En directe

Cocodril Club

VATICÀ

Francesc institueix el ministeri de catequista

“Fidelitat al passat i responsabilitat pel present són les condicions indispensables perquè l’Església pugui dur a terme la seva missió en el món.” Així ho…

11 maig 2021

Redacció

Comparteix
Fidelitat al passat i responsabilitat pel present són les condicions indispensables perquè l’Església pugui dur a terme la seva missió en el món.” Així ho diu el papa Francesc en el motu proprio Antiquum ministerium, amb el qual institueix el ministeri laical de catequista.
El nou ministeri té orígens molt antics que es remunten al Nou Testament. “Tota la història de l’evangelització en aquests dos mil·lennis”, diu el Papa, “mostra amb gran evidència l’eficàcia de la missió dels catequistes”, que han aconseguit que “la fe fos un suport vàlid per a l’existència personal de cada ésser humà”.
Des del Concili Vaticà II s’ha pres consciència de la importància de la tasca del catequista. Encara avui, es llegeix al motu proprio, “molts catequistes capaços i tenaços” desenvolupen una “missió insubstituïble en la transmissió i aprofundiment de la fe”. 
Francesc exhorta a valorar els laics que col·laboren en el servei de la catequesi i a reconèixer “els ministeris laicals capaços de contribuir a la transformació de la societat mitjançant la penetració dels valors cristians en el món social, polític i econòmic”.
El Papa també assegura que rebre el ministeri de catequista “dona més èmfasi al compromís missioner propi de cada batejat. (..) S’ha de fer de forma plenament secular, sense caure en cap expressió de clericalització”.
Segons el Pontífex, el ministeri laical de catequista té un “fort valor vocacional”. Els catequistes han de ser homes i dones “de profunda fe i maduresa humana”; han de participar activament en la vida de la comunitat cristiana; tenir bona formació bíblica, teològica, pastoral i pedagogia i “estar animats per un veritable entusiasme apostòlic”, entre altres característiques.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció