En directe

Sense distància

PAPA FRANCESC

Francesc implora "misericòrdia per als colpits pel coronavirus"

"Misericòrdia per a la humanitat colpejada per la pandèmia". Aquesta va ser la súplica del Papa aquest dimecres al migdia, entre les pors i les…

26 març 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
"Misericòrdia per a la humanitat colpejada per la pandèmia". Aquesta va ser la súplica del Papa aquest dimecres al migdia, entre les pors i les angoixes del món amenaçat per la pandèmia. Des de la Biblioteca Apostòlica del Vaticà, van ressonar les paraules del Parenostre, que Francesc va qualificar de font d'esperança i d'unitat per als cristians. Va explicar que, "com a fills confiats, ens dirigim a el Pare, i ho fem cada dia diverses vegades, però en aquest moment volem implorar misericòrdia per a la humanitat durament colpejada per la pandèmia del coronavirus". En aquesta línia, va afegir que ho feien junts "cristians de totes les esglésies i comunitats, de cada tradició, de totes les edats, llengües i nacions". El Parenostre va sonar, també des de Ràdio Estel, com una sola veu en centenars de llengües diferents.
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA
També aquest dimecres, el Papa va assegurar, durant l’audiència general, que cal transmetre a les generacions futures, davant l’emergència, "una actitud de solidaritat". Al final de la reflexió, Francesc va expressar el seu desig que el patiment vagi acompanyat d’una sentida "pregària per la vida". En aquesta audiència realitzada un dimecres més des de la Biblioteca del Palau Apostòlic, el pontífex va recordar la festa de l’Anunciació i també el 25è aniversari de la publicació de l’encíclica ‘Evangelium Vitae’, de Joan Pau II.
I en la pregària inicial de la Missa diària a la Casa de Santa Marta, el Sant Pare va recordar aquest dimecres les religioses que arrisquen i donen la vida per assistir els malalts. Es va referir concretament a "les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, que dirigeixen i donen servei al dispensari de la Casa de Santa Marta des de fa 98 anys". El bisbe de Roma va oferir l'Eucaristia "per elles, per la Congregació, que treballa sempre amb els malalts, els més pobres, i per totes les monges que es dediquen en aquest moment a l'assistència a malalts, arriscant i donant la vida".
En la seva homilia, el Papa va oferir a tothom un espai per a la contemplació del gran misteri de l'Encarnació rellegint el fragment del capítol primer de l'Evangeli de Lluc, en què es descriu aquell diàleg de l’àngel Gabriel amb Maria, la noia que va dir “endavant!” i va assumir l’encàrrec d’acollir el fill de Déu.

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció