En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc: "La trobada de cultures enriqueix tothom"

El Sant Pare ha insistit aquest diumenge en la crida a pensar en els més vulnerables, els infants. Ha estat després de l'Àngelus, moment en…

15 gener 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Sant Pare ha insistit aquest diumenge en la crida a pensar en els més vulnerables, els infants. Ha estat després de l'Àngelus, moment en què el pontífex ha recordat la celebració de la 103a Jornada Mundial de l'Emigrant i del Refugiat, amb el lema "Emigrants menors d'edat, vulnerables i sense veu". Francesc ha destacat que "aquests petits germans nostres, especialment si no estan acompanyats, estan exposats a tants perills". En aquesta línia, ha afegit que "cal adoptar totes les mesuesa possibles per garantir als menors emigrants la protecció i la defensa, així com també la seva integració". Adreçant-se a totes les comunitats cristianes, el bisbe de Roma ha animat els creients a "viure amb serenitat a les localitats que acullen aquestes persones, respectant les seves lleis i les tradicions i, alhora, custodiant els valors de les seves cultures d'origen".

En un altre moment de la reflexió, el Papa ha assegurat que "la trobada de diverses cultures és sempre un enriquiment per a tots", i ha agraït a la diòcesi de Roma, com també a tots els qui treballen amb els emigrants, que els rebin i els acompanyin en les seves dificultats. Igualment ha fet una crida general a continuar amb aquesta obra, en recordar l'exemple de santa Francesca Cabrini, patrona dels emigrants, de la qual es commemora enguany el centenari de la seva mort. "Aquesta religiosa valenta va dedicar la seva vida a portar l'amor de Crist a tots els qui eren lluny de la pàtria i de la família. Que el seu testimoni ens ajudi a preocupar-nos pel germà estranger, en el qual és present Jesús, sovint sofrent, rebutjat i humiliat", ha comentat.

"L'Església no s'anuncia ella mateixa, sinó que anuncia Jesucrist"

Enla reflexió més espiritual dins la mateixa pregària de l'Àngelus a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, Francesc ha comentat l'evangeli del dia, diumenge II durant l'any, un text que ens presenta la paràbola de Joan Baptista quan, en batejar Jesús al riu Jordà, afirma: "Mireu l'Anyell de Déu, el qui treu el pecat del món!". El Sant Pare ha invitat tothom a imaginar aquesta escena evangèlica, que ha qualificat de "decisiva per a la nostra fe i per a la missió de l'Església, que no s'anuncia ella mateixa, sinó que anuncia Jesucrist, com Joan Baptista". A més, el pontífex ha recordat que "el Baptista predicava que el Regne del cel era a prop perquè sabia que el Messies estava a punt de manifestar-se, motiu pel qual insistia en la necessitat de preparar-se, convertir-se i actuar amb justícia".

D'altra banda, aquest diumenge ha estat per a Francesc un dia de visita pastoral a una parròquia de la diòcesi de Roma, una activitat que reprèn ara després del parèntesi per l'Any de la Misericòrdia. Concretament a Santa Maria a Setteville, església del municipi romà de Guidonia, el Papa ha fet una crida a les comunitats de creients perquè "donin testimoni de Jesús amb exemples de vida cristiana i accions concretes, sense murmuracions". Es dóna la circumstància que, en aquesta parròquia, el vicari pateix esclerosi lateral amiotròfica, una malaltia greu que l'obliga a estar assistit per diverses persones i a anar en cadira de rodes. El Sant Pare ha començat la visita reunint-se amb el capellà. Entre els altres moments més significatius, destaquen la presència d'un grup de joves que acaben de rebre el sagrament de la Confirmació i també les paraules del bisbe de Roma a un home que va perdre la seva dona en l'últim terratrèmol al centre d'Itàlia, així com la participació de famílies dels infants nascut després d'aquell sisme, batejats recentment a la Casa de Santa Marta.

Finalment destaquem, dins l'intens cap de setmana, que el Papa ha rebut aquest dissabte el president de Palestina, Makhmud Abbàs, que ha estat aquest cap de setmana al Vaticà per inaugurar la nova ambaixada del seu estat davant la Santa Seu. Tots dos han coincidit en la defensa d'una "represa de les negociacions directes amb Israel per acabar amb la violència". També han destacat la important contribució dels catòlics a la dignitat del poble palestí i a la pau al Pròxim Orient.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció