En directe

Trotamundos

PAPA FRANCESC

Francesc implora "misericòrdia per als colpits pel coronavirus"

"Misericòrdia per a la humanitat colpejada per la pandèmia". Aquesta va ser la súplica del Papa aquest dimecres al migdia, entre les pors i les…

26 març 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
"Misericòrdia per a la humanitat colpejada per la pandèmia". Aquesta va ser la súplica del Papa aquest dimecres al migdia, entre les pors i les angoixes del món amenaçat per la pandèmia. Des de la Biblioteca Apostòlica del Vaticà, van ressonar les paraules del Parenostre, que Francesc va qualificar de font d'esperança i d'unitat per als cristians. Va explicar que, "com a fills confiats, ens dirigim a el Pare, i ho fem cada dia diverses vegades, però en aquest moment volem implorar misericòrdia per a la humanitat durament colpejada per la pandèmia del coronavirus". En aquesta línia, va afegir que ho feien junts "cristians de totes les esglésies i comunitats, de cada tradició, de totes les edats, llengües i nacions". El Parenostre va sonar, també des de Ràdio Estel, com una sola veu en centenars de llengües diferents.
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA
També aquest dimecres, el Papa va assegurar, durant l’audiència general, que cal transmetre a les generacions futures, davant l’emergència, "una actitud de solidaritat". Al final de la reflexió, Francesc va expressar el seu desig que el patiment vagi acompanyat d’una sentida "pregària per la vida". En aquesta audiència realitzada un dimecres més des de la Biblioteca del Palau Apostòlic, el pontífex va recordar la festa de l’Anunciació i també el 25è aniversari de la publicació de l’encíclica ‘Evangelium Vitae’, de Joan Pau II.
I en la pregària inicial de la Missa diària a la Casa de Santa Marta, el Sant Pare va recordar aquest dimecres les religioses que arrisquen i donen la vida per assistir els malalts. Es va referir concretament a "les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, que dirigeixen i donen servei al dispensari de la Casa de Santa Marta des de fa 98 anys". El bisbe de Roma va oferir l'Eucaristia "per elles, per la Congregació, que treballa sempre amb els malalts, els més pobres, i per totes les monges que es dediquen en aquest moment a l'assistència a malalts, arriscant i donant la vida".
En la seva homilia, el Papa va oferir a tothom un espai per a la contemplació del gran misteri de l'Encarnació rellegint el fragment del capítol primer de l'Evangeli de Lluc, en què es descriu aquell diàleg de l’àngel Gabriel amb Maria, la noia que va dir “endavant!” i va assumir l’encàrrec d’acollir el fill de Déu.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció