En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc: "Jesús és present al món amb l'estil del Ressuscitat"

El Papa ha recordat aquest diumenge que "la festa de l'Ascensió ens diu que Jesús, encara que hagi pujat al cel per habitar gloriosament a…

25 maig 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha recordat aquest diumenge que "la festa de l'Ascensió ens diu que Jesús, encara que hagi pujat al cel per habitar gloriosament a la dreta el Pare, es troba encara ara i sempre entre nosaltres". En la pregària del Regina Caeli, Francesc ha assegurat que, "d'aquest fet, deriven nostra força, la nostra perseverança i la nostra alegria". En comentar el fragment de l'evangeli del dia, que ens mostra als apòstols que es reuneixen a Galilea «a la muntanya que Jesús els havia indicat», el pontífex ha explicat que "Jesús, des d'aquella muntanya, acollia les multituds i guaria els malalts però, aquest cop a la muntanya, ja no és el Mestre qui actua i ensenya, sinó el qui demana als deixebles que actuïn i anunciïn, mentre els confia el mandat de continuar la seva obra".

El Sant Pare ha comentat la invitació de Jesús als seus deixebles en què els investeix amb la missió entre tots els pobles: «Aneu, doncs, i feu deixebles a totes les nacions, batejant-los en el nom de l'Pare, del Fill i de l'Esperit Sant, ensenyant-los a guardar tot allò que els he manat». El bisbe de Roma ha dita que el contingut de la missió confiada als Apòstols és precisament "anunciar, batejar, ensenyar a caminar pel camí traçat pel Mestre, ue és l'evangeli". El Papa ha assegurat també que aquest missatge de salvació "implica en primer lloc el deure del testimoni, del qual també nosaltres, deixebles d'avui, estem cridats a donar raons de la fe". Igualment ha afegit que, "des d'una tasca tan exigent i pensant en les nostres febleses, ens sentim inadequats, com segurament es van sentir també els mateixos apòstols". Francesc ha aclarit que, malgrat això, "no hem de desanimar-nos", i ha demanat als creients que recordin les paraules que Jesús els va transmetre abans de pujar al Cel: «Jo sóc amb vosaltres cada dia fins a la fi del món».


En un altre moment, el pontífex ha explicat que, "amb la promesa de quedar-se amb nosaltres fins a la fi dels temps, Jesús inaugura l'estil de la seva presència en el món com el Ressuscitat". Ha conclòs que "Jesús és present en el món, però amb un altre estil, que és el del Ressuscitat, una presència que es revela en la Paraula, en els sagraments, en l'acció constant i interior de l'Esperit Sant per assegurar la presència constant i consoladora de Jesús entre nosaltres". El Sant Pare ha dit que aquesta presència es realitza "a través del seu Esperit, que porta l'Església a caminar per la història com la companya de tot home". I encara ha afegit que "aquest Esperit que, enviat per Crist i pel Pare, obre la remissió dels pecats i santifica tots els qui, penedits, s'obren amb confiança al seu do".


Unió i proximitat amb els catòlics xinesos

D'altra banda, coincidint aquest mateix diumenge amb la Jornada de Pregària per l'Església a la Xina, el bisbe de Roma ha dedicat un record especial als catòlics xinesos, en la celebració també de la festa de la Santíssima Mare de Déu-Auxili dels Cristians i patrona del país.  El Papa ha confiat "a la guia i protecció de la nostra Mare Celestial" els pastors i fidels de l'Església Catòlica en aquest gran país, "perquè siguin forts en la fe i ferms en la unió fraternal, testimonis alegres i promotors de caritat fraterna "i, sobretot, bons ciutadans".

Adreçant-se als xinesos, el Papa els ha assegurat que l'Església universal, de la qual són part integrant, "comparteix les seves esperances i els sosté en les seves proves de la vida". En aquesta línia, ha afegit que també els  acompanya "amb la pregària per una nova efusió de l'Esperit Sant, perquè pugui resplendir en els xinesos la llum i la bellesa de l'evangeli, poder de Déu per a la salvació de tots els qui creuen". Finalment els ha expressat, un cop més, el seu"gran i sincer afecte".

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció