En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc recorda els països que viuen ara la duresa de la pandèmia

El Papa ha assegurat aquest diumenge que el seu cor és a prop dels països que pateixen ara pel Covid-19. Després de l'Àngelus, Francesc ha…

7 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest diumenge que el seu cor és a prop dels països que pateixen ara pel Covid-19. Després de l'Àngelus, Francesc ha expressat una especial proximitat a les poblacions que viuen aquests dies la fase aguda de la pandèmia del coronavirus. En aquesta nova pregària mariana de la finestra del Palau Apostòlic, la segona després del final del confinament, el pontífex s'ha adreçat als pelegrins per dir-los que la seva "presència a la plaça és un signe de que la fase aguda de l'epidèmia ha passat a Itàlia, tot i que la necessitat de seguir amb les normes vigents sigui encara necessària". Per aquest motiu, ha invitat tothom a no cantar "victòria abans d'hora" i a respectar les prescripcions. En aquesta línia, el Sant Pare ha recordat les poblacions que travessen aquests dies la fase aguda de l'epidèmia. "En alguns altres països, el virus segueix provocant moltes víctimes. Divendres passat, en un d'ells, hi va haver un mort cada minut", ha comentat referint-se al Brasil. El bisbe de Roma ha expressat, en definitiva, la seva "proximitat a aquestes poblacions, als malalts, a les seves famílies i a tots els qui en tenen cura", i ha animat tothom a pregar per ells.

En un altre moment, el Papa ha recordat que el mes de juny està dedicat de manera especial al Cor de Jesús, "una devoció que uneix els grans mestres espirituals i els senzills del poble de Déu". Després de reivindicat l'actualitat de la pregària que diu "Jesús, fes que el meu cor s'assembli a el teu", Francesc ha explicat que "el cor diví de Jesús és la font de la qual podem sempre obtenir misericòrdia, perdó i tendresa de Déu". El pontífex ha fet una crida general a "reflexionar sobre un passatge de l'Evangeli, sentint que l'amor es troba en el centre de cada gest, de cada paraula de Jesús, el mateix amor del Pare que ha enviat el seu fill, com també el de l'Esperit Sant que és dins de nosaltres". El Sant Pare, a més, ha afegit que "això es pot fer adorant l'Eucaristia, on aquest amor és present en el Sagrament". Finalment ha conclòs que, "d'aquesta manera, el nostre cor també es farà a poc a poc més pacient, més generós i més misericordiós, imitant el Cor de Jesús".

"La Trinitat és amor que salva el món"
En la pregària mariana, el bisbe de Roma ha assegurat que "la Trinitat és amor que salva el món". Coincidint amb la festa de la Santíssima Trinitat, ha reflexionat sobre el fragment de l'evangeli de Joan que mostra el misteri de l'amor de Déu al món, per dir que, "a través dels Sagraments i l'escolta de la Paraula, ens mantenim en relació contínua amb el Pare, el Fill i l'Esperit Sant". Igualment ha destacat que "la fe és acollir Déu que és amor i que es lliura en Crist", així com "deixar-nos trobar per ell i confiar en ell".  La reflexió s'ha centrat en el relat de l'evangeli de Joan en què Jesús, en un breu diàleg amb Nicodem, es presenta com el qui duu a terme el pla de salvació del Pare per al món.

D'altra banda, Francesc ha recordat que Déu ha creat el món bo, bonic, però alhora està, després del pecat, "marcat per la maldat i la corrupció". Ha dit també que Déu estima la humanitat i el món "malgrat els seus pecats i fins i tot quan comet errors i es distancia d'ell". Ha comentat l'afirmació que "Déu Pare estima tant el món que, per salvar-lo, ha donat el més preciós que té, que és el seu únic fill que dóna la seva vida per la humanitat, ressuscita, torna al Pare i, juntament amb ell, envia l'Esperit Sant". A partir d'aquí, el Papa ha conclòs que "la Trinitat és amor completament al servei del món, per salvar-lo i reconstruir-lo". Finalment el pontídex ha presentat la festa de la Santíssima Trinitat com un dia que "ens invita a deixar-nos fascinar un cop més per la bellesa de Déu, amb la seva bondat i la seva inesgotable veritat". Ha aclarit igualment que és "bellesa, bondat i veritat humil i propera, que es va fer carn per entrar en la nostra vida, en la nostra història, en la de cadascú de nosaltres, perquè cada home i dona pugui trobar-la i obtenir la vida eterna".

Campanya de solidaritat des de l'esport
Destaquem finalment que comença aquest dilluns la subhasta "Correm junts", un "relleu" entre esport i solidaritat. Aquesta iniciativa esportiva i benèfica està promoguda pel papa Francesc i s'activa aquest dilluns, amb un concurs solidari a favor dels hospitals de Brescia i Bèrgam, al capdavant de la lluita contra la pandèmia. "Correm junts" és molt més que una iniciativa benèfica significativa, ja que es tracta del testimoni de l'experiència "esport segons el papa Francesc", que alhora és com un "pont de pau que uneix dones i homes de diferents religions i cultures, fomentant la inclusió, l’amistat, la solidaritat i l’educació”.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024