En directe

Completes

PAPA FRANCESC

Francesc rebutja l'atemptat del Pakistan (més de 70 morts) i demana a les autoritats "esforç per la minoria cristiana"

En el dilluns de l'octava de Pasqua, anomenat de l'Àngel, el Papa ha resat el Regina Caeli, des de la Plaça de Sant Pere, amb la…

28 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
En el dilluns de l'octava de Pasqua, anomenat de l'Àngel, el Papa ha resat el Regina Caeli, des de la Plaça de Sant Pere, amb la mirada posada en els qui viuen aquest temps fort de la Resurrecció des del desig d'expressar i transmetre alegria al món, malgrat els interrogants i les decepcions. Després de la pregària mariana, Francesc ha expressat el seu dolor per l'atemptat d'aquest diumenge al Pakistan, que ha provocat la mort d'una setantena de persones innocents, especialment dones i nens, i uns 400 ferits, tot mentre les famílies cristianes celebraven en un parc públic la festa de Pasqua, un diumenge de Resurrecció que, d'aquesta manera, s'ha vist tacat de sang per aquest crim, qualificat pel Sant Pare de "vil i insensat". El pontífex ha manifestat sobretot la seva "proximitat a les víctimes", alhora que ha invitat tothom a pregar per elles i pels seus familiars. Igualment ha fet una crida a les autoritats civils i a tots els pakistanesos perquè "no deixin de fer tots els esforços necessaris per restablir la seguretat sense oblidar a les minories religioses, que són les més vulnerables".
El Papa ha tornat a recordar que "la violència i l'odi homicida només condueixen al dolor i de la destrucció", i ha insistit que "el respecte i la fraternitat són l'únic camí per arribar a la pau". En aquesta línia, el bisbe de Roma ha fet una invitació a provocar que aquesta Pasqua del Senyor susciti la nostra pregària a Déu "perquè s'aturin les mans dels violents, que sembren terror i mort, i perquè en el món puguin regnar l'amor, la justícia i la reconciliació".
El pontífex també ha donat aquest dilluns benvinguda als fidels i pelegrins presents a la Plaça de Sant Pere. Abans d'acomiadar-se, ha proposat a tothom llegir durant aquesta setmana de l'alegria pascual, un fragment de l'Evangeli sobre la Resurrecció de Crist. El Sant Pare finalment ha desitjat a tots, com és costum, "un bon dinar", alhora que ha demanat que no ens oblidem de pregar per ell.
I situant el significat de la Pasqua, el Papa ha recordat que, «en aquest Any Jubilar, estem cridats a redescobrir a agafar amb especial intensitat el consolador anunci de la resurrecció: Crist, la meva esperança ha ressuscitat!». En la pregària del Regina Caeli, Francesc ha situat en el centre «Crist ressuscitat, a partir del qual podem mirar amb ulls i cor nous tots els esdeveniments de la nostra vida, també els més negatius». En la mateixa línia, ha afegit que «els moments de foscor, de fracàs i de pecat poden transformar i anunciar un camí nou en què, quan hem tocat el fons de la nostra misèria i de la nostra debilitat, Crist ressuscitat ens dóna la força per tornar-nos a aixecar». Com a conclusió, ha dit que, «si ens encomanem a Ell, la seva gràcia ens salva».
En un altre moment de la reflexió, el bisbe de Roma ha recordat que «el Senyor Crucificat i ressuscitat és la revelació plena de la misericòrdia, present i activa en la història, cosa que marca aquell missatge pasqual que ressona encara avui i que ressonarà durant tot el temps de Pentecosta». Francesc ha fet finalment una crida a tots els creients perquè mirin Maria, «que es va quedar dreta al costat de la creu, amb la idea que ens ajudi a acollir en plenitud l'anunci pasqual de la resurrecció, per encarnar-lo en la realitat concreta de la nostra vida quotidiana».

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

El president de l'Associació Catalana d'expresos polítics del Franquisme, Carles Vallejo, celebra que la comissaria de Via Laietana es converteixi en un lloc de memòria

17 abril 2024

Infraestructures

POLÍTICA

Alícia Romero respon a Lluís Mijoler: "L'ampliació de l'aeroport del Prat no ha de venir condicionada pel que pensi un únic municipi"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, intervé al debat de pressupostos amb Jéssica Albiach al fons | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, la número 2 del PSC a les eleccions catalanes del 12 de maig no veu la proposta d'ERC "una solució" per ampliar l'aeroport del Prat

17 abril 2024

Redacció

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció