En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

Francesc es mostra "trist i preocupat davant les notícies sobre el terrorisme i la violència, que causen gran dolor"

El Papa s'ha mostrat aquest diumenge "trist i preocupat davant les notícies relacionades amb el terrorisme i la violència que causen un gran dolor i…

24 juliol 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa s'ha mostrat aquest diumenge "trist i preocupat davant les notícies relacionades amb el terrorisme i la violència que causen un gran dolor i nombroses morts". Durant la pregària de l'Àngelus, ha recordat especialment els tràgics incidents que es van produir divendres passat a Munic, com també en les últimes hores a Kabul (Afganistan). Francesc ha assegurat que segueix molt de prop les víctimes i familiars amb la seva pregària, i ha demanat a Déu "que inspiri a tots propòsits de bé i de fraternitat". Aquesta reflexió ha arribat l'endemà que el Sant Pare hagi publicat, a través de la xarxa social Instagram, un missatge en contra de la violència i el terror: "Reso per totes les víctimes del terrorisme al món. Si us plau, mai més terrorisme, és un carreró sense sortida!".
D'altra banda, la importància de la pregària entesa com una "eina de treball" i com a salvació de vida ha estat la idea central desenvolupada pel pontífex en la reflexió anterior a l'Àngelus a la Plaça de Sant Pere. A partir de la frase "Senyor, ensenyeu-me a resar", Francesc ha recordat que la paraula "Pare" és el secret fonamental de la pregària . "És la clau que ell mateix ens dóna perquè puguem entrar també nosaltres en una relació de diàleg confidencial", ha dit. Sobre el Parenostre, el bisbe de Roma ha subratllat, com a aspectes fonamentals, "el pa" a través del qual Jesús ens fa veure què és el necessari i no pas superflu, "el perdó" amb el qual coneixem la misericòrdia infinita de Déu i finalment el fet que "no permeti que caiguem en la temptació", concepte que fa ser conscients de les nostres condició sempre exposada al mal. "No es pot viure sense pa, no es pot viure sense perdó i no es pot viure sense l'ajuda de Déu per no caure en les temptacions", ha assegurat.
Després de resar a la Mare de Déu, el Papa ha dedicat una salutació a tots els joves que, des de diferents països del món, s'estan dirigint a la Jornada Mundial de la Joventut de Polònia. El Sant Pare ha demanat que acompanyem  aquests nois i noies "amb la pregària", i ha dirigit el seu pensament especialment als joves que seguiran l'esdeveniment a través dels mitjans de comunicació.

Més actualitat

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció