En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc expressa el seu desig que "els governants obrin portes a la necessitat dels qui fugen" de la guerra

Francesc ha lamentat aquest dimecres que siguin tantes les persones que viuen exiliades perquè, al costat de casa seva, hi ha guerra i destrucció. En…

16 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha lamentat aquest dimecres que siguin tantes les persones que viuen exiliades perquè, al costat de casa seva, hi ha guerra i destrucció. En l’audiència general a la Plaça de Sant Pere, el Sant Pare ha tornat a avisar els governants dels països europeus. Els ha dit senzillament que no poden tancar les portes als refugiats. En diferents moments de la trobada setmanal, ha animat els creients a no defallir en les dificultats i a confiar en la seva misericòrdia. En l’audiència general, Francesc ha reflexionat de fet sobre la misericòrdia i la consolació, a partir d’un passatge del profeta Jeremies. "Us animo a no defallir davant les dificultats i a confiar sempre en la fidelitat de Déu que, amb la seva misericòrdia, us consolarà i us farà plenament feliços", ha conclòs.
El Sant Pare ha recordat que “la misericòrdia de Déu té gran capacitat de consolar i obrir els cors”, i ha assegurat que “també nosaltres podem viure una experiència d’exili, quan la soledat, el sofriment i la mort ens poden fer pensar que Déu ens ha abandonat”. El Papa ha recordat les nombroses persones que pateixen avui un exili real, perquè han de deixar casa seva o perden éssers estimats: "Moltes vegades, les persones que pateixen se senten abandonades, alhora que moltes persones viuen una real i dramàtica situació d'exili, lluny de la seva pàtria, amb la por al cor i sovint, malauradament, amb el dolor per la pèrdua d'éssers estimats".
I en una clara referència a Europa i la seva acollida als refugiats, Francesc ha expressat el seu desig que els governants "obrin portes a la necessitat de tantes persones que fugen" de la guerra a Síria i l’Iraq. "Quan intenten arribar, se'ls tanquen les portes, quan són persones, tantes sense menjar i sense sentir l'acollida", ha afegit. El Sant Pare ha comentat igualment que “el poble exiliat pot experimentar la misericòrdia del Déu que no està absent sinó que s’acosta i realitza grans obres de consolació”.
Francesc ha comentat que "Déu és fidel, que estima amb un amor infinit i no ens deixa mai". I ha conclòs recordant que Jesús va donar acompliment a aquest missatge del profeta Jeremies, amb la plenitud manifestada en la Pasqua de resurrecció. El pontífex ha situat la misericòrdia precisament en la força que compensa la pena de tot allò que ens fa sovint trontollar. També ha assegurat que la resposta es troba en aquelles obres de Déu que es fan presents en la nostra vida de molt diverses maneres.
La ja propera Jornada Mundial de la Joventut de Cracòvia i el Jubileu de la Misericòrdia han compartit protagonisme aquest dimecres al matí a la Plaça de Sant Pere, durant una audiència marcada per l’alegria dels joves que ja es preparen per a la JMJ. Això passa pocs dies després que s’anunciés la visita del Sant Pare a Polònia del 27 al 31 de juliol, amb el lema “benaurats els misericordiosos, perquè ells obtindran misericòrdia". Adreçant-se als pelegrins de tot el món, Francesc ha fet una invitació a acostar-se al sagrament de la Reconciliació, per redescobrir la pau i l’alegria des d’una renovació espiritual. En la seva salutació als joves, als malalts i a les parelles que s’acaben de casar, Francesc ha recordat Sant Patrici, gran bisbe irlandès i apòstol de la coherència en la fe, el dia abans de la seva festa litúrgica. També ha expressat el seu desig que el Jubileu de la Misericòrdia serveixi per a una reconciliació autèntica.
El secretari d'Estat del Vaticà confia en la pau a Síria
Finalment destaquem que Pietro Parolin s’ha mostrat esperançat davant la possibilitat que s’acabi la guerra a Síria després de cinc anys d’enfrontaments. El secretari d’Estat s’ha expressat així durant la seva visita a la mostra “Antiquorum Habet”, sobre la història dels Jubileus, inaugurada ahir al Palau Giustiniani de Roma. El cardenal Parolin ha dit que seria una meravella que, de l’Any Sant de la Misericòrdia, sortís la pau a Síria. "És el nostre viu desig que l'Any Sant pugui tenir tenir també conseqüències a nivell polític, en el sentit d'aturar la guerra a Síria, que comporta una situació insostenible amb grans sofriments en una població que necessita el ressò dels nostres cors i dels polítics", ha destacat. 
Segons Parolin, les esperances posades per la Comunitat Internacional en les converses de Ginebra són positives: "Els intents es repeteixen, i esperem que tinguin èxit, amb senyals positius perquè, fins ara, no hi ha hagut resultats de cara a l'assoliment d'una solució política". El secretari d’Estat del Vaticà ha anunciat que, a partir d’aquest proper diumenge, visitarà Macedònia, on tindrà una trobada amb els refugiats sirians que passen per aquest país.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 16 de març.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024