En directe

Sense distància

PAPA FRANCESC

Francesc: "Jesús és present al món amb l'estil del Ressuscitat"

El Papa ha recordat aquest diumenge que "la festa de l'Ascensió ens diu que Jesús, encara que hagi pujat al cel per habitar gloriosament a…

25 maig 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha recordat aquest diumenge que "la festa de l'Ascensió ens diu que Jesús, encara que hagi pujat al cel per habitar gloriosament a la dreta el Pare, es troba encara ara i sempre entre nosaltres". En la pregària del Regina Caeli, Francesc ha assegurat que, "d'aquest fet, deriven nostra força, la nostra perseverança i la nostra alegria". En comentar el fragment de l'evangeli del dia, que ens mostra als apòstols que es reuneixen a Galilea «a la muntanya que Jesús els havia indicat», el pontífex ha explicat que "Jesús, des d'aquella muntanya, acollia les multituds i guaria els malalts però, aquest cop a la muntanya, ja no és el Mestre qui actua i ensenya, sinó el qui demana als deixebles que actuïn i anunciïn, mentre els confia el mandat de continuar la seva obra".

El Sant Pare ha comentat la invitació de Jesús als seus deixebles en què els investeix amb la missió entre tots els pobles: «Aneu, doncs, i feu deixebles a totes les nacions, batejant-los en el nom de l'Pare, del Fill i de l'Esperit Sant, ensenyant-los a guardar tot allò que els he manat». El bisbe de Roma ha dita que el contingut de la missió confiada als Apòstols és precisament "anunciar, batejar, ensenyar a caminar pel camí traçat pel Mestre, ue és l'evangeli". El Papa ha assegurat també que aquest missatge de salvació "implica en primer lloc el deure del testimoni, del qual també nosaltres, deixebles d'avui, estem cridats a donar raons de la fe". Igualment ha afegit que, "des d'una tasca tan exigent i pensant en les nostres febleses, ens sentim inadequats, com segurament es van sentir també els mateixos apòstols". Francesc ha aclarit que, malgrat això, "no hem de desanimar-nos", i ha demanat als creients que recordin les paraules que Jesús els va transmetre abans de pujar al Cel: «Jo sóc amb vosaltres cada dia fins a la fi del món».


En un altre moment, el pontífex ha explicat que, "amb la promesa de quedar-se amb nosaltres fins a la fi dels temps, Jesús inaugura l'estil de la seva presència en el món com el Ressuscitat". Ha conclòs que "Jesús és present en el món, però amb un altre estil, que és el del Ressuscitat, una presència que es revela en la Paraula, en els sagraments, en l'acció constant i interior de l'Esperit Sant per assegurar la presència constant i consoladora de Jesús entre nosaltres". El Sant Pare ha dit que aquesta presència es realitza "a través del seu Esperit, que porta l'Església a caminar per la història com la companya de tot home". I encara ha afegit que "aquest Esperit que, enviat per Crist i pel Pare, obre la remissió dels pecats i santifica tots els qui, penedits, s'obren amb confiança al seu do".


Unió i proximitat amb els catòlics xinesos

D'altra banda, coincidint aquest mateix diumenge amb la Jornada de Pregària per l'Església a la Xina, el bisbe de Roma ha dedicat un record especial als catòlics xinesos, en la celebració també de la festa de la Santíssima Mare de Déu-Auxili dels Cristians i patrona del país.  El Papa ha confiat "a la guia i protecció de la nostra Mare Celestial" els pastors i fidels de l'Església Catòlica en aquest gran país, "perquè siguin forts en la fe i ferms en la unió fraternal, testimonis alegres i promotors de caritat fraterna "i, sobretot, bons ciutadans".

Adreçant-se als xinesos, el Papa els ha assegurat que l'Església universal, de la qual són part integrant, "comparteix les seves esperances i els sosté en les seves proves de la vida". En aquesta línia, ha afegit que també els  acompanya "amb la pregària per una nova efusió de l'Esperit Sant, perquè pugui resplendir en els xinesos la llum i la bellesa de l'evangeli, poder de Déu per a la salvació de tots els qui creuen". Finalment els ha expressat, un cop més, el seu"gran i sincer afecte".

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció