En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

Francesc: "Jesús dona ànims a tothom en cridar els afeixugats"

El Papa ha fet ressonar aquest diumenge les paraules de Jesús quan diu «veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo…

9 juliol 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha fet ressonar aquest diumenge les paraules de Jesús quan diu «veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar». En la pregària de l'Àngelus a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, en comentar el fragment de l'evangeli de Mateu corresponent a aquest diumenge XIV durant l'any, Francesc ha assegurat que «el Senyor no reserva aquesta frase només a algun dels seus amics, sinó que la dirigeix ​​a tots els qui estan cansats i afeixugats per la vida», també a nosaltres ara. El pontífex ha recordat que Jesús coneix la coses que aclaparen el cor, sobretot «desil·lusions i ferides del passat, càrregues que cal portar i perjudicis que cal suportar en el present, així com incerteses i preocupacions pel futur». En aquesta línia, ha afegit que, davant tot això, Crist ens invita a reaccionar. Igualment el Sant Pare ha reiterat que «avui el Senyor dona ànims a tothom i diu a cadascú que no es rendeixi davant el pes de la vida, que no es tanqui davant les pors i els pecats, sinó que vagi fins a ell».

En un altre moment, el bisbe de Roma ha destacat que «Jesús ens espera, no pas per resoldre'ns màgicament els problemes, sinó per enfortir-nos en aquestes dificultats ja que, de fet, no ens treu els pesos de la vida, sinó l'angoixa del cor, i no ens treu la creu, sinó que la porta amb nosaltres» Francesc ha completat la seva reflexió afirmant que, «quan Jesús entra en la vida, arriba la pau, la que es manté fins i tot en les proves». Finalment el pontífex ha fet una crida a tots els creients perquè «vagin a Jesús a donar-li el propi temps i a trobar-se cada dia amb ell en la pregària, en un diàleg confiat i personal, i a familiaritzar-se amb la seva Paraula també per redescobrir sense por el seu perdó i sadollar-se amb el seu Pa de Vida».

Pregària i dolor per les víctimes d'un edifici esfondrat al sud d'Itàlia

D'altra banda, el Papa diu en un missatge que prega "en sufragi per tots els qui han desaparegut" aquest cap de setmana en l'ensorrament d'un edifici a Torre Annunziata, al sud d'Itàlia. Expressa el seu "dolor profund als familiars i a tots els seus estimats". Francesc s'expressa així concretament en un telegrama signat pel secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin, i adreçat a l'arquebisbe de Nàpols, Crescenzio Sepe, després de la mort de 8 persones en aquest sinistre en què, a més, l'últim cos extret de la runa ha estat el d'un nen, Salvatore, de 8 anys.

El pontífex, segons el mateix escrit, invoca "el Déu de la misericòrdia perquè doni el consol als ferits i als qui pateixen per la pèrdua dels seus éssers estimats", alhora que envia "la seva benedicció apostòlica com a senyal de la seva proximitat". L'edifici de 4 plantes, situat al municipi napolità de Torre Annunziata, es va desplomar quan l'últim pis es va ensorrar i va sepultar també el tercer. De moment, es desconeixen les causes del desastre, però mitjans locals recullen testimonis que afirmen que s'estaven fent obres a l'immoble.

Diumenge del Mar

Finalment destaquem que el Sant Pare encomana «els mariners, els pescadors i els qui es troben lluny de casa a la protecció maternal de Maria, Estel del mar». Ho fa en un missatge de Twitter coincidint amb el Diumenge del Mar. Per la seva banda, el prefecte del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, Peter Turkson, elogia la tasca de l'Apostolat del Mar, en un missatge en què invita tothom «a reconèixer i a expressar l'agraïment a aquesta força laboral formada per més d'1,5 milions de marins (procedents majoritàriament de països en vies de desenvolupament)».

El cardenal Turkson recorda que, «gràcies al dur treball i als sacrificis que fan aquestes persones de la mar, la nostra vida és més còmoda ja que transporten, d'un país a un altre i pels 7 mars, gairebé el 90% de les mercaderies». També destaca que, «encara que la seva aportació és essencial per a l'economia del món globalitzat, són moltes les dificultats i els reptes a què s'han d'enfrontar, realitats que afecten la seva vida i la seva dignitat».

Més actualitat

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024