En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc: "Jo també m'he agenollat als carrers de Myanmar"

El Papa s'ha solidaritzat aquest dimecres amb les persones que protesten a Myanmar i que demanen el final de la dictadura i la repressió militar.…

17 març 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa s'ha solidaritzat aquest dimecres amb les persones que protesten a Myanmar i que demanen el final de la dictadura i la repressió militar. "Jo també m'he agenollat als carrers de Myanmar", ha arribat a dir. Al final de l'audiència General, dedicada novament a la pregària, Francesc ha recordat de manera especial el país asiàtic, que pateix des de l'1 de febrer un clima de despotisme i violència amb un balanç de més de 150 morts. El pontífex ha assegurat que ell fa el gest "d'estendre els braços per demanar que s'aturi aquesta violència". En aquesta línia, ha expressat el seu desig "que el diàleg prevalgui sobre la repressió i l'harmonia sobre la discòrdia", alhora que ha demanat "que la comunitat internacional proporcioni l'ajuda necessària perquè les aspiracions de el poble de Myanmar no es vegin sufocades per accions violentes". El pontífex, després d'haver mostrat ja la seva preocupació en un dels últims Àngelus, ha transmès aquesta vegada un to més sentit, descrivint la imatge de la religiosa xaveriana Ann Nu Thawng, que es va agenollar davant dels agents per salvar els joves durant les manifestacions pacífiques a favor de la democràcia.
D'altra banda, després de la pregària del Parenostre i la benedicció apostòlica, el Sant Pare ha tingut també un pensament per a la situació al Paraguai. Ha demanat que, en aquest país sud-americà, les parts enfrontades entrin en un camí de "diàleg sincer per trobar solucions adequades a les actuals dificultats". Igualment ha recordat que la violència "és sempre autodestructiva". El Paraguai, un dels primers països que va prendre mesures per controlar la pandèmia, està vivint un moment molt preocupant des de fa dies, amb milers de ciutadans que han protestat als carrers. Ja s'han produït aquests dies diversos enfrontaments violents amb la policia en el marc de concentracions per exigir la renúncia de president, Mario Abdo Benítez, davant el que molts paraguaians consideren una mala gestió del govern en la crisi sanitària i econòmica derivada del coronavirus.
I en la reflexió de l'audiència general, el bisbe de Roma ha destacat que, "amb l'Esperit Sant, hi ha amor i alegria". Ha presentat l'Esperit Sant com "el primer do de tota existència cristiana". El Papa, a més, ha recordat que totes les persones són iguals "per dignitat, però també únics en la bellesa que l'Esperit ha volgut que s'alliberés en cadascú dels qui la misericòrdia de Déu ha fet els seus fills". Novament des de la Biblioteca del Palau Apostòlic, Francesc ha centrat la seva reflexió sobre la pregària i la Trinitat. A partir d'un fragment del capítol 14 de l'evangeli de Joan sobre la promesa de l'Esperit Sant, el Sant Pare ha animat els creients a no pensar "que els qui preguen són només els monjos o els eremites". Finalment ha subratllat que, aquest divendres coincidint amb la solemnitat de Sant Josep, començaran les celebracions de l'Any de la Família Amoris Laetitia, coincidint amb el cinquè aniversari de la publicació d'aquesta exhortació apostòlica emanada dels dos sínodes celebrats el 2014 i el 2015.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció