En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc: "Nadal és una manera de viure el present"

El Papa ha seguit aquest dimecres, en l’última audiència general abans del temps nadalenc, que s’ha fet a l’aula Pau VI, amb el cicle dedicat…

21 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha seguit aquest dimecres, en l’última audiència general abans del temps nadalenc, que s’ha fet a l’aula Pau VI, amb el cicle dedicat precisament a l’esperança, una qüestió sobre la qual fins ara ens ha guiat el profeta Isaïes. Aquesta vegada, però, ha reflexionat sobre el moment en què "aquesta esperança ha entrat al món amb l’Encarnació del Fill de Déu". El Sant Pare ha recordat que "el Nadal de Crist, en inaugurar la redempció, ens parla d’una esperança comprensible i també visible, cosa que implica una manera de viure en el present".
En aquesta línia, el pontífex ha afegit que "esperar vol dir la certesa d’estar en el camí cap al Pare". El bisbe de Roma, en un altre moment, ha assegurat que "el costum de posar el pessebre a casa, segons la tradició inspirada per sant Francesc d’Assís, transmet igualment aquesta esperança". A més, Francesc ha repassat el que representen les principals figures del Pessebre, homes i dones que esperen el Messies, i ha invitat a contemplar aquestes icones "per preparar-nos per al naixement del Senyor, que serà una festa gran si sabem acollir-lo i fer-ne experiència personal i comunitària". Finalment ha recordat que "Déu sempre busca les coses petites, com es demostra en el fet que s'hagi fet home en la pobresa d'una gruta".
Finalment el Papa ha demanat la intercessió de la Mare de Déu i Sant Josep perquè la contemplació del misteri del Nadal ens ajudi a ser més humils i a tenir esperança, alhora que ha expressat el seu desig d’unes festes santes i joioses per a tothom. En altres moments d’aquesta última audiència general del temps d’Advent, el Sant Pare ha fet una crida urgent a "la pau a la República Democràtica del Congo, dins el clima d’anhel de pau que caracteritza l’espera del Nadal". Francesc ha renovat la crida als congolesos, especialment "a la consciència dels seus responsables polítics, perquè siguin artífexs de pau i reconciliació".
En les paraules d’encoratjament als pelegrins presents, el Papa ha renovat la seva invitació perquè "el pessebre ens transmeti i ens impregni la pau que Déu porta al món". També ha animat tothom a "obrir els cors al salvador del món, com van fer Maria, Josep i els Pastors, com també a impulsar les obres de misericòrdia". Finalment, el bisbe de Roma s’ha adreçat als joves, als malalts i a les parelles acabades de casar. Els ha animat a "preparar-se per al misteri de l’Encarnació amb obediència de fe i amb la humilitat de Maria, des de la contemplació de la Sagrada Família de Natzaret i practicar les mateixes virtuts en el camí de vida familiar".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 21 de desembre.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció