En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc rebrà el Premi Carlemany pel seu treball en l'àmbit europeu, i l'accepta "com una pregària per la pau al món"

El Papa rebrà el Premi Carlemany pels seus mèrits a la integració i la unió a Europa. No són els reconeixements públics, socials o polítics,…

23 desembre 2015

Redacció

Comparteix
El Papa rebrà el Premi Carlemany pels seus mèrits a la integració i la unió a Europa. No són els reconeixements públics, socials o polítics, allò que el Sant Pare vol pel bé de l’Església. En aquest cas, però, acull ell guardó perquè és una crida a la pregària de tothom per la pau. Un bon missatge per preparar-nos per al Nadal i també per a la Jornada Mundial de la Pau del proper 1 de gener. Francesc ha acceptat el Premi Carlemany d’Aquisgrà, concedit per aquesta ciutat alemanya a personalitats que han tingut particulars mèrits en favor de la integració i la unió a Europa. Ho explicava aquest dimecres el director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Federico Lombardi, que també ha comentat que el Papa ha fet una excepció en rebre'l, "perquè vol transmetre l’esperit d’aquest reconeixement a Europa, que avui passa per un moment de dificultat".
El Premi Carlemany, que el 2004 va ser concedit també Joan Pau II, existeix des de 1988 i es diu oficialment 'Internationaler Karlspreis zu Aachen'. Les motivacions, segons ha precisat el portaveu del Papa, "coincideixen amb les del discurs que Francesc va fer el 25 novembre de l’any passat davant el Parlament Europeu". Federico Lombardi ha dit que el Papa actual "interpreta el guardó com una crida a la pregària per la pau". En aquesta ocasió, a Estrasburg, el Sant Pare va convidar els eurodiputats a "construir junts una Europa que no giri al voltant de l'economia, sinó de la sacralitat de la persona humana, dels valors inalienables; l'Europa que abraci amb valentia el seu passat, i miri amb confiança el futur per viure plenament i amb esperança el seu present". El portaveu de la Santa Seu ha recordat que el discurs de Francesc a l’Eurocambra estava molt pensat per al moment actual, pels compromisos que Europa necessita amb la pau i la solidaritat.
Federico Lombardi ha recordat que el Papa actual mira Europa amb comprensió alhora que vol encoratjar el continent perquè els ideals europeus es projecten sobre la cultura pel bé de la humanitat. El portaveu de la Santa Seu ha recordat que el compromís que ara veu reconegut el Papa Francesc no és nou per a l’Església catòlica. Lombardi ha recordat que el Sant Pare ofereix ara un missatge a tot el món des dels valors que van inspirar el naixement d’Europa.
El guardó consisteix en un diploma al costat d'una medalla que representa a l'emperador Carlemany en el tron, imatge presa del segell més antic de la ciutat d’Arquisgrà. El premi també atorga una xifra de 5 mil euros al guanyador. El portaveu ha indicat que el Papa no viatjarà a Alemanya per rebre el premi, sinó que li serà lliurat a Roma per representants d'aquesta ciutat alemanya en una data encara per determinar.
A punt per viure el Nadal
El Sant Pare ja es prepara per a les celebracions de les festes nadalenques i per a l’inici d’un nou any. Aquest dijous dia 24, en què presideix la Missa de la nit de Nadal a partir de les 21.30 hores a la Basílica de Sant Pere del Vaticà, vol intensificar la crida universal a mirar el nen Jesús a través de les perifèries de la injustícia, la pobresa, la misèria i la desesperació, en definitiva, allà on Déu està sovint amagat, en els més necessitats, en els qui passen gana, en els presos i en els malalts. Dissabte, festivitat de Sant Esteve, Francesc resarà l’Angelus a la Plaça de Sant Pere. 
I el dijous 31, a les 5 de la tarda a la basílica de Sant Pere, el pontífex presidirà un Te Deum d’acció de gràcies per l’any 2015. Divendres 1 de gener, festa de Maria Mare de Déu, el pontífex impartirà la benedicció Urbi et Orbi, també coincidint amb la Jornada Mundial de la Pau, i presidirà l’Eucaristia a la basílica de Santa Maria la Major de Roma, on obrirà la Porta Santa. Totes aquestes celebracions estan emmarcades en l'etapa inicial de l'Any Jubilar de la Misericòrdia.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 24 de desembre.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció