En directe

Temps de benestar

PAPA FRANCESC

Francesc recorda els morts de la pandèmia "sols i sense carícia"

El Papa ha expressat aquest dimarts, en forma de pregària, el seu desig “que Déu rebi les víctimes de la pandèmia”. A l’inici de la…

5 maig 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest dimarts, en forma de pregària, el seu desig “que Déu rebi les víctimes de la pandèmia”. A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc ha recordat novament els qui han mort a causa del Covid-19, molts en soledat. Ha invitat concretament a "resar pels difunts que han mort per la pandèmia, sols i sense la carícia dels seus éssers estimats, i molts d'ells ni tan sols amb el funeral". Finalment ha demanat "que el Senyor els rebi en la glòria".

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA
En la seva homilia, el pontífex ha repassat algunes actituds que impedeixen els creients formar part del ramat d’ovelles de Jesús, realitats "que ens impedeixen formar part de les ovelles de Jesús". El bisbe de Roma ha lamentat que sovint "som ovelles de les riqueses, de la mandra, de la rigidesa, de la mundanitat, del clericalisme, de modes, d'ideologies i de formes de vida". Igualment ha afegit que "manca la llibertat, sense la qual no es pot seguir Jesús". Sobre la possibilitat de caure, Francesc ha dit que "el pitjor és relliscar abans de començar a caminar". El Sant Pare, en la mateixa predicació, ha comentat el fragment de l'Evangeli d'aquest dimarts de la quarta setmana de Pasqua, el capítol 10 de Joan, en què els jueus demanen a Jesús que digui obertament si és el Crist. La celebració ha acabat amb una invitació del Papa a fer la Comunió espiritual i amb el cant del Regina Caeli.
Nou document de la Santa Seu sobre migració interna

"Orientacions Pastorals sobre els desplaçats interns" és el títol d'un nou document de la Secció de Migrants i Refugiats del Dicasteri per al Servei de Desenvolupament Humà Integral. S’ha presentat aquest dimartsamb una intervenció del Cardenal Michael Czerny, com també amb la presència de Fabio Baggio i d’Amaya Valcárcel. L’objectiu d’aquest nou escrit és "conduir el ministeri de l'Església amb els desplaçats interns cap a la planificació i el compromís pràctic, en la promoció i el diàleg". El cardenal Czerny, sotssecretari de la Secció de Migrants i Refugiats del Dicasteri per al Servei de Desenvolupament Humà Integral, ha recordat la preocupació que el Papa Francesc ha manifestat des de l'inici del seu pontificat, davant la necessitat "d’acompanyar totes les persones que, d'una manera o una altra, es veuen obligades a fugir".

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció