En directe

El rosari

VATICÀ

Francesc posa el nou any sota la custodia de la Mare de Déu

En la primera missa de l’any 2020, solemnitat de Santa Maria, Mare de Déu, el papa Francesc va convidar els fidels a preguntar-se: "Sé mirar…

2 gener 2020

AICA

Comparteix
En la primera missa de l’any 2020, solemnitat de Santa Maria, Mare de Déu, el papa Francesc va convidar els fidels a preguntar-se: "Sé mirar les persones amb el cor? M’importa la gent amb qui visc? Tinc el Senyor al centre del meu cor?" I va assegurar que si volem un món millor, cal construir una casa de pau i no un pati de batalla, i que ens importi la dignitat de tota dona.
Francesc va subratllar que l’1 de gener celebrem "les esponsalles entre Déu i l’home, inaugurades al ventre d’una dona" i que el Fill de Déu va venir al món, "nascut de dona (...). El renaixement de la humanitat va començar amb la dona". Per això, el Papa va recordar que "les dones són font de vida. Tot i això, contínuament són ofeses, colpejades, violades, induïdes a prostituir-se i a eliminar la vida que porten al ventre". En aquest sentit, va denunciar que tota violència contra la dona "és una profanació de Déu, nascut d’una dona" i que el tracte a les dones "medeix el nostre el nostre nivell d’humanitat".
El Papa va destacar que Maria conservava totes les coses que passaven al seu cor, on les meditava: "L’alegria pel naixement de Jesús i la tristesa per l’hospitalitat negada a Betlem; l’amor de Josep i la sorpresa dels pastors; les promeses i les incerteses del futur. Tot s’ho prenia seriosament i tot ho posava en un lloc al seu cor, fins i tot l’adversitat. Perquè al seu cor arreglava cada cosa amb amor i ho confiava tot a Déu."

L’1 de gener també se celebrava la Jornada Mundial per la Pau. En aquest sentit, el Pontífex deia que "només si la vida és important per a nosaltres sabrem com cuidar-la i superar la indiferència que ens envolta".

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció