En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

Francesc personalitza l'esperit del Concili i la 'Redemptoris Missio' en l'exemple de "molts bons samaritans"

El Papa ha destacat aquest dijous la importància de la missió oberta a tots els pobles, seguint "l’esperit del Concili Vaticà II i sobretot el…

3 desembre 2015

Redacció

Comparteix
El Papa ha destacat aquest dijous la importància de la missió oberta a tots els pobles, seguint "l’esperit del Concili Vaticà II i sobretot el model dels Fets dels Apòstols". Ha estat en rebre els 160 participants en l’assemblea plenària de la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles a la Sala Clementina del Vaticà. El Sant Pare, a partir del decret conciliar Ad Gentes del Vaticà II i l’encíclica Redemptoris Missio de Joan Pau II, ha exaltat "la missió de l’Església, expressada en l’acció de molts bons samaritans", així ho ha expressat, que ell mateix ha pogut veure durant el seu recent viatge a Kènia, Uganda i la República Centreafricana.
Francesc, que ha destacat que l’Església és evangelitzadora per la seva mateixa naturalesa, ha dit que aquests dos documents són fonamentals a l’hora d’entendre la missió de l’Església davant la indiferència, l’ambigüitat i la secularització. El pontífex ha dit que, a partir del treball fet aquests mesos per la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles sobre les Esglésies joves, és fonamental que ara l’Església surti a anunciar Jesucrist a tothom, sense retard, sense reticències i sense por. Al final, Francesc ha invitat la Congregació a seguir treballant, amb l’impuls de l’evangeli, amb l’esperit i el model dels Fets dels Apòstols.
D'altra banda, el mateix dijous al matí, Francesc ha rebut, en audiències successives, el primer ministre de l’Estat Independent de Samoa, Tuilapea Lupesoliai , amb qui ha compartit preocupació pel canvi climàtic, com també el cardenal Gerhard Müller, prefecte per a la Congregació per a la Doctrina de la Fe, i el president de la Conferència Epsicopal del Canadà, David Douglas Crosby, en una trobada en què s’ha presentat un nou volum bíblic i litúrgic: l’Evangeliari de la Misericòrdia.
L'arquebisbe Claudio Maria Celli, Premi Bravo Especial
D'altra banda, aquest mateix dijous, es va fer, a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola, la reunió del jurat dels Premis Bravo que concedeix cada any la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació Social. Després de la deliberació, s’ha atorgat el Premi Especial a l'arquebisbe Claudio Maria Celli, president del Pontifici Consell per a les Camunicacions Socials. 
D’altra banda, el Bravo de Premsa és per a Luis Ventoso, columnista i corresponsal a Londres del diari ABC, el de Ràdio per a Luis Manuel Fernández Iglesias, redactor de Ràdio Nacional d'Espanya, el de Televisió per a Bertín Osborne, pel programa "En la tuya o en la mía" de Televisió Espanyola, el Bravo de Cinema per a la pel•lícula Francisco, el Pare Jorge, i el de Música, per al redemptorista Damián María. Finalment, el Premi Bravo de Publicitat ha estat per a la campanya #MIGRANITOPORCHINA de la fundació pontifícia Ajuda a l'Església Necessitada, mentre que el de Noves Tecnologies, per a la plataforma digital www.cineyfe.com. El guardó al Treball Diocesà en Mitjans de Comunicació és, finalment, per a la diòcesi d'Àvila pel seu treball de comunicació en el V Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús. 
El jurat ha estat presidit per Joan Piris, Bisbe emèrit de Lleida. L'acte de lliurament dels guardons als premiats tindrà lloc el proper dia 25 gener al matí a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola, carrer de Añastro 1 de Madrid. Aquest any la cerimònia de lliurament serà un dia després de saber-se el missatge del Papa Francesc per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials 2016. A més, després d'aquesta cerimònia i fins al dia 27 de gener, la Conferència Episcopal Espanyola celebrarà l'Assemblea anual de Delegats diocesans de Comunicació.
Nou ressò de l'estada del Sant Pare a la República Centreafricana
El missioner combonià Medardo Longba ha explicat que l’Església ha volgut, amb la visita del Papa a la República Centreafricana, veure reforçat el seu compromís amb la pau i la reconciliació entre els centreafricans. Medardo Logma ha assegurat que Francesc "ha deixat un missatge d’esperança a Bangui i a la República Centreafricana, amb una gran resposta dels ciutadans del país, que han perdut molt en la guerra civil". Els combonians tenen presència des de fa dècades a la República Centreafricana, on molts cristians asseguren que els han pogut robar moltes coses materials i anímiques, però no pas la fe.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 3 de desembre.

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció