En directe

Sense distància

PAPA FRANCESC

Francesc: "El qui odia no pot resar, sinó que només fingeix"

El Papa ha recordat aquest dimecres que, "si una persona odia, no pot resar, sinó que només fingeix". En una nova audiència general dedicada al…

16 desembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha recordat aquest dimecres que, "si una persona odia, no pot resar, sinó que només fingeix". En una nova audiència general dedicada al tema de la pregària, Francesc ha destacat que, "si no es recullen en la pregària les alegries i els dolors, les esperances i les angoixes de la humanitat, el gest es converteix en una activitat decorativa". En aquesta línia, ha afegit que "el qui resa no deixa mai el món a la seva esquena". El pontífex ha assegurat també que "tots necessitem aquella interioritat de retirar-nos en un espai i en un temps dedicat a la nostra relació amb Déu, cosa que no significa evadir-se de la realitat". Igualment ha comentat que, "en la pregària, Déu ens agafa, ens beneeix i, després, ens parteix i ens dona". Ha aclarit, a més, que "qualsevol cristià està cridat, en les mans de Déu, a convertir-se en pa partit i compartit".
En un altre moment, el bisbe de Roma ha dit que, "si algú és indiferent, no pot resar perquè la pregària només es dona en l'esperit de l'amor". El Papa ha suratllat que "els homes i les dones de pregària busquen la solitud i el silenci, no pas per no ser molestats, sinó per escoltar millor la veu de Déu". Ha apuntat que "els qui preguen, tot i que es puguin retirar en secret en una habitació com recomana Jesús, tenen sempre oberta la porta del seu cor allà on siguin". Finalment ha afirmat que "qualsevol pot picar a la porta d'algú que prega i trobar, en ell o en ella, un cor compassiu que no exclou ningú".

"L'educació és un acte d'esperança"

D'altra banda, s'ha fet públic aquest mateix dimecre un videomissatge de Francesc amb motiu d'un simposi que se celebra fins a aquest dijous, al Vaticà, per posar en marxa la Missió 4.7 i el Pacte Mundial sobre l'Educació, una iniciativa promoguda per l'Acadèmia Pontifícia de Ciències Socials i per les Nacions unides. El Sant Pare afirma que, "en el cor dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, hi ha el reconeixement que l'educació de qualitat per a tothom és una base necessària per protegir la nostra casa comuna i fomentar la fraternitat humana". El pontífex diu, als que s'han reunit, que "l'educació és un acte d'esperança perquè els impulsos d'odi, divisions i ignorància puguin i siguin superats a través d'una nova bona onada d'oportunitats educatives basades en la justícia social i en l'amor mutu".

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024