En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc: "Que la nostra pregària no ens allunyi de la realitat"

El Papa ha expressat aquest dimecres el seu desig "que la pregària sigui el pentagrama en la melodia de la nostra vida". En la seva…

9 juny 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest dimecres el seu desig "que la pregària sigui el pentagrama en la melodia de la nostra vida". En la seva penúltima audiència general sobre la pregària, al Pati de Sant Damas del Vaticà, Francesc ha assegurat que la perseverança en la pregària ha de ser com "el foc sagrat que crema en nosaltres sense parar". En aquesta línia, ha recordat que se celebra aquest divendres la Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús. El pontífex ha invitat els creients a demanar al Senyor "que faci els nostres cors semblants al seu". Ha assegurat igualment que la crida a parlar amb Déu de manera insistent és un manament que ens ve de la Sagrada Escriptura. Després de comentar que necessitem la pregària com l'aire, ha reivindicat l'actitud de repetir, des del cor, una invocació breu que consisteix a repetir, al ritme de la respiració i durant tota la jornada, aquesta invocació: "Senyor Jesucrist, Fill de Déu, tingueu misericòrdia de mi, que soc pecador". El Sant Pare ha proposat que el diàleg amb Déu "sigui el centre de l'existència cristiana".
En un altre moment, el bisbe de Roma ha demanat "que la nostra pregària no ens allunyi de la realitat". Ha reconegut que "viure aquests principis no és fàcil", alhora que ha aclarit que "estem cridats a integrar-los en la nostra vida mantenint l'equilibri entre treball i pregària i, per tant, intentant que la feina no ens absorbeixi fins al punt de no trobar temps per pregar i, d'altra banda, amb atenció per evitar un espiritualisme que ens allunyi del contacte amb la realitat". En definitiva, el Papa ha conclòs que "la circularitat entre fe, vida i pregària manté encès en nosaltres el foc de l'amor". I novament sobre la festa d'aquest divendres, el Sagrat Cor de Jesús, Francesc ha fet una crida als creients perquè "demanin al Senyor que els nostres cors siguin humils, compassius i perseverants en l'amor, en la pregària i en les bones obres".

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció