iniciativa promoguda per l'Acadèmia Pontifícia de Ciències Socials i per les Nacions unides. El Sant Pare afirma que, "en el cor dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, hi ha el reconeixement que l'educació de qualitat per a tothom és una base necessària per protegir la nostra casa comuna i fomentar la fraternitat humana". El pontífex diu, als que s'han reunit, que "l'educació és un acte d'esperança perquè els impulsos d'odi, divisions i ignorància puguin i siguin superats a través d'una nova bona onada d'oportunitats educatives basades en la justícia social i en l'amor mutu".

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció