En directe

Fabricació pròpia

PAPA FRANCESC

Francesc envia els missioners de la Misericòrdia a "ajudar els pecadors a obrir les portes del cor i a superar la vergonya"

El Papa ha destacat aquest dimecres a la tarda la importància de “deixar-nos reconciliar amb Déu”, una invocació que és “una súplica al Déu que…

10 febrer 2016

Redacció

Comparteix
El Papa ha destacat aquest dimecres a la tarda la importància de “deixar-nos reconciliar amb Déu”, una invocació que és “una súplica al Déu que coneix la feblesa del nostre cor i la gran necessitat que tenim del seu perdó”. En l'homilia de la Missa que ha presidit a la Basílica de Sant Pere del Vaticà amb el miler llarg de missioners de la Misericòrdia, el Sant Pare ha recordat que sols no podem reconciliar-nos amb els germans i millorar la nostra vida, i ha animat els creients a entrar en la porta malgrat els obstacles que ens tanquen. "Es tracta d'entrar a través de la porta oberta que és Crist i on ens espera ell mateix, el salvador, i ens ofereix una vida nova i joiosa, malgrat alguns obstacles que tanquen la porta del cor", ha assegurat. En aquesta línia, ha fet una crida a no minimitzar ni justificar el pecat.
Francesc ha assegurat que “la vergonya d’obrir la porta secreta del cor és un obstacle però tenir-la és un bon senyal perquè vol dir que volem desvincular-nos del pecat i del mal”. El Sant Pare ha recordat que el problema del mal que tenim és que ens allunyem de la llum, mentre que només la gràcia del Senyor ens allibera de les captivitats dient-nos “veniu a mi!”. Adreçant-se als missioners de la misericòrdia, els ha demanat que "ajudin els creients a obrir les portes del cor, a superar la vergonya i a no fugir de la llum", alhora que ha animat aquests preveres i religiosos a "posar les mans sobre els pecadors perquè siguin les mans del Déu Pare les que s'imposin sobre els ferits".
El pontífex ha aprofundit encara més en la idea de l’allunyament, que ha qualificat de “gran misteri” de les temptacions i de les realitats materials que ens sedueixen. Finalment, ha recordat que l’evangeli d’avui, que ens invita a abraçar la pregària, el dejuni i l’almoina, és el millor full de ruta per a la Quaresma, un programa de vida en què l’amor i la caritat posen a prova la nostra adhesió a Déu. "L'amor no és una cosa paternalista, sinó viure el servei superant la tentació de satisfer-nos nosaltres mateixos", ha conclòs.
I en contraposició a la idea d’allunyament, Francesc ha reproduït la frase “torneu a mi”, amb la qual Déu ens crida a renunciar al pecat, la indiferència i la mundanitat.  Finalment ha dit que la purificació del cor i de la vida és el principal termòmetre d’una vida cristiana autèntica, i ha instat totes les comunitats cristianes a caminar junts davant de la creu, amb la cendra que ens invita a la conversió, sempre amb l’objectiu de retrobar-nos amb el millor de nosaltres mateixos. El Sant Pare i altres concelebrants han imposat la cendra, amb la coneguda frase “Convertiu-vos i creieu en l’evangeli”, i ha fet l’enviament als missioners de la misericòrdia, un miler llarg d’elegits amb el mandat jubilar unit a la facultat d’absoldre els pecats reservats habitualment a la Santa Seu.  Entre aquests més de 1.000 missioners de la Misericòrdia, n’hi ha entre un i tres nomenats per a cadascuna de les 10 diòcesis amb seu a Catalunya, 22 en total.
El punt 18 de la Butlla El rostre de la misericòrdia diu que els missioners de la misericòrdia «seran, sobretot, signe viu de com el Pare acull tots els qui estan a la recerca del seu perdó, així com els artífexs davant de tots d’una trobada carregada d’humanitat, font d’alliberament, rica de responsabilitat, per a superar els obstacles i reprendre la vida nova del Baptisme».
La misericòrdia en la Bíblia, novament a l'audiència general
Francesc ha dit aquest matí, en l’audiència setmanal a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, que la misericòrdia és la garantia per viure íntegrament el temps de Quaresma que comença avui, Dimecres de Cendra. El Papa ha fet una crida a pregar al Senyor perquè ens ajudi a obrir el cor i preparar-nos per a la Pasqua. Davant de desenes de milers de persones, a partir de la lectura d’un passatge del llibre del Levític, el pontífex s’ha referit al sentit bíblic del Jubileu de la Misericòrdia, "un gran esdeveniment d'alliberament que existia abans per esborrar deutes".El pontífex ha recordat diferents instruments econòmics que estaven destinats a afavorir els pobres. 
D’altra banda, coincidint amb la vigília de la Jornada Mundial del Malalt, que se celebra aquest dijous com cada 11 de febrer, Francesc ha reiterat la seva crida a confiar en el Senyor. També ha recordat que, a Natzaret, es farà demà una celebració solemne amb motiu de la festa de la Mare de Déu de Lourdes. El Sant Pare ha reivindicat la tendresa entranyable de la Mare de Déu, i ha animat tothom a pregar pels malalts. El pontífex ha demanat a tots els creients que "preguin pel viatge apostòlic i per la trobada de divendres amb el patriarca Kirill a Cuba", en una escala del viatge d’anada.
I finalment el pontífex ha desitjat a tothom un bon camí de Quaresma, ric en misericòrdia en aquest any jubilar. El bisbe de Roma s’ha adreçat als pelegrins de tots els països recordant que la pregària, el dejuni i les obres de misericòrdia fan de la Quaresma un temps favorable per a la caritat. Abans de la pregària del Parenostre i la benedicció, en aquest Dimecres de Cendra, Francesc s'ha adreçat als joves, als malalts i a les parelles que s’acaben de casar.
Audiència al primer ministre iraquià
I acabem destacant que el Papa ha rebut aquest matí, en el seu estudi de l’aula Pau VI, el primer ministre iraquià, Haydar al-Abadi, que després s’ha reunit amb el secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin, i amb el secretari per a les Relacions amb els Estats, Paul Gallagher. La Santa Seu ha explicat que, durant la conversa cordial entre Francesc i el primer ministre de l’Iraq, s’ha parlat de la vida de l’Església en aquest país i de la situació dels cristians i les minories ètniques i religioses que hi viuen. També s’ha recordat el paper del diàleg interreligiós a l’hora de promoure la pau i la tolerància, així com la necessitat d’una autèntica reconciliació entre els iraquians.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 10 de febrer.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

VIATGE A MÈXIC
 
 
 

 

 

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció