En directe

El rosari

PAPA FRANCESC

Francesc: "Que la presó sigui lloc de reinserció!"

El Papa ha demanat aquest dimecres que les presons siguin llocs per a la reinserció social i no estiguin massificades. Ha estat durant l’audiència general,…

4 gener 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha demanat aquest dimecres que les presons siguin llocs per a la reinserció social i no estiguin massificades. Ha estat durant l’audiència general, en un missatge en què Francesc ha lamentat la matança que es va produir dimarts a Manaos (Brasil). Amb aquesta reflexió, el pontífex comença a posar en pràctica la intenció “de l’últim minut”, és a dir, aquella reflexió basada en l’actualitat més fresca, tristament recent en aquest cas. Concretament ha recordat, al final de la primera audiència general de l'any, la matança de desenes de persones en una presó brasilera, Francesc ha expressat el seu dolor, alhora que ha demanat que, en els llocs de detenció i els instituts penitenciaris, predomini la reeducació i la reinserció social. "Han arribat del Brasil les notícies dramàtiques de la massacre que es va produir a la presó de Manaos, on un violentíssim enfrontament entre bandes rivals va provocar desenes de morts. Expresso dolor i preocupació, també per tots els detinguts del món, perquè les presons siguin per reinserir i reeducar i no estiguin massificades, que siguin llocs de reinserció. Preguem a la Mare de Déu, mare dels detinguts", ha comentat.
El pontífex ha dedicat l’audiència, a l’aula Pau VI i davant de milers de persones, a l’esperança cristiana. Aquesta vegada s’ha centrat en "la figura de Raquel, a partir d’un passatge del profeta Jeremies". Ha dit que "aquesta dona ens parla de l’esperança a partir del plor, una figura que representa la mare d’avui que plora pels seus fills i que rebutja ser consolada per expressar precisament el seu dolor". El Sant Pare ha recordat la importància de "compartir les preocupacions i els plors", i ha relacionat aquest fragment de Jeremies amb "el de l’evangelista Mateu sobre la matança d’innocents, de manera que el fill de Déu ha entrat en el dolor dels homes en acceptar la mort a la creu, gest amb el qual s’imposa sobre la mort".
A més de felicitar l'any, Francesc ha recordat que "Déu s’ha fet proper a nosaltres a través del seu fill nascut a Betlem". En aquesta línia, ha recordat que "Crist sempre és al nostre costat", i ha expressat el seu desig que "tothom valori com un do meravellós la pertinença a l’Església", una crida que ha adreçat especialment als joves. Als malalts, els ha desitjat que el nou any els porti consol en el cos i en l’ànima i que Déu els hi sigui proper i la Mare de Déu els consoli. 
Finalment, el pontífex ha recordat que aquest divendres se celebra la festa de l’Epifania del Senyor, i ha presentat la imatge de les cavalcades dels Reis Mags com "un signe de la presència de Déu en el món". També ha animat els creients a "fer la salutació de Sant Francesc per expressar precisament aquesta proximitat del Déu amb nosaltres, un Déu que vol viure en el cor de cadascú de nosaltres".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 4 de gener.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

PEDERÀSTIA
 
 
 

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció