"Misericòrdia per a la humanitat colpejada per la pandèmia". Aquesta va ser la súplica del Papa aquest dimecres al migdia, entre les pors i les angoixes del món amenaçat per la pandèmia. Des de la Biblioteca Apostòlica del Vaticà, van ressonar les paraules del Parenostre, que Francesc va qualificar de font d'esperança i d'unitat per als cristians. Va explicar que, "com a fills confiats, ens dirigim a el Pare, i ho fem cada dia diverses vegades, però en aquest moment volem implorar misericòrdia per a la humanitat durament colpejada per la pandèmia del coronavirus". En aquesta línia, va afegir que ho feien junts "cristians de totes les esglésies i comunitats, de cada tradició, de totes les edats, llengües i nacions". El Parenostre va sonar, també des de Ràdio Estel, com una sola veu en centenars de llengües diferents.
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA
També aquest dimecres, el Papa va assegurar, durant l’audiència general, que cal transmetre a les generacions futures, davant l’emergència, "una actitud de solidaritat". Al final de la reflexió, Francesc va expressar el seu desig que el patiment vagi acompanyat d’una sentida "pregària per la vida". En aquesta audiència realitzada un dimecres més des de la Biblioteca del Palau Apostòlic, el pontífex va recordar la festa de l’Anunciació i també el 25è aniversari de la publicació de l’encíclica ‘Evangelium Vitae’, de Joan Pau II.
I en la pregària inicial de la Missa diària a la Casa de Santa Marta, el Sant Pare va recordar aquest dimecres les religioses que arrisquen i donen la vida per assistir els malalts. Es va referir concretament a "les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, que dirigeixen i donen servei al dispensari de la Casa de Santa Marta des de fa 98 anys". El bisbe de Roma va oferir l'Eucaristia "per elles, per la Congregació, que treballa sempre amb els malalts, els més pobres, i per totes les monges que es dediquen en aquest moment a l'assistència a malalts, arriscant i donant la vida".
En la seva homilia, el Papa va oferir a tothom un espai per a la contemplació del gran misteri de l'Encarnació rellegint el fragment del capítol primer de l'Evangeli de Lluc, en què es descriu aquell diàleg de l’àngel Gabriel amb Maria, la noia que va dir “endavant!” i va assumir l’encàrrec d’acollir el fill de Déu.