En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc lamenta que "el món actual, tan intercomunicat, ens fa insensibles a la fam i naturalitza la misèria"

Francesc ha expressat aquest dilluns, en una visita a la seu del Programa Mundial d’Aliments (PAM) a Roma, el seu compromís amb la lluita per…

13 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha expressat aquest dilluns, en una visita a la seu del Programa Mundial d’Aliments (PAM) a Roma, el seu compromís amb la lluita per assolir la “fam zero”. Ha recordat que el més important són els rostres i no pas les xifres de la misèria, alhora que ha alertat davant aquest món tan intercomunicat que sovint naturalitza massa la fam per veure-la com una realitat normal i inevitable. En adreçar-se als participants en una sessió de la junta executiva del PAM, el Sant Pare ha dit que "no podem dir que la fam i la misèria són un problema davant el qual no hi ha res a fer". El pontífex ha recordat que, "quan manquen els rostres, les vides comencen a convertir-se en xifres, i ha destacat que la compassió es manifesta en les persones". També ha lamentat que "els programes de desenvolupament es vegin obstaculitzats per interessos ideològics o polítics, fet que provoca que siguin les guerres, i no pas les persones, les que es nodreixen".
El pontífex ha destacat, a més, que "el PAM demostra, amb la seva activitats que és possible coordinar coneixements científics, decisions tècniques i accions pràctiques amb esforços per recollir recursos i distribuir-los amb justícia". El Sant Pare ha expressat igualment "la voluntat que té l’Església de treballar de manera coordinada amb altres realitats del món, des del compromís comú d’intentar arribar a la fam zero". El bisbe de Roma ha elogiat la feina del Programa Mundial d’Aliments, que gestiona les seves accions "més amb els fets que no pas amb les paraules".
En un altre moment, Francesc ha contraposat les capacitats d’un món intercomunicat com l’actual al fet que aquestes potencialitats ens facin ser insensibles davant la misèria, com si fos una cosa natural. El Papa ha fet una crida perquè el món "no oblidi els rostes de la misèria" i "deixi d’integrar aquesta terrible realitat en les dades i en les xifres". El pontífex ha recordat que, "quan els rostres no es tenen en compte, correm el risc de burocratitzar el dolor aliè, ja que “la compassió no és llàstima, sinó que té el seu camp d’acció en les persones”.
El pontífex ha comentat que "l’Església catòlica vol treballar de manera mancomunada i coordinada amb altres realitats, sobretot amb les que treballen a favor dels drets humans". Finalment Francesc ha assegurat que "el pols de la humanitat es mesura en la capacitat de satisfer la fam i la set als qui pateixen aquestes mancances". En la seva última intervenció, i després de saludar els membres del PAM, el Sant Pare ha demanat pregàries per ell, sobretot perquè pugui fer més per assolir l’eradicació de la fam.
Previsió de noves canonitzacions
D'altra banda, destaquem que el Papa anunciarà dilluns vinent dia 20, en un consistori ordinari públic, la canonització de 4 nous sants que van viure entre finals del segle XVIII i principis del XX. Són Salomone Leclercq, dels Germans de les Escoles Cristianes, el bisbe andalús Manuel González García, fundador de les Missioneres Eucarístiques, el sacerdot italià Lodovico Pavoni, compromès amb l’educació durant el segle XIX, el també prevere italià Alfonso Maria Fusco, molt dedicat a la pastoral rural i delscamperols, i la carmelita descalça i professora Elisabet de la Santíssima Trinitat, que va morir jove per una greu malaltia i amb una trajectòria semblant a Santa Teresa de Lisieux.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 13 de juny.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció