En directe

Sense distància

PAPA FRANCESC

Francesc recorda els aiguats d'Alemanya, Bèlgica i Països Baixos

El Papa ha expressat aquest diumenge la seva "proximitat amb els ciutadans d'Alemanya, Bèlgica i els Països Baixos que han estat afectats per les pluges…

18 juliol 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest diumenge la seva "proximitat amb els ciutadans d'Alemanya, Bèlgica i els Països Baixos que han estat afectats per les pluges torrencials dels últims dies". El mal temps a l'Europa occidental ha provocat moltes víctimes. El nombre de morts per les inundacions i els despreniments de terra va augmentar a 183 fins al migdia de diumenge i desenes de persones segueixen desaparegudes. Alemanya és el país més afectat per les inundacions, amb 156 morts aquest diumenge al matí segons la Policia. En aquest context, Francesc ha mostrat la seva solidaritat amb els afectats per la catàstrofe, alhora que ha fet explícit el seu desig "que Déu aculli els morts i consoli les seves famílies, com també que sostingui els esforços de tothom per ajudar els qui han patit greus danys".
D'altra banda, igualment al final de la pregària mariana, el pontífex ha animat els habitants de Cuba a demanar la protecció de la seva patrona, la Mare de Déu de la 'Caridad del Cobre', "en aquests moments difícils en els quals cal construir diàleg, pau i solidaritat". A més, en un altre moment, ha reivindicat la pau a Sud-àfrica, després dels recents episodis de violència. El Sant Pare ha recordat que els ciutadans d'aquest país "ja estan patint dificultats econòmiques i sanitàries a causa de la pandèmia", i s'ha unit als bisbes sudafricans amb una crida a tots els implicats "perquè treballin per la pau i cooperin amb les autoritats en l'assistència als necessitats". Finalment ha demanat "que no s'oblidi el desig que ha guiat el poble sudafricà per renéixer en concòrdia entre tots els seus fills", en una referència implícita a Nelson Mandela i al procés de transició que el líder del Congrés Nacional Africà va impulsar els anys 90.
I en la reflexió general d'aquest diumenge XVI durant l'any, el bisbe de Roma ha alertat contra el perill de l'activisme. Ha recordat que "no hem d'anestesiar la part més profunda del nostre ésser", com no hem de passar tampoc "de les presses de la feina a les de les vacances". El Papa ha proposat que tots "aprenguem a aturar-nos i apagar el telèfon mòbil per conrear el silenci, contemplar la natura i regenerar-nos en el diàleg amb Déu". En aquesta línia, ha afegit que necessitem una "ecologia del cor" a base de descans, contemplació i compassió, com ho va fer la Mare de Déu. Francesc ha fonamentat aquest missatge en l'evangeli d'aquest diumenge, del capítol 6 de Marc, per comentar que Jesús va invitar els apòstols, que tornaven de la seva missió, a descansar una mica en un lloc tranquil.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció