En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

Francesc recorda l’amor preferencial pels pobres

En l’audiència general del dimecres, el papa Francesc ha afirmat que l’opció preferencial pels pobres “és un criteri clau d’autenticitat cristiana”, “una exigència èticosocial que…

20 agost 2020

Vatican News

Comparteix

En l’audiència general del dimecres, el papa Francesc ha afirmat que l’opció preferencial pels pobres “és un criteri clau d’autenticitat cristiana”, “una exigència èticosocial que prové de l’amor de Déu”, que impulsa “a pensar i a dissenyar una economia on les persones, sobretot els més pobres, siguin al centre”.

“La pandèmia ha deixat al descobert la difícil situació dels pobres i la gran desigualtat que regna al món”, ha constatat Francesc. El Pontífex ha destacat que el virus ha afectat tothom, però “ha trobat en el seu camí devastador grans desigualtats i discriminació. I les ha incrementades!”.

Segons el Bisbe de Roma, la resposta a la pandèmia ha de ser doble. D’una banda, “és indispensable trobar la cura a un virus petit però terrible, que posa tothom de genolls ”, i de l’altra, “hem de curar un gran virus, el de la injustícia social, de la desigualtat d’oportunitats, de la marginació i de la manca de protecció dels més febles”.

Francesc  ha assegurat que els seguidors de Jesús es reconeixen “per la seva proximitat als pobres, als petits, als malalts i als presos, als exclosos i als oblidats, als qui estan mancats d’aliment i de roba”.

El Papa és molt conscient de la preocupació de tothom per les conseqüències de la pandèmia i el desig de tornar a la normalitat i reprendre les activitats econòmiques. Per això, ha demanat que aquesta normalitat no inclogui “les injustícies socials i la degradació del medi ambient”.

Pel que fa al tema econòmic, Francesc ha expressat que es pot conrear una “economia integral dels pobres i no d’assistencialisme”, que “no recorri a remeis que en realitat enverinen la societat, com els rendiments dissociats de la creació de llocs de treball dignes”.

El Pontífex també ha alertat: “Quin escàndol seria si tota l’ajuda econòmica es concentrés en rescatar indústries que no contribueixen a la inclusió dels exclosos, a la promoció dels més petits, al bé comú o a la cura de la creació. Seria trist si en la vacuna del Covid-19 es donés prioritat als més rics!”

Finalment, Francesc ha animat a seguir l’exemple de Jesús, “el metge de l’amor diví integral, és a dir, de la sanació física, social i espiritual.  Hem d’actuar ara per curar les epidèmies provocades per petits virus invisibles i per curar aquestes provocades per les grans i visibles injustícies socials”.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció