En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Francesc: "La persecució contra cristians fidels i valents és actual"

El Papa ha reiterat aquest diumenge, durant la pregària de l'Àngelus, que "el Senyor segueix dient-nos, com va fer amb els seus deixebles, que no…

25 juny 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha reiterat aquest diumenge, durant la pregària de l'Àngelus, que "el Senyor segueix dient-nos, com va fer amb els seus deixebles, que no tinguem por". Francesc ha destacat que, "també ara, és present arreu del món la persecució contra els cristians". En aquesta línia, ha fet una crida a pregar pels nostres germans i germanes perseguits, i ha elogiat "el seu valent testimoni de fidelitat a la fe, un exemple que ens ajuda a prendre posició, sense dubtar, a favor de Crist". A partir de l'evangeli d'aquest diumenge, XII durant l'any, el Sant Pare ha recordar les paraules de Jesús, quan instrueix els seus deixebles per ser missioners i els diu tres vegades que no tinguin por.


El pontífex ha aclarit
que «l'enviament que fa Jesús per
a la missió no garanteix als deixebles l'èxit, com no els posa tampoc fora del perill de fracassos i sofriments». També ha comentat que «ells han de tenir en compte tant la possibilitat del rebuig, com la de la persecució». El bisbe de Roma ha assegurat que se'ns poden presentar diverses formes de proves en l'anunci de l'evangeli, algunes «aparentment tranquil·les». En introduir la pregària mariana, el Papa ha qualificat la Mare de Déu de «model d'humil i valenta adhesió a la Paraula de Déu», perquè «ens ajudi a comprendre que, en el testimoni de la fe, allò que compta no són els èxits, sinó la fidelitat Crist i el fet de reconèixer en qualsevol de les circumstàncies, també les més problemàtiques, el do inestimable de ser els seus deixebles missioners».

Record a les víctimes i damnificats de la Xina

D'altra banda, en les salutacions posteriors a l'Àngelus, el Sant Pare, ha recordat el desastre natural que s'ha produït aquest cap de setmana a la Xina, causat per pluges torrencials. Per a les víctimes i els damnificats, Francesc ha demanat en forma de pregària "consol per a ells i per als qui els socorren". En un altre moment, el pontífex s'ha referit a la beatificació, aquest dissabte a Lituània, del bisbe Matulionis, assassinat per odi a la fe l'any 1962. L'ha qualificat de "valent defensor de l'Església i de la dignitat de l'home". I en els records concrets als pelegrins, el Papa s'ha adreçat especialment a grups de creients xilens, concretament de Santiago, Rancagua i Copiapó, presents aquest diumenge a Roma.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció