En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc personalitza l'esperit del Concili i la 'Redemptoris Missio' en l'exemple de "molts bons samaritans"

El Papa ha destacat aquest dijous la importància de la missió oberta a tots els pobles, seguint "l’esperit del Concili Vaticà II i sobretot el…

3 desembre 2015

Redacció

Comparteix
El Papa ha destacat aquest dijous la importància de la missió oberta a tots els pobles, seguint "l’esperit del Concili Vaticà II i sobretot el model dels Fets dels Apòstols". Ha estat en rebre els 160 participants en l’assemblea plenària de la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles a la Sala Clementina del Vaticà. El Sant Pare, a partir del decret conciliar Ad Gentes del Vaticà II i l’encíclica Redemptoris Missio de Joan Pau II, ha exaltat "la missió de l’Església, expressada en l’acció de molts bons samaritans", així ho ha expressat, que ell mateix ha pogut veure durant el seu recent viatge a Kènia, Uganda i la República Centreafricana.
Francesc, que ha destacat que l’Església és evangelitzadora per la seva mateixa naturalesa, ha dit que aquests dos documents són fonamentals a l’hora d’entendre la missió de l’Església davant la indiferència, l’ambigüitat i la secularització. El pontífex ha dit que, a partir del treball fet aquests mesos per la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles sobre les Esglésies joves, és fonamental que ara l’Església surti a anunciar Jesucrist a tothom, sense retard, sense reticències i sense por. Al final, Francesc ha invitat la Congregació a seguir treballant, amb l’impuls de l’evangeli, amb l’esperit i el model dels Fets dels Apòstols.
D'altra banda, el mateix dijous al matí, Francesc ha rebut, en audiències successives, el primer ministre de l’Estat Independent de Samoa, Tuilapea Lupesoliai , amb qui ha compartit preocupació pel canvi climàtic, com també el cardenal Gerhard Müller, prefecte per a la Congregació per a la Doctrina de la Fe, i el president de la Conferència Epsicopal del Canadà, David Douglas Crosby, en una trobada en què s’ha presentat un nou volum bíblic i litúrgic: l’Evangeliari de la Misericòrdia.
L'arquebisbe Claudio Maria Celli, Premi Bravo Especial
D'altra banda, aquest mateix dijous, es va fer, a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola, la reunió del jurat dels Premis Bravo que concedeix cada any la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació Social. Després de la deliberació, s’ha atorgat el Premi Especial a l'arquebisbe Claudio Maria Celli, president del Pontifici Consell per a les Camunicacions Socials. 
D’altra banda, el Bravo de Premsa és per a Luis Ventoso, columnista i corresponsal a Londres del diari ABC, el de Ràdio per a Luis Manuel Fernández Iglesias, redactor de Ràdio Nacional d'Espanya, el de Televisió per a Bertín Osborne, pel programa "En la tuya o en la mía" de Televisió Espanyola, el Bravo de Cinema per a la pel•lícula Francisco, el Pare Jorge, i el de Música, per al redemptorista Damián María. Finalment, el Premi Bravo de Publicitat ha estat per a la campanya #MIGRANITOPORCHINA de la fundació pontifícia Ajuda a l'Església Necessitada, mentre que el de Noves Tecnologies, per a la plataforma digital www.cineyfe.com. El guardó al Treball Diocesà en Mitjans de Comunicació és, finalment, per a la diòcesi d'Àvila pel seu treball de comunicació en el V Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús. 
El jurat ha estat presidit per Joan Piris, Bisbe emèrit de Lleida. L'acte de lliurament dels guardons als premiats tindrà lloc el proper dia 25 gener al matí a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola, carrer de Añastro 1 de Madrid. Aquest any la cerimònia de lliurament serà un dia després de saber-se el missatge del Papa Francesc per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials 2016. A més, després d'aquesta cerimònia i fins al dia 27 de gener, la Conferència Episcopal Espanyola celebrarà l'Assemblea anual de Delegats diocesans de Comunicació.
Nou ressò de l'estada del Sant Pare a la República Centreafricana
El missioner combonià Medardo Longba ha explicat que l’Església ha volgut, amb la visita del Papa a la República Centreafricana, veure reforçat el seu compromís amb la pau i la reconciliació entre els centreafricans. Medardo Logma ha assegurat que Francesc "ha deixat un missatge d’esperança a Bangui i a la República Centreafricana, amb una gran resposta dels ciutadans del país, que han perdut molt en la guerra civil". Els combonians tenen presència des de fa dècades a la República Centreafricana, on molts cristians asseguren que els han pogut robar moltes coses materials i anímiques, però no pas la fe.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 3 de desembre.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció