En directe

Sense distància

VATICÀ

Francesc institueix el ministeri de catequista

“Fidelitat al passat i responsabilitat pel present són les condicions indispensables perquè l’Església pugui dur a terme la seva missió en el món.” Així ho…

11 maig 2021

Redacció

Comparteix
Fidelitat al passat i responsabilitat pel present són les condicions indispensables perquè l’Església pugui dur a terme la seva missió en el món.” Així ho diu el papa Francesc en el motu proprio Antiquum ministerium, amb el qual institueix el ministeri laical de catequista.
El nou ministeri té orígens molt antics que es remunten al Nou Testament. “Tota la història de l’evangelització en aquests dos mil·lennis”, diu el Papa, “mostra amb gran evidència l’eficàcia de la missió dels catequistes”, que han aconseguit que “la fe fos un suport vàlid per a l’existència personal de cada ésser humà”.
Des del Concili Vaticà II s’ha pres consciència de la importància de la tasca del catequista. Encara avui, es llegeix al motu proprio, “molts catequistes capaços i tenaços” desenvolupen una “missió insubstituïble en la transmissió i aprofundiment de la fe”. 
Francesc exhorta a valorar els laics que col·laboren en el servei de la catequesi i a reconèixer “els ministeris laicals capaços de contribuir a la transformació de la societat mitjançant la penetració dels valors cristians en el món social, polític i econòmic”.
El Papa també assegura que rebre el ministeri de catequista “dona més èmfasi al compromís missioner propi de cada batejat. (..) S’ha de fer de forma plenament secular, sense caure en cap expressió de clericalització”.
Segons el Pontífex, el ministeri laical de catequista té un “fort valor vocacional”. Els catequistes han de ser homes i dones “de profunda fe i maduresa humana”; han de participar activament en la vida de la comunitat cristiana; tenir bona formació bíblica, teològica, pastoral i pedagogia i “estar animats per un veritable entusiasme apostòlic”, entre altres característiques.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció