En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Francesc: "La missió és un do, no pas el resultat d'estratègies"

El Papa recorda que “la missió és un do gratuït de l'Esperit, no pas el resultat d'estratègies”. En un missatge adreçat a les Obres Missionals…

21 maig 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa recorda que “la missió és un do gratuït de l'Esperit, no pas el resultat d'estratègies”. En un missatge adreçat a les Obres Missionals Pontifícies (OMP), Francesc fa una crida a evitar l'autopromoció i la celebració publicitària de les pròpies iniciatives. El pontífex assegura que “ser missioners és el reflex de la gratitud per allò que rebut”. En la mateixa línia, subratlla que l'anunci de l'Evangeli és una realitat que no té res a veure amb "qualsevol proselitisme polític, cultural, psicològic o religiós". Les paraules del Sant Pare són una completa reflexió sobre els fonaments de la missió cristiana en el context del dia en què s’havia de fer a Roma l'assemblea general anual de les Obres Missionals Pontifícies i que va ser ajornada a causa de la pandèmia.

Es pot escoltar AQUÍ (minut 22') l'última edició de DIARI DEL PAPA

A partir de l'exhortació Evangelii gaudium, Francesc repassa els trets característics de la missió. Recorda que "l'Església creix arreu del món per atracció i no pas per proselitisme", alhora que destaca "la gratitud i la gratuïtat, la humilitat, el fer les coses fàcils i sense complicar, el fet de no imposar i la proximitat a la vida en acció". Mirant cap al futur, el bisbe de Roma comenta en aquest missatge que les Obres Missionals Pontifícies "van néixer espontàniament, a partir del fervor missioner expressat per la fe dels batejats" i des d’una clara “vinculació al poble de Déu”. Finalment el Papa demana que les Obres Missionals Pontifícies no es converteixin en una ONG dedicada totalment a recaptar fons.  El Sant Pare tanca el missatge recordant les paraules de Sant Ignasi de Loiola, per demanar a les Obres Missionals que facin la seva feina tan bé com puguin, "com si tot depengués d’aquest treball humà, sabent que en realitat tot depèn de Déu".
Agraïments per la Missa diària a Santa Marta

D'altra banda, milers de persones han enviat en les últimes hores vídeos, fotografies i missatges per donar les “gràcies al Papa per les misses a Santa Marta", transmeses ininterrompuadament cada dia, des del 9 de març fins dilluns passat i sempre a les 7 del matí per streaming. Les paraules han arribat des de la Patagònia, des del Canadà, des de les costes del Pacífic i des de la selva tropical, com també a través de les muntanyes andines, des de la Península ibèrica fins a les illes Filipines. En sentim alguns testimonis, sobretot procedents de l’Amèrica llatina. "Gràcies, Sant Pare, perquè vostè no jutja ningú", diu un sacerdot. Francesc ha pregat en aquestes celebracions "pels malalts afectats pel coronavirus, pels metges, per les infermeres, pels voluntaris, per les famílies, per la gent gran, pels presos, per les dones embarassades, per les persones sense feina, pels estudiants, pels mestres, pels governants, per les autoritats, pels religiosos, pels sacerdots, pels qui fugen de les guerres i per totes les persones necessitades".

Elogi del general dels jesuïtes al seu predecessor difunt
L’actual superior general de la Companyia de Jesús, Arturo Sosa, ha elogiat avui la figura del seu predecessor, Adolfo Nicolás, que va morir ahir al Japó després d’una llarga malaltia. Sosa ha destacat l’important balanç de reformes de l’anterior prepòsit general entre els anys 2008 i 2016. "Va contribuir de manera notable per tirar endavant la reestructuració de la missió i l'estructura de suport de la Companyia, macrada per la seva 35a Congregació General", ha comentat. Igualment ha dit que els jesuïtes "han vist reduïda aquests anys la xifra de membres inscrits, però també han tingut un augment de compromisos apostòlics en diversos llocs del món". El successor d'Adolfo Nicolás ha elogiat la fidelitat que va mostrar sempre l'anterior superior general al vincle especial de la Companyia de Jesús amb el Papa. Ha explicat que "el va viure amb gran esperit de servei a la Santa Seu, ja des dels anys de Benet XVI i encara més amb el Papa Francesc, amb el qual Nicolás tenia molta amistat en clima de mútua col·laboració".
Finalment Sosa ha assegurat que l'actual pontífex "va trobar en Adolfo Nicolás una persona disposada a donar un cop de mà en qualsevol cosa que necessités". El general de la Companyia de Jesús, Arturo Sosa, ha subratllat també el creixement en diversitat cultural dels jesuïtes arreu del món durant l’etapa d’Adolfo Nicolás al capdavant de l’orde. Adolfo Nicolás, fill de la localitat de Villamuriel de Cerrato (a la província de Palència), tenia 84 anys i una llarga experiència de missió a terres asiàtiques, sobretot a les Filipines i al Japó. Se’l considera un home de gran esperit ecumènic, compromès amb el diàleg interreligiós i entre cultures.

Més actualitat

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

SOCIETAT

CONFAVC: "Catalunya està a les beceroles amb la retirada de l'amiant"

Peces d'amiant d'un edifici de Badia del Vallès | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, Jordi Giró, lamenta que només 35 municipis catalans tinguin un cens d'amiant

15 abril 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció