En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Francesc envia un nou missatge al Sínode: "L'esforç és un treball diari" com el del qui vol "superar una malaltia"

El Papa Francesc està presentant aquests dies, i aquest dijous també, uns missatges molt positius que poden estimular la nostra reflexió amb la mirada posada…

22 octubre 2015

Redacció

Comparteix
El Papa Francesc està presentant aquests dies, i aquest dijous també, uns missatges molt positius que poden estimular la nostra reflexió amb la mirada posada en el Sínode sobre la família. En la Missa de la Casa Santa Marta, ha parlat de l’esforç entès com un camí de progrés i creixement personal, basat en la nostra convivència diària amb les dificultats. Això, en la vida familiar que tots tenim o hem tingut, és molt present.  En altres paraules, l’esforç ens ajuda a sostenir i enfortir la família, entre els esposos, de pares a fills, entre germans i en tots els àmbits.
L'esforç del cristià té com a objectiu obrir la porta del cor a l'Esperit Sant. Aquesta és la idea central de l'homilia del papa Francesc en l'Eucaristia d'aquest dijous, celebrada a la capella de la Casa Santa Marta. En la seva reflexió, el pontífex ha destacat que la conversió, per al cristià, "és un treball diari" que ens porta "a la trobada amb Jesús". Així, el Sant Pare ha posat l'exemple d'una "mare amb càncer que ha fet tot el possible per superar la malaltia". Ha comentat també que Sant Pau utilitza "la imatge de l'esportista", l'home que "s'entrena per preparar-se per a un partit partit i fa un gran esforç".
Francesc ha reconegut que és una tasca difícil, "perquè en la nostra debilitat, el pecat original, el diable sempre ens acovardeix". L'autor de la Carta als Hebreus, segons ha afegit el Papa, "ens avisa contra aquesta temptació de retrocedir", ens invita a "no retrocedir i no cedir". El Sant Pare ha animat tothom a "anar cap a endavant sempre, una mica cada dia", fins i tot "quan hi ha una gran dificultat", referint-se precisament a malalties com ara el càncer.
Al final de l’homilia, el pontífex ha dit que hi ha algunes temptacions, entre elles la de parlar contra algú, unes situacions que “no ens ajuden a anar endavant, l’únic camí per trobar-nos amb Jesucrist”. El Papa s'ha inspirat en la Carta de sant Pau als cristians de Roma per subratllar que, "si volem passar del servei de la iniquitat a la santificació, hem d'esforçar-nos cada dia".
L'altre esforç: el de l'assemblea sinodal
El claretià Manuel Jesús Arroba Conde, assesor del Consell Pontifici per als Textos Legislatius i participant en el Sínode com a expert per designació directa del Papa Francesc, ha dit que l’assemblea “està fent un esforç per definir la missió i la vocació de la família en l’Església i en el món”. El P. Manuel Jesús Arroba Conde pertany al grup dels 26 nomenats directament pel Papa Francesc per al sínode. Arroba és un prestigiós canonista, especialista en dret processal i president de la "Utriusque Iuris", Institut de la Pontifícia Universitat Lateranense. Actualment, aquest claretià espanyol pertany a la comunitat de l'Institut Jurídic Claretià de Roma.
Missatge de Francesc a un congrés sobre Matteo Ricci
Finalment, destaquem que el Sant Pare ha enviat un telegrama -signat pel cardenal secretari d'Estat Pietro Parolin- adreçat a Nazzareno Marconi, bisbe de la Diòcesi italiana de Macerata, en ocasió del Congrés Internacional titulat "Noves perspectives en els estudis sobre el pare Matteo Ricci". La trobada es fa des del 21 al 23 d'octubre. Promoguda per la Universitat i per l'Institut Confuci de Macerata,  ha estat programada cinc anys després de les celebracions pels 400 anys de la mort del missioner jesuïta de Macerata, amb la intenció d'acollir investigadors procedents de la Xina, Europa i els Estats Units per un dels més importants congressos internacionals sobre la figura de "Li Madou".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció