En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Francesc: "La missa no ha de ser només escoltada, sinó celebrada"

El Papa ha assegurat aquest dimecres que "un cristianisme sense litúrgia és un cristianisme sense Crist". En una audiència general dedicada a aquest tema, Francesc…

3 febrer 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest dimecres que "un cristianisme sense litúrgia és un cristianisme sense Crist". En una audiència general dedicada a aquest tema, Francesc ha destacat que l'art de celebrar "és trobada amb Crist mateix, fins al punt que "la Missa no ha de ser només escoltada, sinó celebrada sempre, no només pel sacerdot que la presideix, sinó per tots els creients que la viuen". Durant la mateixa reflexió, el pontífex ha comentat també que les litúrgies públiques i els sagraments són "mediacions concretes" per arribar a la trobada amb Crist, present en l'Esperit Sant a través dels signes sacramentals". A l'inici, el Sant Pare ha recordat que, durant la història de l'Església, ha estat present la temptació de practicar un "cristianisme intimista, una religiositat que no reconeixia a la litúrgia seva importància espiritual". Igualment ha explicat que això "va fer que molts fidels, incloent-hi els qui participen en la Missa dominical, li hagin tret importància i hagin buscat aliment per a la seva fe i la seva vida espiritual en fonts devocionals i no pas en la litúrgia"
D'altra banda, al final de l'audiència novament des de la biblioteca del Palau Apostòlic, el bisbe de Roma ha recordat la celebració, aquest mateix dijous, de la primera Jornada Internacional de la Fraternitat Humana, establerta recentment mitjançant una resolució de l'Assemblea General de les Nacions Unides. Serà una trobada virtual amb el gran imam d'Al-Azhar, Ahmed Al-Tayyeb, el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, i altres personalitats. La sessió s'emmarca en la Jornada Internacional de la Fraternitat Humana, fixada per al 4 de febrer. Francesc ha comentat que "aquesta iniciativa també té en compte la trobada del 4 de febrer de 2019, a Abu Dhabi", quan el gran imam d'Al-Azhar i ell mateix van signar el Document sobre la Fraternitat humana per a la Pau Mundial i la Convivència Comuna. "Em complau molt que les nacions de tot el món s'uneixin a aquesta celebració, destinada a promoure el diàleg interreligiós i intercultural", ha dit el Papa. A més, ha afegit que "la resolució de l'ONU reconeix la contribució que el diàleg entre tots els grups religiosos pot donar perquè es coneguin i es comprenguin millor els valors comuns compartits per tota la humanitat, una pregària i un compromís per a tots els dies de l'any".

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció