En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

Francesc exalta "l'Esperit que ajuda a no tenir una fe ideològica"

El Papa ha destacat aquest dilluns la importància de "deixar-se interpel•lar per l'Esperit Sant, aprendre a escoltar-lo abans de prendre decisions". En l’homilia de la…

29 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha destacat aquest dilluns la importància de "deixar-se interpel•lar per l'Esperit Sant, aprendre a escoltar-lo abans de prendre decisions". En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta. Francesc ha assegurat que, si no es discerneix sobre allò que passa, es corre el risc de caure en una fe ideològica. El Sant Pare ha recordat que, en la preparació per a la festa de la Pentecosta, "l'Església demana pregària perquè l'Esperit Sant arribi al cor, a la parròquia i la comunitat". El pontífex ha assegurat que "l'Esperit Sant mou el cor, com es llegeix en els Evangelis, on moltes persones se senten impulsades a acostar-se a Jesús precisament per l'Esperit Sant". En aquesta línia, ha invitat els creients a "preguntar-se quin és el lloc que l'Esperit Sant té en la pròpia vida".
El Papa ha fet una crida sobretot a "deixar-se inquietar", és a dir, a "deixar-se interpel•lar per l'Esperit Sant, que ens fa discernir i no tenir una fe ideològica". Després d'animar tothom a plantejar-se la pròpia relació amb l'Esperit Sant, Francesc ha destacat finalment la importància de "demanar a l'Esperit Sant que inspiri decisions o accions, per no fer només càlculs mentals". Finalment ha proposat que les comunitats cristianes demanin “la gràcia d'escoltar allò que l'Esperit Sant diu a la nostra Església i a la nostra família", com també a "cadascú de nosaltres".
Presentació de recents restauracions a Roma
D'altra banda, aquest dimarts a les Catacombes romanes de Domitila a les 17.00 hores, es presentaran les últimes restauracions del nou Museu. Moderarà aquesta trobada Paloma García Ovejero, sotsdirectora de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu. La introducció d'aquest esdeveniment anirà a càrrec del Cardenal Gianfranco Ravasi, president de la Comissió Pontifícia d'Arqueologia Sacra.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 29 de maig.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció