En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Francesc: "Nadal és una manera de viure el present"

El Papa ha seguit aquest dimecres, en l’última audiència general abans del temps nadalenc, que s’ha fet a l’aula Pau VI, amb el cicle dedicat…

21 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha seguit aquest dimecres, en l’última audiència general abans del temps nadalenc, que s’ha fet a l’aula Pau VI, amb el cicle dedicat precisament a l’esperança, una qüestió sobre la qual fins ara ens ha guiat el profeta Isaïes. Aquesta vegada, però, ha reflexionat sobre el moment en què "aquesta esperança ha entrat al món amb l’Encarnació del Fill de Déu". El Sant Pare ha recordat que "el Nadal de Crist, en inaugurar la redempció, ens parla d’una esperança comprensible i també visible, cosa que implica una manera de viure en el present".
En aquesta línia, el pontífex ha afegit que "esperar vol dir la certesa d’estar en el camí cap al Pare". El bisbe de Roma, en un altre moment, ha assegurat que "el costum de posar el pessebre a casa, segons la tradició inspirada per sant Francesc d’Assís, transmet igualment aquesta esperança". A més, Francesc ha repassat el que representen les principals figures del Pessebre, homes i dones que esperen el Messies, i ha invitat a contemplar aquestes icones "per preparar-nos per al naixement del Senyor, que serà una festa gran si sabem acollir-lo i fer-ne experiència personal i comunitària". Finalment ha recordat que "Déu sempre busca les coses petites, com es demostra en el fet que s'hagi fet home en la pobresa d'una gruta".
Finalment el Papa ha demanat la intercessió de la Mare de Déu i Sant Josep perquè la contemplació del misteri del Nadal ens ajudi a ser més humils i a tenir esperança, alhora que ha expressat el seu desig d’unes festes santes i joioses per a tothom. En altres moments d’aquesta última audiència general del temps d’Advent, el Sant Pare ha fet una crida urgent a "la pau a la República Democràtica del Congo, dins el clima d’anhel de pau que caracteritza l’espera del Nadal". Francesc ha renovat la crida als congolesos, especialment "a la consciència dels seus responsables polítics, perquè siguin artífexs de pau i reconciliació".
En les paraules d’encoratjament als pelegrins presents, el Papa ha renovat la seva invitació perquè "el pessebre ens transmeti i ens impregni la pau que Déu porta al món". També ha animat tothom a "obrir els cors al salvador del món, com van fer Maria, Josep i els Pastors, com també a impulsar les obres de misericòrdia". Finalment, el bisbe de Roma s’ha adreçat als joves, als malalts i a les parelles acabades de casar. Els ha animat a "preparar-se per al misteri de l’Encarnació amb obediència de fe i amb la humilitat de Maria, des de la contemplació de la Sagrada Família de Natzaret i practicar les mateixes virtuts en el camí de vida familiar".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 21 de desembre.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció