En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc: "No podem tolerar cap tipus de racisme o exclusió"

El Papa ha demanat aquest dimecres tolerància zero per al racisme i l’exclusió, alhora que ha condemnat la violència que s’ha produït en moltes de…

3 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha demanat aquest dimecres tolerància zero per al racisme i l’exclusió, alhora que ha condemnat la violència que s’ha produït en moltes de les protestes d’aquests dies als carrers dels Estats Units. Al final de l'audiència general, en una valoració de la reacció social després de l'assassinat de l’afroamericà George Floyd, Francesc ha assegurat que pensa aquests dies de manera especial en els nord-americans. "No podem tolerar cap tipus de racisme o exclusió, com tampoc tancar-hi els ulls, i alhora pretendre defensar la sacralitat de la vida humana", ha assegurat. En aquesta línia, ha afegit que "cal reconèixer que la violència de les últimes nits és autodestructiva i autolesiva", i que "no es guanya res amb la violència, sinó que es perd moltíssim".
El Sant Pare ha dit que s'uneix "a l'Església de Sant Pau i a Minneapolis, així com als Estats Units en general, en la pregària pel descans de l'ànima de George Floyd i de tots els altres que han perdut la vida a causa del pecat del racisme". Finalment ha invitat tothom a "pregar pel consol de les famílies i dels amics desprotegits, com també per la reconciliació nacional i la pau que anhelem". El pontífex ha demanat "la protecció de la Mare de Déu de Guadalupe, patrona d'Amèrica, perquè intercedeixi per tots els qui treballen per la pau i la justícia".

Durant la reflexió de l’audiència general, un dimecres més a la biblioteca del Palau Apostòlic, el bisbe de Roma ha animat els creients a “aprendre a pregar amb fe com Abraham, al qual Déu va parlar i va prometre una terra nova i una descendència nombrosa, petició que va donar pas a una resposta obedient que és model per als qui segueixen la voluntat de Déu, encara que sovint es faci difícil o fins i tot incomprensible o dramàtica". En un altre moment, Francesc ha recordat que "Abraham és present en les tres grans tradicions espirituals, jueva, cristiana i musulmana, que el consideren el Pare en la fe". Igualment ha comentat que, "a partir del que diu el llibre del Gènesi, Abraham vivia la pregària en constant fidelitat a la paraula que Déu li adreçava constanment en la seva vida".
El Papa, a més, ha presentat la divinitat com un ésser omnipotent i alhora proper. "El Déu d'Abraham és proper, surt a l'encontre de l'home i el visita com un company de camí que guia", ha afegit Finalment Francesc ha expressat el seu desig que els cristians sàpiguen pregar amb la confiança d’Abraham. I ha citat un text del Memorial de Blaise Pascal en el qual el filòsof expressa "no pas una reflexió intel·lectual que un home savi pot concebre sobre Déu, sinó el sentit viu i experimentat de la seva presència".
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció