En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

Francesc: "Que la presó sigui lloc de reinserció!"

El Papa ha demanat aquest dimecres que les presons siguin llocs per a la reinserció social i no estiguin massificades. Ha estat durant l’audiència general,…

4 gener 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha demanat aquest dimecres que les presons siguin llocs per a la reinserció social i no estiguin massificades. Ha estat durant l’audiència general, en un missatge en què Francesc ha lamentat la matança que es va produir dimarts a Manaos (Brasil). Amb aquesta reflexió, el pontífex comença a posar en pràctica la intenció “de l’últim minut”, és a dir, aquella reflexió basada en l’actualitat més fresca, tristament recent en aquest cas. Concretament ha recordat, al final de la primera audiència general de l'any, la matança de desenes de persones en una presó brasilera, Francesc ha expressat el seu dolor, alhora que ha demanat que, en els llocs de detenció i els instituts penitenciaris, predomini la reeducació i la reinserció social. "Han arribat del Brasil les notícies dramàtiques de la massacre que es va produir a la presó de Manaos, on un violentíssim enfrontament entre bandes rivals va provocar desenes de morts. Expresso dolor i preocupació, també per tots els detinguts del món, perquè les presons siguin per reinserir i reeducar i no estiguin massificades, que siguin llocs de reinserció. Preguem a la Mare de Déu, mare dels detinguts", ha comentat.
El pontífex ha dedicat l’audiència, a l’aula Pau VI i davant de milers de persones, a l’esperança cristiana. Aquesta vegada s’ha centrat en "la figura de Raquel, a partir d’un passatge del profeta Jeremies". Ha dit que "aquesta dona ens parla de l’esperança a partir del plor, una figura que representa la mare d’avui que plora pels seus fills i que rebutja ser consolada per expressar precisament el seu dolor". El Sant Pare ha recordat la importància de "compartir les preocupacions i els plors", i ha relacionat aquest fragment de Jeremies amb "el de l’evangelista Mateu sobre la matança d’innocents, de manera que el fill de Déu ha entrat en el dolor dels homes en acceptar la mort a la creu, gest amb el qual s’imposa sobre la mort".
A més de felicitar l'any, Francesc ha recordat que "Déu s’ha fet proper a nosaltres a través del seu fill nascut a Betlem". En aquesta línia, ha recordat que "Crist sempre és al nostre costat", i ha expressat el seu desig que "tothom valori com un do meravellós la pertinença a l’Església", una crida que ha adreçat especialment als joves. Als malalts, els ha desitjat que el nou any els porti consol en el cos i en l’ànima i que Déu els hi sigui proper i la Mare de Déu els consoli. 
Finalment, el pontífex ha recordat que aquest divendres se celebra la festa de l’Epifania del Senyor, i ha presentat la imatge de les cavalcades dels Reis Mags com "un signe de la presència de Déu en el món". També ha animat els creients a "fer la salutació de Sant Francesc per expressar precisament aquesta proximitat del Déu amb nosaltres, un Déu que vol viure en el cor de cadascú de nosaltres".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 4 de gener.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

PEDERÀSTIA
 
 
 

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció