En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

Francesc explicarà directament a partir d'ara, en un vídeo mensual, les seves intencions de pregària universal

El Papa explicarà directament en un vídeo, cada mes, les seves intencions a partir de la proposta mensual de l’Apostolat de l’Oració. Serà una ampliació…

4 gener 2016

Redacció

Comparteix
El Papa explicarà directament en un vídeo, cada mes, les seves intencions a partir de la proposta mensual de l’Apostolat de l’Oració. Serà una ampliació en la difusió que ja té, des de fa molts anys, aquesta iniciativa. El projecte es presentarà aquest dimecres, dia de Reis, i els seus responsables el situen en la lluita del Sant Pare contra la indiferència i a favor de la pau i la voluntat de transformar aquest món nostre tan ple d’interrogants. Coincidint amb la festa de l’Epifania del Senyor, es posa en marxa el projecte "el vídeo del Papa", en el qual el mateix Papa explicarà en un vídeo cada mes les intencions de pregària universal i per a l'evangelització proposades per l'Apostolat de l'Oració. El director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, el jesuïta Fréderic Fornos, ha destacat aquest dilluns que el missatge mensual del pontífex ens ajudarà a connectar-nos amb un món ple de reptes.
Fréderic Fornos també ha destacat la importància de la pregària per combatre la indiferència, tantes vegades denunciada pel Sant Pare els últims dos anys. També ha explicat que el vídeo s’emetrà en 10 idiomes, entre ells el castellà, l’àrab i el xinès, per donar a conèixer precisament els desafiaments davant els quals els creients poden canviar el món. El material audiovisual, promogut per l’agència La Machi, es podrà descarregar igualment des de les xarxes socials Facebook i Twitter. "L'Apostolat de l'Oració ens ajuda cada any a conèixer les intencions de pregària del Papa, grans desafiaments de la humanitat i de la missió de l'Església que cada mes ens presenta", ha explicat. 
El jesuïta responsable de l'Apostolat de l'Oració, en la mateixa línia, ha destacat que "aquestes intencions per al Papa són molt importants perquè expressen desafiaments del món d'avui, situacions importants no només per a l'Església, sinó per a tothom". En el mateix sentit, ha posat com a exemple el fet que "aquest mes, el Papa ens parla de la importància d'un diàleg sincer entre les religions perquè puguin donar realment fruit de pau i de justícia". Finalment, Fornos ha assegurat que "aquests desafiaments són essencials per a tots però moltes vegades són poc coneguts, motiu pel qual cal trobar mitjans de donar a conèixer a tota l'Església, però molt més a altres persones que volen mobilitzar-se amb nosaltres, aquests grans desafiaments".
Francesc reitera el missatge de la Jornada Mundial de la Pau
Aquest diumenge, després de resar l’Àngelus, el Papa va saludar els nombrosos fidels i pelegrins presents a la Plaça de Sant Pere. En el primer diumenge de l'any, Francesc va recordar el compromís assumit en la Solemnitat de Maria Santíssima, Mare de Déu, i Jornada Mundial de la Pau, amb el lema "Venç la indiferència i conquereix la pau". A més, va invitar tothom novament a invocar la gràcia de Déu per fer realitat aquesta missió. El Pontífex també va renovar a tots el seu desig "de pau i de bé en el Senyor", i a posar a les seves mans tots els moments de la nostra vida, els alegres i també els tristos, ja que Ell és "la nostra misericòrdia i la nostra esperança", va afegir.
Durant la pregària mariana, el Sant Pare va recordar que la litúrgia ens presenta el Pròleg de l'Evangeli de Sant Joan, que proclama "la Paraula creadora de Déu, el qui es va fer carn i va habitar entre nosaltres, un fet que conviu malauradament manca d'acollida per part dels homes". El pontífex també va destacar que "la vocació i alegria de tots els batejats és indicar i donar Jesús als altres", mentre va explicar que, per fer-ho", hem de conèixer-lo i tenir-lo dintre de nosaltres, com a Senyor de la nostra vida".
Visita al santuari de Greccio
I d'altra banda, destaquem que el Papa s’ha desplaçat aquest dilluns al migdia, en cotxe, fins a la localitat de Rieti per a una visita de cortesia al bisbe diocesà Domenico Pompili, amb qui ha conversat una estona. Acompanyat pel bisbe, Francesc ha visitat el santuari de Greccio, on ha saludat un grup de joves participants en la reunió de la diòcesi "Greccio Jove 2016".
Després el Sant Pare ha estat rebut pels frares franciscans que custodien el temple, i s’ha aturat a pregar davant un fresc que representa el primer pessebre fet per Sant Francesc d'Assís al santuari de Greccio. Finalment ha saludat la comunitat franciscana del santuari i ha intercanviat unes breus paraules amb els religiosos.
Es prepara, amb un missatge, la visita del Sant Pare a la Sinagoga de Roma
A través de la seva fe, els catòlics i els jueus reconeixen "per sobre de tot allò de bo que hi ha al món”. Això és el que afirma un missatge de Bruno Forte, president de la Comissió per a l'Ecumenisme i el Diàleg de la Conferència Episcopal Italiana, i el rabí Giuseppe Momigliano, president de l'Assemblea de Rabins d'Itàlia. El motiu és la imminent celebració del Dia de l’Aprofundiment i el Desenvolupament del Diàleg entre Catòlics i Jueus, concretament el proper 17 de gener, amb la visita del Papa Francesc a la Sinagoga de Roma. Serà un esdeveniment molt important, segons ha destacat el rabí Giuseppe Momigliano.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 4 de gener.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció