En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc, en rebre el patriarca ortodox d'Etiòpia, demana als governants "la fi de la violència contra els cristians"

Francesc ha rebut aquest dilluns Abuna Mathias I, Patriarca de l’Església Ortodoxa Tewahedo d’Etiòpia, una audiència en què els dos pastors han demanat als responsables…

29 febrer 2016

Redacció

Comparteix
Francesc ha rebut aquest dilluns Abuna Mathias I, Patriarca de l’Església Ortodoxa Tewahedo d’Etiòpia, una audiència en què els dos pastors han demanat als responsables del món, com a germans en Crist, que "s'aturi la violència contra els cristians i les minories, sobretot a l’Àfrica i al Pròxim Orient". El Sant Pare ha afegit que "encara avui tots som testimonis d'una violència fèrria contra els cristians davant la qual no ens podem desvincular". Després de destacar un cop més, la importància del diàleg teològic impulsat per la Comissió Internacional conjunta a partir «d’una sola fe, un sol baptisme, un sol Senyor i Salvador Jesucrist, pel qual som germans i germanes en Crist», els dos prelats han recordat que «avui la sang de tants màrtirs, pertanyents a totes les Esglésies, és llavor de la unitat dels cristians».
El bisbe de Roma ha renovat també la seva crida als responsables polítics i econòmics perquè s'aturi la violència. «Els màrtirs i sants de totes les tradicions eclesials ja són una cosa sola en Crist; els seus noms estan escrits en l'únic martirologi de l'Església de Déu. L'ecumenisme dels màrtirs és una invitació adreçada a nosaltres ara i aquí a caminar junts en el camí cap a una unitat cada vegada més plena», ha destacat el pontífex.
El Sant Pare ha assegurat que “no podem deixar de demanar, una vegada més, als qui regeixen la política i l'economia en el món, que promoguin una convivència basada en el respecte recíproc i la reconciliació, el perdó mutu i la solidaritat”. Francesc ha elogiat els passos que s’han donat a Etiòpia per millorar les condicions de vida de la població, de l’impuls d’una societat justa basada en l'estat de dret i el respecte del paper de la dona. El Papa també s’ha referit al problema de l'aigua i les seves greus repercussions socials i econòmiques, per renovar la crida a col•laborar entre les Esglésies en favor del bé comú.
Francesc i el patriarca Abuna Mathias han compartit una mateixa esperança que, amb «aquesta trobada, es posi en marxa un renovat temps de fraterna amistat entre les dues Esglésies», sense oblidar que «la història ha deixat una càrrega de dolorosos malentesos i desconfiances, motiu pel qual tots dos demanen el perdó i la sanació de Déu». També han expressat el desig comú que «un dia, amb l'ajuda de Déu, estiguem units davant l'altar del sacrifici de Crist, en la plenitud de la comunió eucarística». La visita, segons les dues parts, enforteix els llaços fraterns entre les nostres Esglésies, com ha dit el Papa recordant amb gratitud també les visites que va realitzar el Patriarca Pau a Sant Joan Pau II, el 1993, i després a Benet XVI, el 2009.
"La salvació de Déu ve de les coses senzilles i petites"
El Papa, d'altra banda, ha dit aquest mateix dilluns que "la salvació de Déu no ve de les coses grans, del poder o dels diners, de les aliances clericals o polítiques, sinó de les coses petites i senzilles". En l’homilia de la Missa matinal celebrada a la Capella de la Casa de Santa Marta, el pontífex ha desenvolupat la idea d’indignació exposada en les lectures del dia, amb un leprós, Naaman el Sirià, que demana al profeta Eliseu que el guareixi, encara que no s'aprecia la manera de quina manera. Francesc ha recordat que "s'indignen els habitants de Natzaret davant les paraules de Jesús, que capta el menyspreu dels doctors de la Llei que buscaven la salvació en la casuística de la moral" i en tants preceptes, però el poble no tenia confiança en ells.
Francesc ha recordat que aquestes persones “s'indignen perquè no poden comprendre que la salvació només ve del que és petit, de la simplicitat de les coses de Déu". En aquesta línia, el Sant Pare ha assegurat que, "quan Jesús fa la proposta del camí de salvació, no parla mai de coses grans, sinó de petites".  I com a preparació per a la Pasqua, el Papa ha invitat els creients a “llegir les Benaurances i el capítol 25 de Mateu, per pensar i veure si hi ha alguna cosa que ens indigna o ens treu la pau”
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 29 de febrer.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

AMBULATORI SENSE SOSTRE
 

 

PEDERASTIA
 

 

BERNARD LAW: CARDENAL DE “SPOTLIHT”, GUANYADORA OSCAR 2016
 

 

POLÍTICA INTERNA ARGENTINA (MACRI)
 

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024