En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Francesc: "La pau que ofereix el món és artificial, sense creu"

El Papa ha dit aquest dimarts que "la pau veritable no podem fabricar-la nosaltres, ja que és un do de l'Esperit Sant". En l’homilia de…

16 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dit aquest dimarts que "la pau veritable no podem fabricar-la nosaltres, ja que és un do de l'Esperit Sant". En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, Francesc ha destacat que "una pau sense la Creu no és la pau de Jesús". i ha recordat que "només el Senyor pot donar-nos la pau enmig de les tribulacions". El pontífex ha comentat igualment que "la pau que ens ofereix el món és una pau sense tribulacions, artificial, i anestesia perquè no veu l'altra realitat de la vida: la creu”. El Sant Pare ha insistit que la pau de Déu és "un do que ens fa anar endavant". En aquesta línia, ha afegit que Jesús, després d'haver donat la pau als deixebles, pateix a l'Hort de les Oliveres, on "ofereix tot segons la voluntat del Pare i pateix, però no li manca el consol de Déu".
Francesc ha fet una crida als creients perquè demanin la gràcia de la pau interior, que és la del Senyor. I ha citat Sant Agustí per recordar que "la vida del cristià és un camí entre les persecucions del món i el consol de Déu". Finalment el Papa ha recordat les paraules de Jesús, quan diu: "Us deixo la pau, us dono la meva pau". Francesc, en definitiva, s’ha aturat en el significat de la pau donada pel Senyor; alhora que ha posat de manifest que el passatge dels Fets dels Apòstols, proposat en la primera lectura, narra les nombroses tribulacions que van patir immediatament Pau i Bernabé en els seus viatges per anunciar l'Evangeli.
Salutació al nou president de França
D'altra banda, el pontífex expressa, en un telegrama adreçat al nou president francès, Emmanuel Macron, "els millors desitjos per a l'exercici dels seus alts deures al servei dels seus compatriotes”. En aquest sentit, explica que demana a Déu "que el sostingui perquè el seu país, fidel a la gran diversitat de les seves tradicions morals i a la seva herència espiritual marcada també per la Tradició cristiana, es preocupi sempre per la construcció d'una societat més justa i fraternal"
Amb motiu de la presa de possessió a París del nou Cap d'Estat, el bisbe de Roma anima Macron a "contribuir, tot respectant les diferències i prestant atenció a les persones en situacions precàries i d'exclusió, a la cooperació i la solidaritat entre les nacions". En aquest missatge al nou president, el Papa assegura que "França segueix afavorint, en el si d'Europa i en el món, la recerca de la pau i el bé comú, el respecte per la vida i la defensa de la dignitat de cada persona i de tots els pobles"
Exalta els valors de l'esport
En una altra activitat d'aquest dimarts, el Papa ha recordat «la importància de l'esport en el nostre temps»«la responsabilitat dels 'campions', com a figura de referència per als joves». Ha estat en rebre al Vaticà els dirigents de la Lliga Nacional italiana de futbol de Primera Dvisió i els dirigents i jugadors dels equips de la Juventus i la Lazio, en la vigília de la final de la Copa d’Itàlia, que disputaran els dos equips aquest dimecres. El bisbe de Roma ha subratllat que el fet d'haver aconseguit tan bons resultats i el tenir l'admiració de tants aficionats, els compromet encara més a testimoniar els «autèntics valors de l'esport».
Francesc ha recordat també que “cada competició és una prova d'equilibri, de domini cadascú d’un mateix i de respecte per les regles del joc”. Igualment ha comentat que el qui, amb el seu propi comportament, sap donar prova de tot això, es converteix en un exemple per als seus admiradors. El pontífex ha lamentat que de vegades es produeixen en els estadis episodis de violència que alteren el desenvolupament serè dels partits i la sana diversió de la gent. En aquest sentit, ha expressat el seu desig que “els jugadors ajudin a aconseguir que, gràcies al compromís personal de tots, l’espectacle sigui motiu de cohesió entre els esportistes i en tota la societat”.
Fàtima i els santuaris, segons Rino Fisichella
El president del Pontifici Consell per la Promoció de la Nova Evangelització, Rino Fisichella, ha destacat també aquest dimarts que la visita del Papa a Fàtima ha estat un pelegrinatge de pau i esperança. Segons el responsable pastoral, que ha acompanyat el pontífex a Portugal, aquesta experiència mostra com els santuaris són llocs fecunds per a la Nova Evangelització. Precisament Fisichella acaba de rebre del Sant Pare l’encàrrec de gestionar la pastoral sobre els santuaris.
Finalment destaquem que s’ha presentat aquest dimarts la cinquena edició d’una iniciativa anomenada “El tren dels nens”, programada per al proper 3 de juny i ideada per “l’Atri dels Gentils” en col•laboració amb la companyia ferroviària pública italiana. Enguany el comboi portarà fins al Vaticà 400 infants procedents dels municipis afectats pels últims terratrèmols al centre d’Itàlia. Amb la cura de la creació com a tema central, i amb el lema “Petits viatgers, grans ambaixadors, custodis de la terra”, els nens i nenes seran rebuts pel Papa el mateix dissabte 3 de juny.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 16 de maig.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció