En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc recorda els morts de la pandèmia "sols i sense carícia"

El Papa ha expressat aquest dimarts, en forma de pregària, el seu desig “que Déu rebi les víctimes de la pandèmia”. A l’inici de la…

5 maig 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest dimarts, en forma de pregària, el seu desig “que Déu rebi les víctimes de la pandèmia”. A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc ha recordat novament els qui han mort a causa del Covid-19, molts en soledat. Ha invitat concretament a "resar pels difunts que han mort per la pandèmia, sols i sense la carícia dels seus éssers estimats, i molts d'ells ni tan sols amb el funeral". Finalment ha demanat "que el Senyor els rebi en la glòria".

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA
En la seva homilia, el pontífex ha repassat algunes actituds que impedeixen els creients formar part del ramat d’ovelles de Jesús, realitats "que ens impedeixen formar part de les ovelles de Jesús". El bisbe de Roma ha lamentat que sovint "som ovelles de les riqueses, de la mandra, de la rigidesa, de la mundanitat, del clericalisme, de modes, d'ideologies i de formes de vida". Igualment ha afegit que "manca la llibertat, sense la qual no es pot seguir Jesús". Sobre la possibilitat de caure, Francesc ha dit que "el pitjor és relliscar abans de començar a caminar". El Sant Pare, en la mateixa predicació, ha comentat el fragment de l'Evangeli d'aquest dimarts de la quarta setmana de Pasqua, el capítol 10 de Joan, en què els jueus demanen a Jesús que digui obertament si és el Crist. La celebració ha acabat amb una invitació del Papa a fer la Comunió espiritual i amb el cant del Regina Caeli.
Nou document de la Santa Seu sobre migració interna

"Orientacions Pastorals sobre els desplaçats interns" és el títol d'un nou document de la Secció de Migrants i Refugiats del Dicasteri per al Servei de Desenvolupament Humà Integral. S’ha presentat aquest dimartsamb una intervenció del Cardenal Michael Czerny, com també amb la presència de Fabio Baggio i d’Amaya Valcárcel. L’objectiu d’aquest nou escrit és "conduir el ministeri de l'Església amb els desplaçats interns cap a la planificació i el compromís pràctic, en la promoció i el diàleg". El cardenal Czerny, sotssecretari de la Secció de Migrants i Refugiats del Dicasteri per al Servei de Desenvolupament Humà Integral, ha recordat la preocupació que el Papa Francesc ha manifestat des de l'inici del seu pontificat, davant la necessitat "d’acompanyar totes les persones que, d'una manera o una altra, es veuen obligades a fugir".

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció