En directe

Vespres

PAPA FRANCESC

Francesc exalta "l'Esperit que ajuda a no tenir una fe ideològica"

El Papa ha destacat aquest dilluns la importància de "deixar-se interpel•lar per l'Esperit Sant, aprendre a escoltar-lo abans de prendre decisions". En l’homilia de la…

29 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha destacat aquest dilluns la importància de "deixar-se interpel•lar per l'Esperit Sant, aprendre a escoltar-lo abans de prendre decisions". En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta. Francesc ha assegurat que, si no es discerneix sobre allò que passa, es corre el risc de caure en una fe ideològica. El Sant Pare ha recordat que, en la preparació per a la festa de la Pentecosta, "l'Església demana pregària perquè l'Esperit Sant arribi al cor, a la parròquia i la comunitat". El pontífex ha assegurat que "l'Esperit Sant mou el cor, com es llegeix en els Evangelis, on moltes persones se senten impulsades a acostar-se a Jesús precisament per l'Esperit Sant". En aquesta línia, ha invitat els creients a "preguntar-se quin és el lloc que l'Esperit Sant té en la pròpia vida".
El Papa ha fet una crida sobretot a "deixar-se inquietar", és a dir, a "deixar-se interpel•lar per l'Esperit Sant, que ens fa discernir i no tenir una fe ideològica". Després d'animar tothom a plantejar-se la pròpia relació amb l'Esperit Sant, Francesc ha destacat finalment la importància de "demanar a l'Esperit Sant que inspiri decisions o accions, per no fer només càlculs mentals". Finalment ha proposat que les comunitats cristianes demanin “la gràcia d'escoltar allò que l'Esperit Sant diu a la nostra Església i a la nostra família", com també a "cadascú de nosaltres".
Presentació de recents restauracions a Roma
D'altra banda, aquest dimarts a les Catacombes romanes de Domitila a les 17.00 hores, es presentaran les últimes restauracions del nou Museu. Moderarà aquesta trobada Paloma García Ovejero, sotsdirectora de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu. La introducció d'aquest esdeveniment anirà a càrrec del Cardenal Gianfranco Ravasi, president de la Comissió Pontifícia d'Arqueologia Sacra.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 29 de maig.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció