En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

Francesc es mostra "trist i preocupat davant les notícies sobre el terrorisme i la violència, que causen gran dolor"

El Papa s'ha mostrat aquest diumenge "trist i preocupat davant les notícies relacionades amb el terrorisme i la violència que causen un gran dolor i…

24 juliol 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa s'ha mostrat aquest diumenge "trist i preocupat davant les notícies relacionades amb el terrorisme i la violència que causen un gran dolor i nombroses morts". Durant la pregària de l'Àngelus, ha recordat especialment els tràgics incidents que es van produir divendres passat a Munic, com també en les últimes hores a Kabul (Afganistan). Francesc ha assegurat que segueix molt de prop les víctimes i familiars amb la seva pregària, i ha demanat a Déu "que inspiri a tots propòsits de bé i de fraternitat". Aquesta reflexió ha arribat l'endemà que el Sant Pare hagi publicat, a través de la xarxa social Instagram, un missatge en contra de la violència i el terror: "Reso per totes les víctimes del terrorisme al món. Si us plau, mai més terrorisme, és un carreró sense sortida!".
D'altra banda, la importància de la pregària entesa com una "eina de treball" i com a salvació de vida ha estat la idea central desenvolupada pel pontífex en la reflexió anterior a l'Àngelus a la Plaça de Sant Pere. A partir de la frase "Senyor, ensenyeu-me a resar", Francesc ha recordat que la paraula "Pare" és el secret fonamental de la pregària . "És la clau que ell mateix ens dóna perquè puguem entrar també nosaltres en una relació de diàleg confidencial", ha dit. Sobre el Parenostre, el bisbe de Roma ha subratllat, com a aspectes fonamentals, "el pa" a través del qual Jesús ens fa veure què és el necessari i no pas superflu, "el perdó" amb el qual coneixem la misericòrdia infinita de Déu i finalment el fet que "no permeti que caiguem en la temptació", concepte que fa ser conscients de les nostres condició sempre exposada al mal. "No es pot viure sense pa, no es pot viure sense perdó i no es pot viure sense l'ajuda de Déu per no caure en les temptacions", ha assegurat.
Després de resar a la Mare de Déu, el Papa ha dedicat una salutació a tots els joves que, des de diferents països del món, s'estan dirigint a la Jornada Mundial de la Joventut de Polònia. El Sant Pare ha demanat que acompanyem  aquests nois i noies "amb la pregària", i ha dirigit el seu pensament especialment als joves que seguiran l'esdeveniment a través dels mitjans de comunicació.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció