En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc invita tothom a obrir "la porta més important", la de l'interior de cadascú, per "estimar i perdonar"

El Papa Francesc ha fet aquest dimecres una crida a obrir la "porta santa més important", la del nostre interior, la del cor de cadascú,…

16 desembre 2015

Redacció

Comparteix
El Papa Francesc ha fet aquest dimecres una crida a obrir la "porta santa més important", la del nostre interior, la del cor de cadascú, per "estimar i  perdonar". En l’audiència setmanal sobre els signes del Jubileu de la Misericòrdia, el Sant Pare ha destacat que "l’obertura de la Porta Santa de la catedral de Roma, diumenge passat, ha estat un signe que ha volgut fer present a tot el món, perquè sigui present com un signe visible de l’Església universal". El pontífex s’ha adreçat sobretot als qui passaran durant l’Any Sant per alguna de les portes Santes, per fer visible la conversió del nostre cor “també amb les portes obertes, les de l'interior de cadascú per deixar entrar Crist i ser portadors de la seva misericòrdia”. Francesc ha assegurat, en aquesta línia, que "estimar i perdonar són els fonaments de la vida cristiana". El Sant Pare ha recordat que l’amor i la reconciliació es porten i no es queden a dins, perquè cal compartir-los. D’altra banda, el pontífex ha expressat el seu desig que tots els creients "es preparin interiorment per a una santa celebración del Nadal".
A la mateixa Plaça de Sant Pere, aquest dimecres, la Llum de la Pau de Betlem s’ha fet present. Francesc ha encomanat tots els pelegrins a la Mare de Déu i els ha animat a celebrar el sagrament de la Reconciliació. El bisbe de Roma ha invocat "l’alegria i la pau de Jesús", alhora que ha saludat sobretot la delegació austríaca, portadora físicament de la llum de la pau, una iniciativa dels scouts europeus nascuda l’any 1986. Consisteix en el trasllat d’una flama des de Terra Santa fins a Viena en una acció marcadament ecumènica. El Papa ha demanat que "aquesta llum no exclogui ningú, perquè transmet un missatge de pau per a un món millor".
A més, el Sant Pare ha renovat la seva crida a "practicar les obres de misericòrdia, sobretot als malalts, als joves i a les parelles que s’acaben de casar". I en aquest Any de la Misericòrdia, Francesc ha demanat que "els cors s’obrin a la tendresa del nen Déu". Al final, molts dels presents han dedicat cants de felicitació al Papa pel seu aniversari, que és aquest dijous. Complirà 79 anys.
El Pontifici Consell per a la Família invita a obrir les portes de les llars
El proper 27 de desembre, diumenge de la Sagrada Família, se celebrarà a tot el món el Jubileu de les Famílies, que s'iniciarà amb una missa presidida pel papa Francesc presidirà a la Plaça de Sant Pere, al costat de les famílies romanes i als pelegrins allà presents. Tal com indica el Pontifici Consell per a les Famílies, s'ha convidat totes les esglésies locals perquè convoquin a les famílies, el mateix dia, en una de les esglésies jubilars on hi hagi una Porta Santa, "per celebrar amb elles l'amor de Déu".
Vincenzo Paglia, president d'aquest dicasteri Vaticà, ha indicat que "la misericòrdia empeny les portes de les esglésies i de les cases perquè s'obrin". En aquesta línia, ha afegit que "el 27 de desembre, es convida a les famílies a creuar les portes de les catedrals del món, per poder així obrir les portes de casa seva. Les portes de totes les cases han de ser una Porta Santa per anar cap als altres i per rebre els pobres". A Roma, es podrà entrar a la basílica de Sant Pere per a la missa amb el Sant Pare el dia 27, a partir de les 7.30 del matí, "a través d'un itinerari físic i espiritual que començarà al Pessebre situat al centre de la plaça de Sant Pere, punt de trobada per a tots els participants". Precisament Vicenzo Paglia ha estat aquest dimecres a Barcelona, on ha pronunciat una conferència, al Palau Macaya, sota el títol "La casa comuna i la família humana".
Informe sobre el marc institucional per prevenir el blanqueig de capitals
Finalment, destaquem que el segon informe periòdic del Comitè Moneyval, publicat la setmana passada. confirma que els dos últims anys la Santa Seu i l'Estat del Vaticà han aconseguit progressos notables en la construcció d'un marc institucional i normatiu per a la prevenció i la lluita contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrrorisme que és adequat i eficaç. Es diu que els tribunals vaticans han congelat 11,2 milions d'euros com a resultat de les investigacions en curs. L'Oficina de Premsa de la Santa Seu ha explicat aquestes i altres dades aquest dimecres en una nota en què també explica que, pel que fa a l'Oficina del Promotor de Justícia, les investigacions són complexes des del punt de vista tècnic i requereixen una anàlisi detallada. Tenen una important faceta internacional i transnacional ja que inclouen els delictes comesos fora del territori vaticà i també persones que es troben fora del Vaticà.
La Santa Seu ha establert una xarxa internacional que li permet col•laborar activament amb altres estats en aquests casos, tant en l'àmbit de l’Autoritat d'Informació Financera com en el dels tribunals. La Santa Seu acull la invitació del Comitè Moneyval perquè reforci encara més a capacitat dels seus tribunals i de la Gendarmeria per conduir investigacions més incisives en l'àmbit penal i castigar els delictes de blanqueig de capitals i de finançament del terrorisme comesos en l'àmbit de la Santa Seu i l'Estat de la Ciutat del Vaticà.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

ANIVERSARI
 

 

 

 

VIATGE MÈXIC
 

 

POLÍTICA ARGENTINA
 
ESGLÉSIA ESPANYOLA
 

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció