En directe

El Rosari

PAPA FRANCESC

Francesc: "La missa no ha de ser només escoltada, sinó celebrada"

El Papa ha assegurat aquest dimecres que "un cristianisme sense litúrgia és un cristianisme sense Crist". En una audiència general dedicada a aquest tema, Francesc…

3 febrer 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest dimecres que "un cristianisme sense litúrgia és un cristianisme sense Crist". En una audiència general dedicada a aquest tema, Francesc ha destacat que l'art de celebrar "és trobada amb Crist mateix, fins al punt que "la Missa no ha de ser només escoltada, sinó celebrada sempre, no només pel sacerdot que la presideix, sinó per tots els creients que la viuen". Durant la mateixa reflexió, el pontífex ha comentat també que les litúrgies públiques i els sagraments són "mediacions concretes" per arribar a la trobada amb Crist, present en l'Esperit Sant a través dels signes sacramentals". A l'inici, el Sant Pare ha recordat que, durant la història de l'Església, ha estat present la temptació de practicar un "cristianisme intimista, una religiositat que no reconeixia a la litúrgia seva importància espiritual". Igualment ha explicat que això "va fer que molts fidels, incloent-hi els qui participen en la Missa dominical, li hagin tret importància i hagin buscat aliment per a la seva fe i la seva vida espiritual en fonts devocionals i no pas en la litúrgia"
D'altra banda, al final de l'audiència novament des de la biblioteca del Palau Apostòlic, el bisbe de Roma ha recordat la celebració, aquest mateix dijous, de la primera Jornada Internacional de la Fraternitat Humana, establerta recentment mitjançant una resolució de l'Assemblea General de les Nacions Unides. Serà una trobada virtual amb el gran imam d'Al-Azhar, Ahmed Al-Tayyeb, el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, i altres personalitats. La sessió s'emmarca en la Jornada Internacional de la Fraternitat Humana, fixada per al 4 de febrer. Francesc ha comentat que "aquesta iniciativa també té en compte la trobada del 4 de febrer de 2019, a Abu Dhabi", quan el gran imam d'Al-Azhar i ell mateix van signar el Document sobre la Fraternitat humana per a la Pau Mundial i la Convivència Comuna. "Em complau molt que les nacions de tot el món s'uneixin a aquesta celebració, destinada a promoure el diàleg interreligiós i intercultural", ha dit el Papa. A més, ha afegit que "la resolució de l'ONU reconeix la contribució que el diàleg entre tots els grups religiosos pot donar perquè es coneguin i es comprenguin millor els valors comuns compartits per tota la humanitat, una pregària i un compromís per a tots els dies de l'any".

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció