En directe

Laudes

PAPA FRANCESC

Francesc: "Que la nostra pregària no ens allunyi de la realitat"

El Papa ha expressat aquest dimecres el seu desig "que la pregària sigui el pentagrama en la melodia de la nostra vida". En la seva…

9 juny 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest dimecres el seu desig "que la pregària sigui el pentagrama en la melodia de la nostra vida". En la seva penúltima audiència general sobre la pregària, al Pati de Sant Damas del Vaticà, Francesc ha assegurat que la perseverança en la pregària ha de ser com "el foc sagrat que crema en nosaltres sense parar". En aquesta línia, ha recordat que se celebra aquest divendres la Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús. El pontífex ha invitat els creients a demanar al Senyor "que faci els nostres cors semblants al seu". Ha assegurat igualment que la crida a parlar amb Déu de manera insistent és un manament que ens ve de la Sagrada Escriptura. Després de comentar que necessitem la pregària com l'aire, ha reivindicat l'actitud de repetir, des del cor, una invocació breu que consisteix a repetir, al ritme de la respiració i durant tota la jornada, aquesta invocació: "Senyor Jesucrist, Fill de Déu, tingueu misericòrdia de mi, que soc pecador". El Sant Pare ha proposat que el diàleg amb Déu "sigui el centre de l'existència cristiana".
En un altre moment, el bisbe de Roma ha demanat "que la nostra pregària no ens allunyi de la realitat". Ha reconegut que "viure aquests principis no és fàcil", alhora que ha aclarit que "estem cridats a integrar-los en la nostra vida mantenint l'equilibri entre treball i pregària i, per tant, intentant que la feina no ens absorbeixi fins al punt de no trobar temps per pregar i, d'altra banda, amb atenció per evitar un espiritualisme que ens allunyi del contacte amb la realitat". En definitiva, el Papa ha conclòs que "la circularitat entre fe, vida i pregària manté encès en nosaltres el foc de l'amor". I novament sobre la festa d'aquest divendres, el Sagrat Cor de Jesús, Francesc ha fet una crida als creients perquè "demanin al Senyor que els nostres cors siguin humils, compassius i perseverants en l'amor, en la pregària i en les bones obres".

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció