En directe

El rosari

PAPA FRANCESC

Francesc expressa el seu desig que "totes les confessions religioses diguin que matar en nom de Déu és satànic"

“Tant de bo totes les confessions religioses diguin que matar en nom de Déu és satànic!”. Així de clar s’ha expressat el Papa aquest dimecres…

14 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
“Tant de bo totes les confessions religioses diguin que matar en nom de Déu és satànic!”. Així de clar s’ha expressat el Papa aquest dimecres al matí, durant la Missa en memòria del sacerdot Jacques Hamel, assassinat el 26 de juliol mentre celebrava l’Eucaristia. Ha estat una nova crida a l’expressió interreligiosa, amb una sola veu, a favor de la pau. Francesc ha celebrat l'Eucaristia pel prevere francès a la capella de Casa Santa Marta, acompanyat per diversos familiars i persones de la comunitat de Sant-Etienne-Du-Rouvray, on Hamel va perdre la vida de manera violenta. En aquesta Eucaristia, han participat uns 80 pelegrins de la Diòcesi de Rouen i el seu bisbe, a més dels cardenals que formen el Consell que treballa per reformar la cúria, l’anomenat C-9.
En la seva homilia, el Papa ha subratllat que el sacerdot francès "va ser degollat a la creu, justament mentre celebrava el sacrifici de la creu de Crist". "Home bo, mans, fratern, que sempre buscava la pau, va ser assassinat com si fos un criminal. Aquest és el fil satànic de la persecució", ha indicat. "El martiri d'aquest home com el de Crist a l'altar és una cosa que em fa pensar molt", ha dit. També ha precisat que Mossèn Jacques "va donar la vida per nosaltres, per no renegar de Jesús". Francesc també ha destacat que el sacerdot "va donar la vida en el mateix sacrifici de Jesús a l'altar, i allà va acusar l'autor de la persecució de ser com Satanàs".
El Papa ha recordat que la Missa se celebra coincidint amb la festa de l’Exaltació de la Santa Creu, i que aquest és el misteri de Crist "que es fa màrtir per la salvació dels homes". Ha explicat, a més, que "Jesús és el primer màrtir, el primer que dóna la seva vida i d'aquest misteri comença la història del martiri cristià". Una història que es repeteix, perquè "avui en l'Església hi ha més màrtirs cristians que en els primers temps"
El pontífex, en un altre moment, ha recordat que "avui hi ha cristians assassinats, torturats, empresonats, degollats, perquè no reneguen de Jesús". I ha situat mossèn Jacques en aquesta cadena de màrtirs. "Els cristians que avui pateixen, sigui a la presó o amb tortures per no haver renegat de Crist, fan veure la crueltat d'aquesta persecució. I aquesta crueltat que demana l'apostasia és satànica", ha conclòs. Francesc ha descat que Jacques Hamel, degollat al costat de l'altar de Crist, és un màrtir, "al qual hem de resar perquè ens doni la fraternitat, la pau i també el coratge de dir la veritat". El pontífex ha donat perspectiva històrica a la seva homilia, i ha indicat que ja "els primers cristians van testimoniar Jesús pagant amb la seva pròpia vida" i que "els proposaven l'apostasia per ser assassinats després si ho rebutjaven".
El director de Scholas Occurrentes reforça el seu compromís educatiu
D'altra banda, s’ha presentat el partit de beneficència "Units per la Pau", que es jugarà a l'Estadi Olímpic de Roma el proper 12 d'octubre. José María del Corral, director de Scholas Occurrentes, la Xarxa Mundial d'Escoles per a l’Encontre promoguda pel Papa Francesc i que rebrà una part de la recaptació en l'esdeveniment per sostenir els programes educatius i socials, ha parlat d’una carta rebuda el 17 de juliol, en què el pontífex agraeix l'informe de gestió i auditoria presentats per la fundació. En la missiva, alhora que felicita pel treball desenvolupat a Haití i a la Villa 31 de l'Argentina, el Papa reitera que és allà on "es veu el carisma de Scholas i la necessitat que té avui dia la joventut d'una intuïció educativa d'aquesta dimensió". Francesc fa una crida a "no deixar-se enfonsar pels qui, amb altres interessos, busquen desplaçar o canviar l'essència i missió de Scholas"
José María del Corral ha comentat significat que té ara per Scholas la carta del pontífex. "Alguns van interpretar, intencionadament o no, malament el text de la carta del Papa. És per això que el millor aclariment és que el mateix Sant Pare sigui qui expliqui el sentit del contingut ", ha comentat. Precisament sobre els donatius, el director de Scholas Occurrentes ha destacat la implicació personal del Sant Pare en una gestió adequada d’aquesta opció. Del Corral ha destacat, en la mateixa línia, la importància del treball d'integració que el Papa subratlla a la carta, com el que s'ha realitzat a l'Argentina amb el programa Scholas Ciutadania, en el qual es van integrar nois provinents d'escoles de l'assentament d'emergència anomenat Villa 31, el més emblemàtic de Buenos Aires i situat al cor de la ciutat, i altres provinents d'escoles dels barris més benestants. I sobre les activitats que es desenvoluparan a l'octubre al Vaticà, que coincideixen amb la cerimònia de canonització de José Gabriel del Rosario, el Cura Brochero, José María del Corral ha qualificat el fet de "feliç coincidència perquè el Cura Brochero va mostrar justament que no ens hem quedar tancats per no tenir problemes, i va ensenyar que cal sortir i caminar".
FutVal - Futbol amb Valors- és el programa educatiu que relaciona l'esport amb l'educació, per enriquir la vida dels infants i joves i el seu entorn a través del futbol, emfatitzant els seus valors essencials i compartint-los amb la comunitat. La primera experiència a Europa tindrà lloc a Toledo entre el 4 i el 8 d'octubre, i es completarà, com és habitual, amb la plantació de l'Olivera com a símbol de pau.
Francesc recorda que els éssers humans no estem sols
I durant l’audiència general a la Plaça de Sant Pere, el Papa ha parlat aquest dimecres de "la tendresa que mostra Jesús, que no ens deixa mai sols", alhora que ha fet una crida a tots els creients perquè "preguin sempre per la pau" més enllà de les creences. A partir de la frase “Veniu a mi”, el pontífex ha presentat aquest imperatiu com una crida als afeixugats i cansats perquè confiïn en ell i tastin la seva misericòrdia. Francesc ha recordat que, "davant la invitació de Jesús, podem trobar també avui consol i resposta a la nostra esperança des d’una petitesa que ens ensenya".
El Sant Pare ha situat la humiliació de Crist, fins a la mort en creu, com "una invitació a superar el cansament i el nostre desencís, motivats sovint perquè ens allunyem d’allò que és veritablement valuós en la vida". Finalment, ha animat tots els creients a veure en la creu de Crist una resposta del Déu amorós. En la festa de l’Exaltació de la Santa Creu i vigília del dia de la Mare de Déu dels Dolors, Francesc ha reforçat la seva invitació a pregar per la pau.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del  Papa corresponent a aquest dimecres 14 de setembre.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció